Skocz do zawartości
IGNORED

Denon DCD-1460 czy ONKYO Integra DX-6850

Karol_Szymanowski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich mam zamiar kupić któryś z powyższych modeli CD nie wiem na którego się zdecydować obydwa mają podobną cenę chciał bym się dowiedziedzieć od was użytkowników który cd jest lepszy ? pod względem jakości oraz bez awaryjności ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-17632-100006006 1198581134_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja polecam "Onkyo DX 6660". Można go czasem kupić za śmieszne pieniądze na "Allegro", a jest niezawodny i bardzo solidnie wykonany. Ocena brzmienia jest już kwestią gustu, ale ja jestem zadowolony.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

to dwie, całkiem odmienne szkoły brzmienia, onkyo - suchy, jasny, denon ciepły zamglony. Żaden nie prezentuje nic szczególnego. Ale do modyfikacji bierz denona, najlepiej niech od razu gościu go wyśle na adres Piotrka608 :-)

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

nie laduj sie w dx6850. naprawde. chodzi o trwalosc-magnetyki w onkyo są w kiepskim z reguly stanie. chodzą, ale mozna sie do tego często przyczepic, poprostu pokazują objawy zuzycia. dx6850 gra ładnie, dokładnie, dosc przestrzennie, do tego jasno i melodyjnie, ale bezbassowo. brak mu niskiego pasma.

Denon po tunningu to naprawde przyzwoity klocek kasujacy niskie ESy i prawdopodobnie wsjo starego na TDA1541 że o marantzach i innych nie wspomne. Trzeba troche kasy w tunning wstawić ale przynajmniej przepis jużjest gotowy, a i kloc porządny z tanim i dostępnym laserem, pancerna obudową i fajnym wygladem.

Discomaniak - Arek moze mic racje - co prawda nie mialem 1460 ale mialem 890 po modyfikacji Piotrka 608 i gralo to ostrzej niz przed za to dynamiczniej, przejrzysciej - co kto lubi , w wersji niemodyfikowanej faktycznie moze mulic (mowie caly czas na przykladzie 890)

ja nie mogę a mam rację..:) co Disco moze powiedziec o moim bylym modyfikowanym CD? :) oczywiscie ze musi coś powiedziec...bo mądrala z niego... szkoda ze nie zadaje sobie trudu czytania ze zrozumieniem..wtedy wiedzialby ze pisze o modyfikowanym CD...:)

tyle ze ja pisałem o grzebanym 1460..a to zupelnie inny dzwiek... i to jest wlasnie mniej wiecej tak ze jeden mowi ze chleb jest po 3 zł a drugi stanowczo protestuje i nie zgadza się , po czym mowi ze bułki przeciez po 60 groszy... bez sensu..

mam 2 szt. 6750 prawie to samo co 6850 dla mnie rewelacja, jak sie ma do denona nie wiem bo nigdy nie slyszalem. onkyo gra bardzo melodyjnie otwartym dzwiekiem , bardzo klarownym w niektorych zestawach moze byc ostrawo . spore pole do popisu co do tunigu(6 opampow 2 przetworniki D/A ) wlacznie z wyjsciem zblansowanym. minus tego cd to laser - w sumie niedostepny, ale jak ktos ma zwinne raczki to moze sie pobawic w wymiane diody laserowj.

Zdzislav, 25 Gru 2007, 12:15

>ja bym wziął denona, bo ma pancerną obudowę

dodam jeszcze tylko ze w onkyo nie ma nic z plastiku wszystko blacha stalowa albo aluminiowe odlewy

pozdr

a ja zwyczajnie odradzam wszystkie onkyo na magnetycznym laserze. z przyczyn praktycznych. z tych samych z których nie kupiłbym sobie denona dcd-3300. brak laserów.

houek, 26 Gru 2007, 17:22

>arekgrabowski

>Ty piszesz o modyfikowanym a ja o niemodyfikowanym denonie....co jest Twoim zdaniem bez sensu? Czego

>nie rozumiesz?

Nie do Ciebie to było...

Discomaniak... no tak, bo najlepsze źdódła świata to stare Soniaki i Pionery ;)

Denon po grzebnięciu (nie słyszałem by piotrek608 - grzebałem wspólnie z tdrozdem) to szybkie, selektywne, dobre źródło, z szybkim i dynamicznym dołem :) Powtarzam się ale wiem że DCD 1460 za dobre pieniądze to dobre źródło :)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Niekoniecznie wovo. Ja napisze tak: Denon DCD 1460 bez tuningu to zamulony kaszlak bez szczegolow bez sceny grajacy mydlanym dzwiekiem a la plastikowe Yamahy z polowy lat 90-tych. Piotrka608 prywatnie bardzo lubie i szanuje i wierze ze potrafi robic cuda. I to takie co sa tylko w Erze:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.