Skocz do zawartości
IGNORED

Czy warto kupić PIONEER A-878?

artur_1981

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Obecnie chciałem kupić bardzo mocny wzmacniacz, lub końcówke mocy. Na allegro pojawił się PIONEER A-878 sprowadzany z niemiec

(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). Pytanie czy warto go kupić? Czy może lepiej poszukać czegoś innego? Kwota jaką moge przeznaczyć to około 1100zł. Z góry dziękuje za podpowiedz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/38461-czy-warto-kupi%C4%87-pioneer-a-878/

witaj,

wspomniany przez Ciebie wzmacniacz oddaje 2x120W przy 8 ohm - a podane przez sprzedajacego 1000W w tytule aukcji to pobor mocy z sieci.

Jesli napiszesz jakiego typu dzwiek sobie cenisz najbardziej - bedzie latwiej cos poradzic.

Moje doswiadczenia z Pioneerami sa raczej skape (gralem A 757 - lub czyms o podobnym oznaczeniu - nie pamietam juz dokladnie, oraz koncowka M90) - bylem rozczarowany nieco basem - jego brakiem w A 757 i jakoscia w M90 (wolny i rozlazly).

Sadze,ze za podana kwote mozna kupic cos lepszego od Yamahy,Sony lub Luxman'a.

Podobnie jak Pioneer wystawiony na Allegro bylyby to sprzety co najmniej kilku moze klilkunasto letnie - pamimetaj o tym przy zakupie (stan techniczny i wizualny sa bardzo istotne)

artur jeżeli chcesz zaliczyć wtopę to kup na allegro. Wzmacniacz napewno przechodził z rąk do rąk (np te niby otarcia napewno ma po handlarzach). I był parę łądnych razy pewnie naprawiany. Kup na ebaju dopłać 100zł i miej sprzęt od pierwszego właściciela i z instrukcją. Alegro to najgorsza droga do zdobycia sprzętu.

Ps wpisuj w wątek Pioneer nie róbmy śmietnika

Jeżeli chodzi o dzwięk to chciałbym uzyskać warunki raczej dyskotekowe (chodzi o nagłośninie strychu gdzie znajduje się siłownia pow. około 120m2). Niestety strych jest cały w drewnie co utrudnia uzyskanie pożądnego basu. Na sprzęt moge przeznaczyć około 3000 zł.

zakup na niemieckim e-Bay'u to dobra rada, a jesli sprzet ma grac glosno i dynamicznie to polecalbym Yamahe.

ostatnio sporo bylo mowione wlasnie o tym producencie - kliknij w wyszukiwarce - bedzie duzo opinii na ten temat.

poszukam w wyszukiwarce. Ale pytanie zasadnicze "czy wzmacniacz czy końcówka mocy?". Co w tej cenie można rozsądnego kupić przeznaczając na wzmacniacz powiedzmy połowe kwoty a więc około 1500zł?

Tak moim zdaniem to nie ma co pakować kasy w referencyjne modele jeżeli sprzęt ma służyć do nagłośnienia siłowni na strychu muzyką klubową.Oprócz basowego pier******cia i cykadów na górze nie ma tu niuansów które mogłaby uwypuklić referencja.

Całkowicie się z Tobą zgadzam, ale czy napędzić kolumny które mają np. po dwa głośniki niskotonowe o średnicy 30cm? Dlatego zadałem pytanie czy wzmacniacz czy końcówka mocy. Na allegro widziałem sporo niedrogich końcówek firmy SHARP. Czy ma ktoś jakieś propozycje jaki zestaw złożyć do kwoty 3000zł do muzyki klubowej?

Kolego Gotyk1

To ja jestem właścicielem tego wzmacniacza...

Jeżeli jesteś taki pewien że był kilka razy naprawiany to zapraszam do mnie,

jeżeli znajdziesz choć 1 nie oryginalną część w tym wzmacniaczu oddam ci go za darmo !!!

Otarcia o których piszę występują tylko na lewym boku, i tak jak piszę powstały w transporcie.

Jestem drugim właścicielem tego Pioneera

Prowadzę działalność gospodarczą i min. handluję na allegro od niemal 3 lat mam 100% pozytywnych opinii !!!

Nie mierz wszystkich swoją miarą !!!

Nie twierdzę że 100% handlarzy na allegro jest uczciwa... ale są wyjątki.

A twierdzenie że zakupy na Allegro to "wtopa" świadczą o twoim ograniczeniu...

Na przyszłość radzę pomyśleć i sprawdzić o kim się wypowiadasz na forum publicznym

zanim coś napiszesz !!!

pozdrawiam tommax5

tommax5, 22 Gru 2007, 15:12

Nie irytuj się. Rozumiem Twoje wzburzenie, ale niestety najczęściej na allegro można kupić kupę złomu i to niestety zaczyna się stawać zasadą od której tacy sprzedający jak Ty są niestety wyjątkami.

