Skocz do zawartości
IGNORED

Sztuka kupowania CD - watek bez cenzury

TUX

Rekomendowane odpowiedzi

Jako, że senicz zablokował mi mozliwość pisania w jego wątku założyłem nowy bez cenzury w ktorym pozwolę sobie kontynuwac temat :

senicz,

> Ale bardzo prosze o merytoryczne wypowiedzi bo mam juz dosc blazenady.

Przecież największym błaznem na tym forum jesteś ty. Nie dziw się więc , że nikt z tobą nie chce dyskutować.

Twoja teza , że przy wyborze odtwarzacza trzeba kierować się wyłącznie parametrami daca to kolejne potwierdzenie twojej audiofilskiej indolencji , braku osłuchania i braku zrozumienia problemów audio.

Już ci kilka osób tłumaczyło, że jakość brzmienia odtwarzacza CD jest wypadkową wielu czynników, wśród których typ zastosowanego daca wcale nie jest najważniejszym.

I co ? Nie potrafisz tego zrozumieć ?

A może trzeba pisać drukowanymi literami ?

A sztuka kupowania odtwarzaczy CD to przede wszystkim sztuka usłyszenia

jak grają i świadomego wyboru tego którego brzmienie nam odpowiada.

Jeżeli ty do weryfikacji brzmienia odtwarzaczy używasz tych kolumn co grały na AS2007 to proponuję ci kupić przenośne mp3 i słuchać z kompresją 64k, gdyż więcej nie potrzeba. Czy w tych kolumnach zastosowane głośniki wysokotonowe to przypadkiem nie jakaś tandeta z wolumenu ?

I jeszcze jedno.

Zrozum senicz, że blokowanie wpisów naprawde nic nie daje .

TUX

https://www.audiostereo.pl/topic/39011-sztuka-kupowania-cd-watek-bez-cenzury/

Ale po co z takim dyskutujesz? Nic do takiego nie dotrze. Efekt chomika i zwarć w mózgu, pisałem już o tym.

Fakt, nie mogę wkleić tam naklejki, w razie czego czynię to tutaj.

Proszę wklejać ostrzeżenie zawsze tam gdzie należy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

senicz oprócz cymbała i innych określeń co najwyżej średnich w stosunku do twojej osoby to gorszych nie widziałem tutaj ,ba nawet ukrywany jest fakt ,że swoje wątki ciągniesż ze szpitala, bo leki troszke Ci pomogły, ale żeby ktoś Cie wyzywał w/g twoich upodobań sexualnych to nie czytałem, bo gdyby tak się stało forumowicze mieli by okazje poznac parę nowych słówek z tej dziedziny, myśle, że znaczek pwinien byc pod każdym twoim wpisem ,aby nie było wątpliwości:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No tak, ale i tak widac wtedy ze temat nie idzie na przod, albo widac inaczej odpowiedzi innych zdruzgotanych takim postepowaniem.

Przeciez wszyscy sie raczej nie wylacza.

Choc dobrze by było, gdyz watki takie wtedy by przepadły i wszystko wrociło by do normy.

No to może na temat

Kupiłem świadomie z premedytacją najlepszy CD z lat 1982-84 i chciałem żeby on z tamtą jakością pracował , czy to naprawdę ciężko zrozumieć takiemu znawcy Seniczowi. Płyty na Technicsie SL-P1200 odtwarzano wtedy w wielu studiach radiowych na całym świecie, właśnie z tego sprzętu i dla wielu słuchających radia z tego czasu ten model był wyznacznikiem najlepszego cyfrowego brzmienia i w ogóle brzmienia z radio. Czy to tak ciężko zrozumieć ? ja Q...a mać wcale nie chciałem mieć żadnego CEC-a, ani Accuphase, ni MBL-a za jedną złotówke; ja po prostu chciałem mieć ten dżwięk z lat 80" Ja naprawdę nie słucham żadnych tranzystorów laserów megadrogich kabli ,ja po prostu chciałbym posłuchać studyjnej odlotowej muzyki także z tamtych lat i w takim klimacie, czy to Q...a tak ciężko inteligentnemu facetowi po 50 zrozumieć ?

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Wydaje sie ze on jest mlodszy. Chyba scalaki widzialem z 90 roku? A studyjny nie oznacza dobry. Wpakuj w niego kolejne kilka tysiecy i porownaj z denonem za 300zl z pcm1702. teraz juz twoje cudo jedzie w zimna sniezna noc do ciebie.

=>Senicz

>Wielu z was dalo sie nabrac i kupilo badziewne cd bez wiedzy o sztuce kupowania cd.

To ty chłopie nabrałeś mnie że naprawisz tego Technicsa . StefanB przynajmniej mnie uczciwie spuścił po brzytwie i powiedział nie naprawiam i kto tutaj jest bardziej uczciwy i nikogo nie nabiera? handlarze czy "fachowcy"

Staralem sie. Ale sie nie udalo ozywic lasera. Zreszta wymiana na nowego bedzie wymagala sporej wiedzy i zaplecza technicznego. Pewnie kolejne 500zl bulniesz. Ale ten cedek jest taki super na 5532. A i/v ma na wew. op w dac wiec malaria totalna. Rafaell zejdz na ziemie szklem nawet weneckim................ cd jutro u ciebie.

senicz, 2 Sty 2008, 17:41

>Wydaje sie ze on jest mlodszy. Chyba scalaki widzialem z 90 roku?

