Skocz do zawartości
IGNORED

MONITORING ZAKŁADOWY

Kasjel

Rekomendowane odpowiedzi

Pracuję w niewielkiej, rodzinnej firmie.....jest to poprostu stolarnia. Wszystko było "jako-tako" do czasu, gdy żona szefa została księgową (wcześniej pracowała w innej dużej firmie jako sprzątaczka). Ostatnim jej "genialnym" pomysłem było założenie kamer w wszystkich produkcyjnych pomieszczeniach.

Wszystko to zostało oczywiście zrobione bez jakichkolwiek uzgodnień z pracownikami.

Problem w tym, że nie znoszę nawet gdy ktoś robi mi zdjęcie bez uprzedzenia. A gdy używa kamery, to już koniec świata ! Teraz jestem pod stałą obserwacją ! I to w dodatku monitor znajduje się w ich domu, tak że "podglądać" mogą nawet córeczki szefa.....z których jedna całkiem niedawno stała się posiadaczką dowodu osobistego, a druga jeszcze musi na to zaczekać. Jak Wy znosicie obecność kamer w miejscu pracy ? Czy nie przeszkadza Wam to w wykonywaniu codziennych obowiązków ? Jak w takich warunkach można się skupić nad pracą ??? !!!

https://www.audiostereo.pl/topic/39424-monitoring-zak%C5%82adowy/

kumpel ma tartak, niestety ludzie którzy tam pracują często się "dogrzewają" różnymi trunkami. Instalacja kamer nie pomogła bo albo palety ustawili, albo zmienili miejsce itd. W końcu pomógł śmigłowiec zdalnie sterowany z kamerą bezprzewodową. Dopiero teraz pomogło... Jak wszyscy wpadli na "gorącym" uczynku to się im odniechciało. Tak że czy to jest dobre, czy złe to zależy od punktu widzenia, a ten jak wiadomo od miejsca siedzenia. Ale wtstarczy pomyśleć jak jakiś nawalony pracownik utnie sobie powiedzmy rękę na maszynie...?

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Kasjel zawsze moze mu nasłac PIPe :-))

to moze byc niezapomniana kontrola dla twojej szefowej zwłaszcza jesli jest zielona w regulaminach,BHP i setkach rzeczy ktore sprawdzą

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

kubedes, 16 Sty 2008, 17:04

>cir, 16 Sty 2008, 15:55

>>Kasjel zawsze moze mu nasłac PIPe :-))

>ugryzie rękę która go karmi?

Anonimowo :-)

>kary zabierają potencjalne premie i podwyżki motywacyjne.

O ile takie są :-) bo jak nie ma - to nie ma tegoż problemu.

Kasjel nie przesadzaj pomiatajac pracownikiem daleko sie nie pojedzie zwłaszca jesli to mała firma rodzinna .W duzej zawsze mozna powiedziec ze własciciel jest taki kochany tylko dyrektor to wredny dziad i z tego powodu niezadowolenie załogi :-))

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

> kasjel

Fakt, że pracodawca ma obowiązek poinformowania pracowników, że są monitorowani.

Lecz, jak już to wiesz, to nie ma się o co spierać.

Pracuj tak jak umiesz. Będziesz szanowany.

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

• 5 lat później...

My w pracy mamy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , więc wiem co to znaczy być obserwowanym, lecz kłopot mieli z tym tylko Ci, którzy lubili sobie pokombinować z paliwem na trasie, teraz jest to nie możliwe, ale mi tam wszystko jedno czy mnie obserwują czy nie :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale wtstarczy pomyśleć jak jakiś nawalony pracownik utnie sobie powiedzmy rękę na maszynie...?

Jego zdrowie, jego reka. U nas jakis miesiac temu z dachu spadl pijany gosc. Smierc po 10 minutach. Tak remontowali budynek.

?👈

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.