Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki ampli 1000-1500 zł, nowy, używany?

zdziechu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zachciało mi się kina. Byłby to zestaw do filmów, rozrywkowy. Stereo jest osobno i rozwija się swoją drogą:)

Pomieszczenie jest niewielkie, więc pod wpływem chwili okazyjnie zakupiłem małe głośniki Jamo A210 PDD.

Jednak w przyszłości może zajść potrzeba zmiany.

Teraz chcę kupić ampli. Na początku myślałem o używce, ale podaż mała i ceny stosunkowo wysokie w porównaniu do nowych. W związku z tym rozglądam się też za nowymi szczególnie modelami "zeszłorocznymi". Długi wstęp ale wybaczcie. Teraz typy (w ciemno, po lekturze i przeszukiwaniu sieci):

Yamaha RX-N600 - pociąga mnie możliwość podłaczenia do netu i komputera - mam bardzo dużo mp3.

Denon AVR-1906 może 2106

Onkyo TX-SR505

do tego w zasięgu zainteresowania są jakieś starsze wyższe modele ww. firm, które nie przekroczą budżetu.

W oczekiwaniu na sugestię pozdrawiam

Witam! Do kina, Onkyo. Mam staruszka 484 i kolumny na Vifach z serii XT. Z dobrego źródła to i stereo nie najgorsze. Moim zdaniem Onkyo ma bardz dobre dekodery a i wzmacniacze w technologii WRAT radzą sobie z dynamiką. W stereo osobno pracuje komplet CA- 640. Pozdrawiam!

dziękuje Panowie,

już myślałem, że temat przepadł i długo nie zaglądałem.

A tu wczoraj patrzę i jest kilka wpisów. Macie szczęście,

bo w zeszłym tygodniu kupiłem nowe Onkyo TX-SR505 :)

Pierwsze wrażenia wkrótce.

wojeknachmej, 15 Sty 2008, 11:50

>sprezynkowe terminale glosnikowe?? (front speakers B) ksiegowy w Onkyo chyba troche przesadził....

W takim wypadku nie kupujemy takiego produktu - drugi raz ten człek tego błędu nie popełni ( bo np. będzie zwolniony za bardzo chybioną decyzję :] )

zgadza sie ale moglby wtedy juz powstac problem gdyby jednak ktos chcial uzyc tych wyjsc i chcial podlaczyc normalne kable a nie jakies druciki.

Bron Boze niechcialbym krytykowac tego modelu czy firmy ale powiedzmy sobie prawde ze w nowych modelach nawet klasy budzetowej jak ten model Onkyo 505 takie wpadki nie moga miec miejsca. To zaden znaczacy koszt dla firmy i jest miejsce na tylnim panelu na normalne i bardziej uniwersalne terminale glosnikowe dlatego nierozumiem takiego rozwiazania. Nawet gdy wyjscie nie bedzie nigdy uzywane to optycznie niewyglada to zaciekawie na tle pozostalych terminali.....

ja od tyłu wzmacniacza nie podziwiam. Dla mnie to w ogóle nieistotne. Zresztą nie sądzę aby chodziło o cięcie kosztów. Najważniejsze że terminale do systemu 7.1 są ok, nawet kluczyk do dokręcania dają.

A propos księgowych to oni się nie zajmują oszczędnościami. O tych rzeczy jest sourcing, R&D oraz engineering motywowani często przez finanse:)

• 2 tygodnie później...

witam.

Ja natomiast poszukuję jakiegoś używanego sprzętu z bardzo dobrym stereo (na ile to możliwe). Myślę o wysokich modelach z przed 8 lat. Wymagania: dekoder AC3 DD5.1 i DTS Prologic min 2 wejścia optyczne. Moc potrzebna do odsłuchu (stero) 100W dla 8ohm. Inne funkcje procesora DSP zbędne. Oczywiście solidne wykonanie z pożądnymi terminalami. Jednym słowem najlepszy dźwięk, opcje wideo nie biorę pod uwagę.

Może coś z Denona lub Onkyo ( miałem kiedyś TX-DS555 w kinie domowym sprawował się znakomicie).

coś bym poczytał na jego temat.

a co daje THX, czy to tylko do filmów?

Jak wypadają pionki i Yamachy ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

THX o ile się nie mylę to tylko certyfikat mający potwierdzać wysoką jakość

co do 555 ES to wielu uważa go za najlepszy wielokanałowy ampli w historii firmy i jako jeden z niewielu nadający się do dobrego odsłuchu stereo

• 2 tygodnie później...

Witam ja mam Azur 540R v.2 i jestem z niego zadowolony warto byś dorzucił troszkę i go kupił. Wg mnie gra o wiele lepiej od denona w podobnej cenie i ma fajnego kopa a jakoś dżwięku? No w tej cenie nie można zbyt dużo wymagac :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.