Skocz do zawartości
IGNORED

Tuning odtwarzaczy DVD

TUX

Rekomendowane odpowiedzi

A co takiego Fikus zrobil? wsadzil pare lamp do cd? i co w tym takiego? amatorszczyzna calkowita. Jego faworyci to delta sigma a chybajuz wiemy ze to syf. Wiec facet chyba nie ma sluchu. No i te jego trafka ha ha ha trafa do hiend. Panowie zejdzcie na ziemie. Podnieca was to ze Fikus ma dostep do tylu cd i ktos pozwala w nich grzebac? uzycie trafa i lamp ma byc super a w rezultacie gra to jak spienione pomyje.

17 Sty 2008, 22:22

Polecam najnowsze wpisy na stronie Ł. Fikusa, są one zadziwiająco zbieżne z moją koncepcją wydobywania dźwięku z każdego CDP z którego się da.

- naprawdę? Jak widzę np. wyrzucanie ceramików w gniazd wejściowych to smutno mi się robi. Idea jest przeciwna .... trzeba jednak pogłówkować jak to zrobić z sensem a nie wyrzucać z toru co popadnie. Nie chcę rozwijać tematu bo za dużo nad nim siedziałem ale wiem, że nastąpiła przesada i przegięcie w drugą stronę.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

senicz, 17 Sty 2008, 23:38

>A co takiego Fikus zrobil? wsadzil pare lamp do cd? i co w tym takiego? amatorszczyzna calkowita.

>Jego faworyci to delta sigma a chybajuz wiemy ze to syf. Wiec facet chyba nie ma sluchu. No i te

>jego trafka ha ha ha trafa do hiend. Panowie zejdzcie na ziemie. Podnieca was to ze Fikus ma dostep

>do tylu cd i ktos pozwala w nich grzebac? uzycie trafa i lamp ma byc super a w rezultacie gra to jak

>spienione pomyje.

Niby "wsadzić" kobiecie to tez nic trudnego ale niektórym to nie wychodzi bo np. nie "staje".

Ł. Fikus tuning odtwatrzaczy DVD też robi - można "ukraść" sygnał wprost z wyjść napięciowych DACa przez kondensatory.

Ceramiki trzebaby podmieniać na foliowce lub silver mica - ja nieraz nie mam na to cierpliwości. Czasem nie daje to efektu, a przyczyna leży gdzie indziej. Jeśli zasilanie wzmacniaczy operacyjnych wynosi np. +/-5V to nic tylko usiąść i zapłakać.

ceramiki na wejściu mają różne wartości; jesli chodzi o te łączące się ze ścieżką sygnału to powiedzmy, że ok 100pF. Ceramiki te nie degradują sygnału mcz. Zobacz jak stosuje takowe ceramiki GuidoTent w swoim nowym cd (Zdjęcie). Tam jest jeden z nielicznych przykładów prawidłowego zastosowania ceramików przy wyjściu cd. To nie są te w torze, ale te w torze nie szkodzą na jakość sygnału.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Przepraszam za małe OT. Ale mój problem dotyczy także DVD. Zdaje się, że pada mi laser, bo płyty CD czyta ok, a w DVD po godzinie już ma dość. Gdzie w Wawie można znaleźć serwis, który może coś na to poradzić? Chyba, że ktoś z Was ma lepszy pomysł...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.