Skocz do zawartości
IGNORED

Technics SE-A900S Mark II + jbl xti 100

ben0052

Rekomendowane odpowiedzi

Technics SE-A900S Mark II + SU-C800U Mark II + JBL XTI 100. Piszcie co myslicie na takie zestawienie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-17691-100006037 1198517563_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/38686-technics-se-a900s-mark-ii-jbl-xti-100/

>czemu??

bo będziesz się musiał tłumaczyć czemu, co lubisz jaka góra Ci odpowiada a jaki dół i czy "krótki i zwarty czy bardziej misiowaty", jak wysterowują Ci się głośniki, jakie musisz dokupić IC, słośnikowce a jaką sieciówkę... I najważniejsze: jaki masz fundusz ;)

Wyrazy współczucia

A jesli chodziło o wzmak to nie chodziło mi tylko o wyglad a co do gabarytów wzmaka to mniej wiecej bo ideału nie ma ale: Mój pokoj ma 25m.Wiesz to juz troche siana wiec wiesz chce dosyc uniwersalny choć wiem ze idealnienigdu nie bedzie.Ale jak dziewczyna przyjdzie do mnie to chce sobie z nią posłuchać Modern Talking i obejrzec film(dlatego chciałem 4 a nie 2 głosniki),ale jak kumpel wpadnie to chce mu pokazac jak włosy stają od basu, jak też kuzynowi pozyczyc na 18-stke bez strachu o zniszczenie i że bedzie sie smiał ze mnie że mam sprzet za gruba kase a gra jak...Ogolnie to lubie czystosc brzmienia i jak delikatny basik dopełnia mmm max

Nie bój nic - nikt Ci tu Techniksa nie poleci ;)

potrzebujesz solidnego używanego kloca o dobrej wydajności prądowej z wytupem na basie (po mojej pobieżnej analizie)... Teraz wystarczy poczekać na konkretne propozycje

myślę (cholera rzadko się to zdarza) że koledze potrzebne dwa klocki - jeden dla siebie, drugi do wypożyczalni - wspomniana osiemnastka. tak jakos to widzę po własnych doświadczeniach - niegdyś mój wzmak wrócił urżnięty w trupa po tym jak na jakiś urodzinach pewna ci...a poczęstowała go drinkiem...

do domu proponuje yamahę ax596 - z drugiej łapki w niezłej cenie idzie dorwać. w rozsądnym ustawieniu gałki gra nienajgorzej, jest dość uniwersalna a i pochałasować jest czym ( wówczas troche gorzej z jakością).

dobrze zabezpieczona - wiec wpadki młodości typu zwora na kablach mu nie zaszkodzi.

na pożyczki - tu możesz nawet i techniksa kupić - po trzeciej kolejce na imprezie i tak zaczyna sie liczyć tylko poziom odkręcenia gałki

> ben0052

Już masz te xti100, czy narazie teoretyzujemy, co by było gdyby? Łatwe do dostania na rynku wtórnym nie są, ale kolumny trzeba przyznać naprawdę niezłe, dobre do jazzu i rocka. Z tym, że to ciężkie do napędzenia kloce i ten smieciowy technics odpada. No chyba, że chcemy żeby sprzęt ładnie wyglądał na półce i go nie odpalamy, to ok, fajne te wskażniki, ale nic poza tym. Unikaj wynalazków technicsa jak ognia :)

ben0052

Ta końcówka Technicsa poradzi sobie z tymi JBLami bez najmniejszego problemu,preamp natomiast mógłby być lepszy.

Nie jest ten zestaw żadnym hi-endem,ale też nie jest aż taki zły jak tu niektórzy twierdzą.

Szkoda ,że nie jest to seria 1000 , dość duży postęp jakościowy.

Poziomem nie odbiega od takich firm jak Sony,Pionieer,Yamaha.

Głównych grzechem Technicsa było zmonopolizowanie przez lata naszego rynku,to był niekwestionowany lider.

Z czasem firma stała się obiektem nienawiści i pogardy wyrażanej masowo przez audiofili.

Chyba jednak niesłusznie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.