Skocz do zawartości
IGNORED

Marsz dla Kapitalizmu 7 grudnia

Leszek B

Rekomendowane odpowiedzi

Ponieważ nasz kraj jest zalany socjalizmem,a po wstąpieniu do Unii Europejskiej dostaniemy następny wielki zastrzyk „socjalu” , chciałbym zareklamować Marsz dla Kapitalizmu który odbędzie się 7 grudnia w kilku miastach :

GDAŃSK

III Marsz dla Kapitalizmu odbędzie się w Gdańsku w ramach Konwentu Okręgu Pomorskiego, z udziałem Prezesa UPR Stanisława Wojtery.

Niedziela, 7 grudnia, godz 12.45

Trasa od Neptuna do Sobieskiego.

Organizator: Stowarzyszenie KoLiber.

KALISZ

Debata „Kapitalizm i Wolność”.

6 grudnia (sobota), godz. 13.00, Pizzeria Imperia, ul. Sukiennicza 5 A

Zaproszono wszystkie partie polityczne mające strruktury w miescie oraz NSZZ Solidarność (każda ma delegować po dwóch przedstwicieli). Moderatorem dyskusji będzie dziennikarz „Ziemi Kaliskiej” p. Mariusz Kurzajczyk.

Szczegółowe zagadnienia:

1. Czym jest kapitalizm (w postrzeganiu danej partii)

2. Jaki jest stosunek partii do kapitalizmu

3. Na ile dozwolona jest ingerencja państwa w wolność człowieka

4. Kapitalizm w Polsce po 1989 roku

Andrzej Orkowski

KATOWICE

7 grudnia (niedziela), godz. 11:00.

Rynek w Katowicach, pod Teatrem im. Wyspiańskiego

Trasa Marszu Rynek>ul. 3-go Maja>Plac Wolności>ul.3-go Maja>ul. Stawowa>poboczem ul. Mickiewicza> Rynek (możliwe, że pochód będzie szedł odwrotnie)

Atrakcje: na Rynku (początek) odczytanie Deklaracji Berensteina oraz (na zakończenie) przyznanie tytułu Kapitalisty Roku Miasta Katowice; Plac Wolności - spalenie "największych socjalistów w historii" (Stalin, Hitler, ewentualnie Marks).

Zakończenie: po 12.00. Po zakończeniu marszu udajemy się do jednej z restauracji w centrum w celu podsumowania akcji oraz podjęcia konkretnych kroków na przyszłość.

Organizator: Stowarzyszenie KoLiber przy współpracy z UPR

KRAKÓW

Niedziela, 7 grudnia. Zbieramy sie o godz. 13.00 na pl. Matejki pod Pomnikiem Grunwaldzkim, skąd przemaszerujemy na Rynek Główwny, który będzie tego dnia Wolnym Rynkiem. Nagroda Kapitalizmu zostanie przyznana we wtorek, 2 grudnia.

Organizator: Stowarzyszenie KoLiber

LUBLIN

Niedziela, 7 grudnia, odbędzie się na całym świecie Święto Wolnego Rynku. W Lublinie po raz kolejny będziemy pokazywać naszą radość i dumę z osiągnięć kapitalistycznej gospodarki.

W tym roku organizatorami Święta Wolnego Rynku w Lublinie są: Unia Polityki Realnej, Stowarzyszenie Konserwatywno – Liberalne KoLiber i Organizacja Monarchistów Polskich.

Przebieg obchodów:

14.00 – przemarsz z Placu Litewskiego deptakiem na Plac Łokietka.

14.15 – wiec z przemówieniami

15.00 – spotkanie uczestników przemarszu i Lublinian z dr Marcinem Masnym w Hadesie. Temat spotkania to „Wolnościowy program dla Polski”

Wszystkich sympatyków i chętnych do wzięcia udziału w marszu serdecznie zapraszamy.

Kontakt: Sekretarz Okręgu Lubelskiego UPR - Tomasz Mizak, [email protected]

ŁÓDŹ

Niedziela, 7 grudnia

W Łodzi, podobnie jak w ubiegłym roku marsz organizujemy wspólnie z Młodymi Demokratami (młodzieżówką PO). Zbieramy się o godz. 12.15 u zbiegu ulic Piotrkowskiej i Zielonej. Idziemy w stronę pasażu Schillera. Tam nastąpi odczytanie deklaracji Bernsteina i wystąpienia przedstawicieli organizatorów marszu.