Chłopie co żeś ty tam powymieniał ??? SL-P1200 był robiony od1982do 1984 i został zastąpiony słabszym modelem SL-P1300 gdyż sypała się w 1200 klawiatura gdyż realizatorzy w studio mieli za ciężką rękę i równolegle zaczęły się cięcia księgowych w highendowym sprzęcie W rozmowach telefonicznych chwaliłeś że komponenty są prima sort a teraz mi wyjeżdżasz z częściami z 90 roku (mam foty wnętrza i mogę wstawić na forum i po co Ci to)

=>senicz, 2 Sty 2008, 17:53

>Pewnie kolejne 500zl bulniesz. Ale ten cedek jest taki super na

>5532. A i/v ma na wew. op w dac wiec malaria totalna. Rafaell zejdz na ziemie szklem nawet

>weneckim......

Czy ty czytasz co inni piszą przypomnę Ci co napisałem

"Kupiłem świadomie z premedytacją najlepszy CD z lat 1982-84 i chciałem żeby on z tamtą jakością pracował , czy to naprawdę ciężko zrozumieć takiemu znawcy Seniczowi. Płyty na Technicsie SL-P1200 odtwarzano wtedy w wielu studiach radiowych na całym świecie, właśnie z tego sprzętu i dla wielu słuchających radia z tego czasu ten model był wyznacznikiem najlepszego cyfrowego brzmienia i w ogóle brzmienia z radio. Czy to tak ciężko zrozumieć ? ja Q...a mać wcale nie chciałem mieć żadnego CEC-a, ani Accuphase, ni MBL-a za jedną złotówke; ja po prostu chciałem mieć ten dżwięk z lat 80" Ja naprawdę nie słucham żadnych tranzystorów laserów megadrogich kabli ,ja po prostu chciałbym posłuchać studyjnej odlotowej muzyki także z tamtych lat i w takim klimacie, czy to Q...a tak ciężko inteligentnemu facetowi po 50 zrozumieć ?"

Miałeś podać z serwisówki który model lasera mam kupić; bo ja mam aż trzy oryginalne do ściągnięcia,miałem także nowe oryginalne napedy i klawiatury i co i nic 1,5miesiaca w plecy,kto mi teraz takigmerany CD weżmie na warsztat!

Ty Q...a mać chcesz mnie uszczęśliwić na siłę gównianym laserem za 20 zeta który zamiast tak jak oryginalny w ciężkich warunkach chodził 23 lata pochodzi góra 2 i wszystkie dobre komponenty trzeba będzie wywalić i wstawić jeden scalak który znasz. Jakbym chciał sobie zrobić absolutenspitzenklas CD za 20 złotych to bym Ci o tym napisał, naprawdę Włodek nie wierzysz mi ?

Drogi Rafaell nie chce cie uszczesliwiac a service jak widze nie wsadzilem do paczki. Wysle ci poczta. Rob co chcesz ale przegrasz na cd sromotnie. Za 800zl mozna kupic bardzo ladnego denona.

=>blomin, 2 Sty 2008, 18:19

Przeceniasz mnie to piszę wszystko w ramach pracy nad swoją dysgrafią, naprawdę rok temu pisałem tragicznie a teraz te wprawki z pomocą komputera wychodzą mi coraz lepiej. Jako dyslektyk wezmę się za naukę angielskiego z płyt CD może napęd wytrzyma :D, bo nauczycielkę dzieci nie chcę katować, no i co, niektórzy zatęsknią za mną A Technics no cóż nie wiem czy wiecie ale obudowę ma ze specjalnego materiału anty rezonansowego (dla tego tyle waży) Może faktycznie się nada jako domowy pc do odtwarzania muzyki z HD tłumienie działa w obie strony także HD też nie będzie słychać

>budowę ma ze specjalnego

>materiału anty rezonansowego

ten CD jest ze stoczni w Siewierodwińsku? :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

=>Piotrek608

>Senicz a coś Ty sie tak na Denony nawrócił???Maranciunio Ci sie znudził czy jak??A moze to złe skutki oddziaływania >tego wątku na Ciebie..

>A tak off topic to " ten sound" z lat 80 który ma SL-P1200 ma również własnie Denon DCD1520 i DCD1500(bez >II)..nawet sekcję d/a mają podobna do technicsiunia.

Ciekawe rzeczy piszesz Piotrek PCM54HP-K właśnie jest ,był w Technicsie

>senicz

2 Sty 2008, 18:40

>Tak tda mnie zawiodl gdyz musial bym stosowac rozne sztuczki aby wycisnac z niego i i/v 20V rms. Ponadto wiekszosc dac to >syfy delta sigma wiec mam poslanie aby pouczyc was o sztuce kupowania cd.

Tak jak małe dziecko dalej nie mogę uwierzyć w to co czytam

Naprawdę nie chcę brzydko się wyrażać, ale ekspresja w liryce to ważna rzecz

- ten facet jest popierdolony.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

nastepny 'fan' senicza przejrzal na oczy, uff dlugo to trwalo, ale to chyba zalezne od inteligencji jest, a co na to chlopak senicza lancaster? pozostanie wierny miszczowi do konca?

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

podobno laser szklany w tamtych dawnych modelach rozpuszcza w całości alkohol izopropylowy i nie było nawet czego defibrythdować

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.