Skocz do zawartości
IGNORED

Typowanie - zabawa dla każdego

ciupaga

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was

Proponuję zabawę ! W przyszłym tygodniu wybieram się na odsłuch do rzeszowskiego sklepu Magellan. Zabieram ze sobą swój sprzęt Cambridge Audio 640v2 CD+Wzm z mocnym postanowieniem, że wreszcie kupie odpowiednie kolumny do mojego systemu. Zabawa polega na wytypowaniu, które kolumny wybiorę i przywiozę do domu by grały z moim systemem. O wszystkich wiem (co nieco) z prasy i Naszego forum. Nie nastawiam się konkretne, wiec typowanie nie będzie tendencyjne.

Postanowiłem przesłuchać - więc które wybiorę ?

1. Epos M5

2. Epos M12.2

3. Dynaudio 42

4. Dynaudio 52

5. Monitor Audio Silver SR-1

6. Inne

7. Żadne

Rozwiązanie typowania w piątek 04.12. Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/38852-typowanie-zabawa-dla-ka%C5%BCdego/

STREET, 29 Gru 2007, 10:42

>Ile masz metrów w pokoju??

A może dla utrudnienia to też niewiadomą pozostanie?

Jeśli nie jest strasznie mały to stawiam na Epos M12.2.

Będzie rozlosowana jakaś nagroda? ;-)

Iceman

Jak to jakiś mały pokoik to niech szuka czegoś z BR z przodu..spadnie mu problem z odsuwaniem od ściany....

A co do nagrody to pewnie bilety do kina...bo tam żadnych innych atrakcji raczej nie ma ;)

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

widzę, że zabawa sie rozkręca. Pomieszczenie otwarte o. 20m (zdjęcie) co do nagrody - hmm.. OK, wiec z pośród Wszystkich, którzy prawidłowo wytypują, zrobię losowanie nagrody niespodzianki !

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

6. Inne

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Stawiam na 7 - że nie kupisz tego dnia kolumn.

Posłuchasz i stwierdzisz, że warto jeszcze trochę rzeczy sprawdzić przed zakupem.

Ew postanowisz dołożyć trochę i kupić coś lepszego za np. miesiąc.

szkoda się rozdrabniać, poza tym nie potrafię powiedzieć jakimi innym kolumnami sklep dysponuje dlatego zawęziłem listę. Jadę z mocnym postanowieniem, że wrócę z właściwie dobranymi kolumnami. Może to dziecinada ale odrobina prostej rozrywki nikomu ujmy nie przyniesie.

STREEt już napisał, ale co tam;) w takim ustawieniu, jeśli dobrze zrozumiałem plan pokoju, to będą stały pszy ściance od tłu? BR z przodu mają chyba te co napisałeś warte uwagi, jak wdg mnie Epos 12.2 i Dynaudio 52, więc może byś jednak zmienił ustawienie głośników?:P Nie napisałes jaki dźwięk lubisz, to by pomogło zgadnąć;D

Stawiam na... yyy.... niech będzie Dynaudio 52 ;)

Kupiłem EPOS-y M12.2 - jak wytypował "MAZOR". Podziękowanie dla właściciela sklepu Magellan Rzeszów za życzliwość. W tym lub innym wątku opiszę całą przygodę z odsłuchem i jakie s a kolosalne są różnice, między tym jak kolumny grają w sali - a w domu !

Jezuuuu! Kambodza i Eposy! Krew się będzie niedługa lała i będą pytania: jakimi kabelkami ocieplić dżwięk, co zrobić, zeby była muzyka, na co zamienić Eposy...

A koledzy dobrze radzili: zostawić Triangle i kupić coś do odtwarzania i wzmacniania muzyki...

No ale jak Ci sie tak podoba, to mimo wszystko gratuluje zakup

Stempur

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.