Skocz do zawartości
IGNORED

Obudowy na alektronike - 'Kity'

miqolaj87

Rekomendowane odpowiedzi

z obudowami to jest drażliwy temat bo każdy chce inną....trzeba by sie usystematyzować żeby zamowienie miało sens i było w miarę opłacalne musimy zebrać przynajmniej 10 osób na jeden konkretny typ obudowy. Np o wymiarach standardowego klocka szerokości:430mm, wysokości:10mm i głębokości 300mm po Pre-amp taką jak na fotce poniżej. Koszt takiej obudowy 450zł z anodą na kolor czarny/srebrny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

...można by się zastanowić także nad uniwersalną w miarę obudową do końcówki tylko znów pojawia się ten sam problem co wcześniej bo każdy ma inne potrzeby i o ile kolor anody to nie problem to różne wymiary już tak. Do tego część osób chce różne otwory, dziórki, gałki itp. dlatego może zróbmy wersję surową (coś tak jak na fotce) a reszta w swoim zakresie bo tak nie wiem czy dojdziemy do ładu...Ew mogę zrobić konkretny projekt w Cadzie i zobaczymy czy zbierze się wystarczająca ilość chętnych:)

dolphin123, 12 Lut 2008, 19:20

>450zl ? hehe dobre... :) bez urazy ale nie bedzie za wielu chetnych za ta cene....

powiedz ile wg Ciebie powinna kosztować obudowa? ALU anodowane, front 10mm, reszta 3mm. Wymiar standard audio?

Z duralualu i jeszcze na dodatek grubego np.PA 6 =10mm , z anodowaniem [ na czarno= udanym !] min.1200 za box o wym.ok.420x100x300. Taniej się nie da.

Jak jeszcze dojdzie wpuszczanie pogłębień pod śrubki i gałeczki plus min.500 zł.

Proza życia.

methan, 12 Lut 2008, 14:32

>Jak te obudowy?

>Czy temat nadal aktualny?

tak.

nadal poszukuję osoby chętnej do przerysowania mojego projektu do formatu CAD (.dwg, .dxf)

projekty mam na papierze niestety. jutro mogę zeskanować.

Taniej nie będzie nawet z Chin - wiem bo sprowadzałem.

Dobre ALU kosztuje. Dobre wykonanie też kosztuje....albo się kupuje tandetę.

Co to znaczy grupowe zamówienie? 15szt? Przy takiej ilości większość zakładów uśmiecha sie z politowaniem bo to dla nich żadna ilość.

Bez urazy ale przy podejściu 450zł za solidną obudowę to za dużo to nie widzę sensu w DIY, albo robimy coś solidnie albo robimy to co producenci masówki tylko bez logo na froncie...czyli pic na wodę

Pomogę wam obywatele bo widzę jak się męczycie [ nie wszyscy oczywiście ].

Prosty i fajny sposób polega na dopasowaniu trzech .. pięciu formatek.

Z nich można mieć pokrywy , boki , tyły itp.

Ustalcie tylko średnią grubość materiału, powiedzmy PA6.

to co pokazal PGWAVE to wlasnie ten prototyp o ktorym mowilem. szerokosc 430mm. cena po anodowaniu i z wycietymi otworami front 10mm reszta 3mm. duzo? mysle ze nie... chociaz moze da sie jeszcze zejsc z ceny.

obudowa kubedesa bedzie na perwno tansza.

mamy juz zaklepane zaklady wiec nie ma juz zadnych problemow technologicznych.

ja zwoje blaszki odbiore z anodowania najwczesnie w piatek i zobaczycie jak wyszlo;)

>>kubedes, 12 Lut 2008, 19:45

>tak.

>nadal poszukuję osoby chętnej do przerysowania mojego projektu do formatu CAD (.dwg, .dxf)

>projekty mam na papierze niestety. jutro mogę zeskanować.

NIE OBIECUJĘ, ale postaram się pomóc. Jak znajdę czas to w czwartek wieczorem mogę machnąć z wymiarami rysunki w AutoCAD. Piątek i weekend odpada - wyjeżdżam. Z chęcią przypomnę sobie obsługę softu.

Potrzebować będę szkiców.

Jak nie znajdę czasu, dam znać w czwartek, ale bądźcie dobrej myśli ;-)

nie chciał bym się kłócić ale da się taniej.

Wykorzystując kątowniki na boki i tył to koszt materiałów wyniesie grosze. Zamiast tego stosując jakieś płyty na boki i tył (akurat tył nie może być za gruby) ta kwota tez nie staje się jakimś kosmosem Alu kosztuje około 22zł/kg, za anodowanie dwóch elementów 250x100mm zapłaciłem 10 zł. Najdroższe jest frezowanie.

Szacuję, że da sie zamknąć w kwocie 25-300 zł przy jednym zamówieniu i to zakładając, frezowane fronty. Takie jest moje doświadczenie.

Właśnie, moje 2 mm mi wystarcza...

Megadeth - A House Divided  🤘SENJUTSU🤘  α  Ω  β  λ  μ  ∅  ½  ²  €  $  π  Ⅵ Ⅵ Ⅵ  TWOYASTARA OF DEATH 

Bo 10mm jest sztywniejsze i znacznie częściej do dostania w sklepach jak i w hurtowaniach.

2 mm jest strasznie cienkie, to tak jak byś dał 0.8mm stal. Chyba że dałeś śrubek jak w gówno zapałek ?

Mnie by pasowała taka obudowa na pre :) , chciałbym zapytać ile bym oszczędził właśnie na tym czole z 10mm zszedłbym na 3mm. (frezowanie czoła też odpada)

Pytam orientacyjnie

>>Chyba że dałeś śrubek jak w gówno

zapałek ?

Kto to jest ten darkul, z wpisu wnioskuję, że to jakiś burak.

Megadeth - A House Divided  🤘SENJUTSU🤘  α  Ω  β  λ  μ  ∅  ½  ²  €  $  π  Ⅵ Ⅵ Ⅵ  TWOYASTARA OF DEATH 

dokladnie.. ;) dlatego bede szukal kogos lub zaklad gdzie przytna mi na wymiar blachy i poskladam sam jak wojtekr to robi tu :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

methan -> 25-30pln;) wiec moim zdaniem warto;)

ps. dostalem maila z fysunkiem. jak bede mial jutro chwile to napsze co i jak o tym mysle;)

josef -> nikt nie mowil ze 100pln;) jednak mimo wszystko jest kilka osob chetnych i takie budki powstana...

dophlin-> mozna i tak;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.