Grzegorz Sztemborowski

Prezes Oddziału Łódzkiego UPR

TORUŃ

Niedziela, 7 grudnia

Marsz dla kapitalizmu odbędzie się jak co roku także w Toruniu.Wraz z nami "idzie" Bydgoszcz. Zaczynamy o godz.12.00 na ul.Św.Jakuba. Zakończenie pod pomnikiem Kopernika. Odpowiedzialnym za całość jest Sekretarz Oddziału Toruńskiego UPR p.Jacek Hoga - [email protected].

SZCZECIN

Niedziela, 7 grudnia, godz. 13:00, pl. Grunwaldzki w Szczecinie.

Organizatorzy: O/Szczecin Stowarzyszenia KoLiber, O/Szczecin Unii Polityki Realnej

Kontakt: Mateusz Wagemann, [email protected], tel. 0503-769-892

Informacja pochodzi ze strony sympatyków UPR

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli ktoś miałby czas i ochotę to polecam, tym bardziej że w naszych mediach podejrzewam nie będzie śladu informacji o tym wydarzeniu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/3943-marsz-dla-kapitalizmu-7-grudnia/

jak slusznie zauwazyles zyjemy w socjalizmie, a w kazdym razie 80% spoleczenstwa ma go we krwi - zadne marsze tego nie zmienia, po prostu te 80% spoleczenstwa musi wymrzec a to jeszcze chwile potrwa.

PS a swoja droga co to ma wspolnego z audiofilizmem??

Witam

Sądzę, że jest już trochę za późno, aby takimi środkami wywołać radykalne zmiany. Błąd został popełniony w 1989 roku, i ciężko będzie to naprawić. Lecz coż, próbować należy.

Pozdrawiam.

> Leszek B

Rozumiem, że informujesz nas o tym bo nagłośnieniem będzie Grand Utopia albo Wilsony X-1 ?

Jeżeli nie, to zdaj sobie sprawę, że takie newsy na takim forum jedynie kompromitują organizatorów, nawet w oczach ich zwolenników. Nie to forum. Nie to forum.

LeszekB - panstwo zabiera mi spora czesc dochodow bo "sobie wybralem" (razem z milionami innych Polakow zgodnie z zasadami demokracji) takich a nie innych przedstawicieli, ktorzy mna rzadza.

Anyway na spotkania z krzykaczami z UPR sie nie wybieram - no chyba, ze na partyjke brydza z panem Korwinem :)

Polityka temat rzeka...nie optuje za lewica czy prawica ..i nie chodze na wybory bo moim zdaniem od dłuzszego czasu to nie mam sensu i tak to nic juz nie zmieni..ale fakt jeden przyznam ..pana Korwina z zasady traktuje troche jak nieszkodliwego ekscentrycznego pana.

Jedno wiem jak na zdrowy chłopski rozum..stojac przed wyborem ..poprzeć dolotowego i ortodoksyjnego pana Leppera czy poprzec pana Korwina to wole juz Korwina.Sa aspekty w których trzeba przyznać panu Mikke rację..ale likwidacja podatkow w całosci i inne tego typu pomysły mozna miedzy bajki włozyć...podatki były i bedą..fakt ze w Polsce są one troche zawyzone....ale skoro stać nas na 20 letnich rencistów i na brak kontroli wydatkow w terenie i na tzw "górze"..to trudno musza byc wysokie.

• Redaktorzy

W Polsce panuje system POLITYCZNY, który nosi nazwę demokracji. Kapitalizm jest natomiast systemem EKONOMICZNYM, często z demokracją powiązanym. O ile jednak można sobie łatwo wyobrazić upominanie się ludzi o demokrację (co między innymi u nas się zdarzyło), o tyle do utożsamienia się pracowników z firmami pracodawców, charakterystycznego dla bezklasowego USA, bardzo daleko nie tylko nam, ale i Europie. Tak że hasło poparcia dla KAPITALIZMU jest w Polsce nieporozumieniem, bowiem co w Polsce udało się zaszczepić sowieckim aparatczykom znakomicie, to nienawiść do kapitału i jego właścicieli. Trafili zresztą na podatny grunt - nie pamiętam kto to napisał, że Polska to taki kraj, gdzie na wieść że kanonik w Krakowie został biskupem, szewc w Lublinie kładzie się na tydzień z gorączką... Nawiasem mówiąc, czy ktoś pamięta autora, którego tu niedokładnie zapewne zacytowałem?

