Skocz do zawartości
IGNORED

Thorens TD 160 MK 2 - pytanie

Azorsky

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Aukcja się co prawda zakończyła, ale chciałem się dowiedzieć czy to dobry sprzęt i wart tej ceny. Btw jaki przedwzmacniacz lampowy byście do tego polecili?

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/39518-thorens-td-160-mk-2-pytanie/

A ja bym nie był taki pewny. Gramofon został przerobiony żeby zamontować to SME. Diabli wiedzą czy nie została skaszaniona geometria. Coś mi się wydaje że to SME jest za długie do tego gramofonu. Oryginalne ramie było chyba krótsze. Miałem kiedyś takiego Thorensa, tyle że z oryginalnym ramieniem.

TD160 nie ma żadnego automatu.

Zdaje się że nie jesteś zaawansowany w te klocki? W takim razie kup egzemplarz nieprzerabiany, bo jak kupiszźle przerobiony, to nie będziesz wiedział co z tym zrobić. Ba, możesz w ogóle nie zorientować się że coś jest źle.

Z montażem ramienia nie powinno być problemu. W necie pewnie można znaleźć szablon do montażu ramion SME.

Koszt samego ramienia SME 3009 w dobrym stanie to koszt ok 1000zl. Jeżeli ramie jest poprawnie zamontowane a raczej tak zakladamy. Przeciez nikt nie bedzie zakladal ramienia SME tylko żeby to sprzedać drożej. To jest to fajny gramofon.

synromka, 19 Sty 2008, 12:34

>>>McGyver

>

>Skaszanione geometria? To ramię nie jest za długie do tego thorensa, montowanie SME 3009 do tego

>modelu ma długą tradycję.

>

>pozdrawiam.

A to przepraszam. Po prosu miałem ten gramofon, rozbierałem go bo musiałem naprawić podnośnik, i wiem jak skomplikowany może być montaż tam innego ramienia. Da się to skaszanić, ale skoro wszystko jest opracowane, to luzik.

>>McGyver

Pewnie, że zawsze da się coś skaszanić :) tu jest o tym jak to zrobić (nie skaszanić):

Ukryta Zawartość

pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.