Tommax5,

musze sie zgodzic z Gotyk1....na naszym serwisie aukcyjnym (Allegro) solidny sprzedawca (mysle tutaj o kims,kto "handluje" sprzetem regularnie) to raczej rzadkosc.....

Nie chce tutaj generalizowac - ale mam rowniez negatywne doswiadczenia - wole zaplacic nieco wiecej i kupic interesujacy mnie sprzet poza granicami kraju.

ALE - wyjatek potwierdza regule - napewno sa solidni oferenci i u nas...moze jest na nich nieco trudniej trafic i przed decyzja o zakupie trzeba maksymalnie dokladnie sprawdzic oferte.

100 % pozytywow na pewno jest bardzo dobra rekomendacja.

pozdrawiam Swiatecznie !

GOTYK1

tak sie składa moj drogi, ze MIAłęM DOKłADNIE TEN EGZEMPLARZ w rękach.

ALE NIE JEST TO MOJA AUKCJA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

i wiem, ze naprawiany NIE BYł, bo go dokładnie obejrzałem.

a otarcia powstały w transporcie z zagranicy do Polski mój drogi.

to ze sie naciałes kiedys na allegro to nie wina całego swiata, i nie oskarzaj całego swiata o swoje niepowodzenia.

jak sie kupuje sprzet od kolesi z jednym komntarzem, to sie ma skutki.

szkoda ze kolejny temat zamienia sie w popularny juz temacik: czy warto kupowac na allegro/ czy warto kupowac sprzet uzywany/czy wszyscy handlarze to złodzieje/uzywany=grzebany. takie niestety rzeczy sie tu lansuje. szkoda tez, ze pojawia sie głupie podejscie: nie kupie na allegro, wole dolozyc 200zł i kupic na EBAY. heh:

TO DLACZEGO NIE PRZEZNACZYSZ 100ZL NA DOJAZD i OSOBISTE OBEJRZENIE I SPRAWDZENIE SPRZęTU TU, W POLSCE !!!????!?!?!?!?!?!??! niektórzy ludzie zapominają niestety do czego słuzy mózg.

inna sprawa: tzw MąDRY POLAK:

mysli, ze gdy kupuje na EBAY.DE wzmacniacz z instrukcją to kupuje od pierwszego własciciela. niestety ponad 50% przypadków to zakup od posredników. takich samych jak tu, w Polsce.

mądry POLAK:

mysli, ze w niemczech sie nie naprawia sprzetu. no przeciez ze nie! tylko POLAK POTRAFI ! a gdy w niemczech turecki emigrant dostanie za 20 euro powiedzmy sony 770ES z papierami i spalonym kanałem, to przeciez gdzież tam ! on go nie bedzie naprawiał ! zamiast naprawic i znależc debila z Polski który bedzie swięcie przekonany ze sprzet naprawiany nie był (bo są papiery nawet !!! i serwisówka !!!!!! a do czego słuzy serwisówka????!?!! heheheh)

i da mu za to na ebay powiedzmy 400 EURO, to on to wyrzuci przeciez, wystawi na ulice zamiats zarobic na durnym Polaku pare ładnych baniek.

LUDZIE !!! POMYSLCIE.

denon dcd 2560 - przeczytalem Twoje wypowiedzi.

wszystko fajnie - kazdy ma przeciez prawo do wlasnego zdania - tylko czy musimy sie wzajemnie obrzucac blotem..w sumie bez zadnego powodu.?

wiec dziwnie sie czyta wpis w ktorym znajduje sie np. cytuje : "durny Polak","tzw.Madry Polak","glupie podejscie","debil z Polski"," - qurcze - niezbyt to mile bo czuje sie Polakiem ale napewno nie czuje sie durnym.

a jesli chodzi o rynek niemiecki - poprostu jest to miejsce gdzie mozna spotkac zdecydowanie WIEKSZA ilosc sprzetu uznanego powszechnie za dobry - jest wiec w czym wybierac i latwiej trafic na zadbany egzemplarz.

Bywa rowniez,ze polski second hand NIE oferuje niektorych "klockow" - albo nie sprzedawaly sie w Polsce,albo byly zbyt drogie .....roznie...dlatego wielu z nas kupuje poza granicami kraju i bynajmniej nie potracilo zmyslow.

Oczywiscie jaki wszedzie,sa rowniez kiepskie oferty,naprawiany i popsuty sprzet ale z mojego doswiadczenia jest tego mniej niz w kraju...a moze jest wiecej tych dobrych....?

pozdrowienia.