Piotrku 608

Kiedy słyszałeś że Korwin chce likwidacji podatków w ogóle?

Mi mówił że chce podatków możliwie najniższych tak aby utrzymać armię zawodową,policję i sądy i na nic więcej.

Józwa

"...Tak że hasło poparcia dla KAPITALIZMU jest w Polsce nieporozumieniem.."

Oczywiście masz prawo tak myśleć, a my będziemy robić swoje.

Ja akurat na tym forum nie potrzebuję niczyjej aprobaty, chciałem tylko zaznaczyć ze taki marsz się ma odbyć,a nuż kogoś to zainteresuje.Na media nie liczę-daję głowę że będą milczeć.

Gość jozwa

(Konto usunięte)

Ależ LeszkuB, ja mówiłem tylko o taktyce, nie wyrażałem w ten sposób swoich poglądów. Zresztą w sparawach ekonomiczno-politycznych ostatnio mam jeden pogląd - otóż jestem zdania że należałoby poprosić USA o objęcie na okres kilku lat Polski jurysdykcją amerykańskich sądów. W zamian za procent sum odzyskanych z procesów o przestępstwa gospodarcze...

>jozwa: Sumy zaoszczedzone zostały by wydane jako pokrycie tzw. strat moralnych powstałych z winy wysoce sprawnych organow naszego Państwa. To niestety wada (albo i zaleta) amerykańskiego systemu prawnego. Po drugie tam za oceanem sprawy wygrywa ten kto ma wieksze pieniadze - na lepszych prawnikow, na kupienie lawy przysieglych i dojscia do Waszyngtonu (vide JJ Simpson, sprawa Microsoftu, czy ciągnąca sie od lat sprawa odszkodowan za wypadek Exxon Valdez'a przy brzegach Alaski).

Mnie osobiście najbardziej podoba sie monarchia oświecona. Uśmiechnięty król macha do ludu wyperfumowaną dłonią odzianą w białą rękawiczkę, przy nim zawsze elegancka małżonka, u jej boku zjawiskowa następczyni tronu, parady, święta narodowe, szczęśliwi obywatele w pochodzie ku czci urodzin monarchy... A, i uroczyste koncerty w pięknych filharmoniach do których nikt nie przychodzi w dżinsach, bo nie wypada.

Można też bezkarnie należeć do wyższych sfer i od czasu do czasu ciemiężyć prosty lud bez narażania się na polityczną niepoprawność.

Porządek, hierarchia, wysublimowane rozrywki... w sumie żałuję, że urodziłem się tak późno...

To byłoby piękne - pod warunkiem, że urodziłbym się w tych wyższych sferach. Do tego pan Monarcha korzystając z najnowszych zdobyczy techniki i własnego dobrego samopoczucia, brałby mikrofon do ręki i ogłaszał święto państwowe od czasu do czasu (jak Michnikowski/Jej Ekscelencja). Są jeszcze takie kraje na świecie - ale w tym który znam nie chciałbym mieszkać.

Od dłuższego czasu mam koncepcję podziału polski na wschód i zachód. Znalazła ona częściowe odzwierciedlenie w poniedziałkowym Teatrze Telewizji. Jednak nie tak radykalną.

Tak więc, wschód to lewica i wszystkie jej odmiany, a przede wszystkim modna ostatnio socjaldemokracja i górnicy ze swoimi kopalniami, a zachód wiadomo ustrój kapitalistycznyi i liberalny z mocnymi elementami leseferyzmu.

Znając nasze społeczeństwo, sądzę że ziemie zachodnie nie cieszyły by się dużą popularnością. Lecz nie o to w tym chodzi.

W Anglii od przełomu XVII/XVIII wieku przemysł zbrojeniowy jest w rękach prywatnych. Poważnie. I nikt tam nie drze szat a państwo dzięki temu ma prawo wymagać a nie być zmuszonym do brania bubli jak to jest we Francji

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.