Skocz do zawartości
IGNORED

Xindak A-06 czy Sony ES670-690

kooniuszy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chcę kupić wzmacniacz do kolumienek DIY na visatonach (w jednej kolumnie 2xAL170 i KE25SC). Kolumny jak przystało na aluminiowe głośniki grają szybko ale trochę chłodno więc szukam wzmacniacza który by je ocieplił. Nie mam jeszcze CD ale wszystko w swoim czasie. Aktualnie źródło to DVD yamaha 559 - do wymiany po zakupie wzmacniacza. Jeżeli chodzi i rynek używanych wzmacniaczy myślałęm nad Sony ES670 lub 690 a może i wyższym jak by sie natrafiła okazja. Ogólnie o wzmacniaczu używanym do 800zł. Ale poczytałem też o Xindaku A-06 i były to same dobre opinie. Kosztuje on 1600zł ale to nie jest problem bo kupił bym go sobie na raty. Więc doradźcie co będzie lepsze czy jakiś wzmacniacz uzywany do 800zł(ale nie starszy jak 90-92rok) czy kupić Xindaka A-06. Muzyka jakiej słucham to przedewszystkim soundtracki róznego gatunku muzycznego poprzez skrzypce, gitary, fortepian do ciężkiej elektroniki.

https://www.audiostereo.pl/topic/39447-xindak-a-06-czy-sony-es670-690/

myślę, że za 800 pln możesz trafić na naprawdę lepiej grający wzmacniacz niż nowość za 1600 pln,

w tej chwili na Allegro jest np. MUSICAL FIDELITY E10 za 850 zl, (jest też ARCAM ALPHA II za mniej niż 700, ale to handlarz, więc trzeba ostrożnie)

na naszym forum niedawno za 850 został sprzedany wzmak B&W Aura VA 80 (fajny piecyk, sam mam Aura 100),

jestem przekonany, że zagrają one (i nie tylko te) znacznie lepiej niż nowy chińczyk (pamiętaj też o utracie wartości nowego sprzętu),

jednak NIC, absolutnie NIC nie zastąpi odsłuchu samodzielnego,

pozdrawiam

ArtiQ

Miałem wzmacniacz Musical fidelity E11 - strasznie zamulał, i miał mało szczegółów a ja lubię szczegóły. A jeżeli chodzi o odsłuch to tu niestety jestem ograniczony ponieważ mieszkam w małym miasteczku z którego do kazdego z wiekszych miast takich jak wrocław, zielona góra, wałbrzych mam 100km i tu jest problem. Dlatego poruszam ten temat tu a nie w sklepie na odsłuchu

kooniuszy

chciałeś ciepełka, to zaproponowałem MF :-), fakt, że wzmaki MF są trochę leniwe, ale to rozumiem przez ciepły charakter (którego sam też nie lubię), ale Ty szukasz...

chyba muszą się wypowiedzieć tęższe głowy niż moja, ale koniecznie zajrzyj do wątku "wzmacniacz do 900 zł", czy jakoś tak - tam był poruszany podobny temat i można było znaleźć wiele cennych pomysłów...a budżetu to znacząco nie przeskoczy (a widząc po sobie, nie ma w zasadzie szans zmieścić się w zakładanych przez siebie widełkach :-))

Narazie ze wzmacniaczy które miałem a miałem, musical fidelityE11 - zmulony dżwięk jak dla mnie bez góry, Nad C320bee poprawny tylko w kazdym zakresie czegoś brakowało, Grundig A-903 - cholernie suchy dżwięk. Nad3220 - za mało mocy, a dżwięk strasznie obojętny, i wkońcu Sony ES550 świetna góra, przestrzeń i scena ale za chudy bas. Dlatego ciągnie mnie w strony sony ES tylko chce wyższy model od 550ki chciałbym żeby zagrał tak jak 550ka ale z szerszym basem, lub oczywiscie jeszcze lepiej

A jakiej słuchasz muzyki? Bo ja przez 3 dni miałem w domu komplet Xindaka 06 i powiem Ci, że w "plumkaniu" jest bardzo dobry, ale już w rocku i "metalach" cięższych mój przenośny CREATIVE Muvo bije go na łeb;)

skiba

Muzyka to jak pisałem wcześniej przeważnie soundtracki które są zachaczone o praktycznie każdy gatunek muzyki. Przeważnie skrzypce, fortepian, gitary i dużo niskiego basu którego w soundtrackach nie brakuje ,a pozatym depeche mode, bjork, enigma, radiohead, coldplay i duzo ciężkiej elektroniki ale nie techno.

anthony_pappa

kwota 1800zł odpada ponieważ mam xindaka chciałem wziąć na raty

Oczywiście, że bije (moim subiektywnym uchem:)), ale tylko jak włączyłem DEADSOUL TRIBE, TRIVIUM, STONE SOUR czy DEICIDE. Być może Xindak jest bezwzględny dla słabo zrealizowanych płyt, bo STING, AYO, SIMPLE ACOUSTIC TRIO grali, śpiewali pięknie. Trzeba samemu posłuchać, ja od 2 miesięcy jeżdżę po 300 km , żeby sprawdzić "nausznie" jak dany klocek gra i bucy:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.