(..)TO DLACZEGO NIE PRZEZNACZYSZ 100ZL NA DOJAZD i OSOBISTE OBEJRZENIE I SPRAWDZENIE SPRZęTU TU, W POLSCE !!!????!?!?!?!?!?!??! niektórzy ludzie zapominają niestety do czego słuzy mózg.(...)

1.Bo jeżeli nie zdecyduje się na zakup tego sprzętu to bezpowrotnie strace owe 100zł.Wole je przeznaczyć na koszty przesyłki zageanicznej paczki.

2.Na palcach policze kto z handlarzy na allegro daje oryginalny manual i okablowanie do sprzętu

3.Jeżeli na ebay pisze ToP Zustand zwykle jest jak ze sklepu,jeżeli naprawiany często jest dołączony tzw "mit rechnung" z nazwą zakładu który to naprawił,jeżeli uszkodzony lub niesprawdzony: "defekten gerat".Sami sobie jesteśmy winni że ukrywamy wady sprzedając na allegro,a potem coraz więcej ludzi(i ja również) woli kupić z zagranicy.Tam naród bogatszy i zawsze uchodzący za pedantyczny.Przejawia się to też w internetowym handlu.

Nie ryzykują negatywów dla paru Euro.Nie oszukano mnie jeszcze nigdy przez ebay a nawet jeżeli to się zdarzy to i tak częstość tego wydarzenia będzie znacznie mniejsza niż w Polsce.Bo ze sprzętu nabytego tutaj czasem trudno się ucieszyć.

W allegro okazuje się że brakuje śrubek że rysnięty poplamiony wgnieciona stal itp.Sprzedający pieje wręcz nad zaletami sprzedawanej referencji dodaje zdjęcia w bardzo wysokiej jakości,a wady ukrywa bądź retuszuje.

Opisze przykład.Nabyłem kolumny przez allegro.W opisie ideał.Kiedy przyszły patrze a w obudowach nawiercone ordynarnie otwory na wylot na górze i na dole.Pytam co to ma znaczyć a sprzedająący że to po uchwytach i że to drobiazg bo szpachla do drewna i stolarz.Naprawde mnie wk***ił tym tłumaczeniem.

Co z tego że na allegro znajdzie się uczciwy sprzedawca?Jak w takim gównie mam trafić na taki klejnot?

To trudniejsze niż znaleźć igłe w stogu siana.Ile razy mam kupić szrot by na niego natrafić?

Nasi sąsiedzi zachodni niestety są solidniejsi od nas.. nawet tu w internecie,Polak zawsze musi coś zakantować

OT

Pamiętam przykład z wczesnej młodości.Zbiory malin,odbiorcą była firma niemiecka doskonale płacili sam zbierałem żeby uskładać na jakąś Diore :).Niestety długo ta idylla nie potrwała bo nasi zaczeli w skupie dolewać wody do owoców żeby waga była większa.No i tamci się kapneli.. i podziękowali.

"nosa" heh

Wystarczy pomyśleć !!!

Sprzedaje i kupuje od 3 lat i nigdy sie nie naciąłem

Wystarczy dobrze sprawdzić sprzedawcę przed zakupem, a nie kupować w ciemno !!!

Poza tym pomyśl... Jeżeli ktoś zaprasza cię do siebie do domu, byś mógł sprawdzić i osłuchać sprzęt to chyba nie sądzisz że chce ci wcisnąć grata !!!

No chyba że to jakiś kamikaze ...

Nie twierdzę że na ebay.de nie można nabyć dobrego sprzętu od pierwszego właściciela, bo sam czasem coś kupię.

Ale nie każdy jest tak otwarty i odważny by tam coś kupić i wybiera nasze allegro.

Tym właśnie osobom doradzam by przed zakupem czegokolwiek sprawdzili od kogo kupują !!!

Poczytali komentarze i ich ilość i czas jaki handlują na allegro, napisali mail, sprawdzili jaki jest kontakt ze sprzedającym, zadzwonili pogadali, spytali czy sprzęt był naprawiany, czy dają gwarancje itd.

Warto też spytać o możliwość odbioru osobistego, jeżeli sprzedawca będzie kręcił i unikał tego to można się domyślić że coś jest nie tak...

Ja np. do 100km dowożę w cenie sprzętu :-)

pozdrawiam

W cenie do 1500 zł można mieć taką końcówkę mocy:

Ukryta Zawartość

ta końcówka spokojnie nagłośni każdy metraż, o ile będzie podłączona do sensownych kolumn, np. Peavey PV 215 (1500 zł za parę).

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Kolego Gotyk1 , T-Bolt i inni ...

Przyjechali panowie mieli ponad 100km, koszt paliwa około 80zł :-) nie było im szkoda, jeżeli ktoś kupuje wzmacniacz

za ponad 1100zł czym jest owe 80zł :-)

Obejrzeli wzmacniacz , osłuchali, zapłacili i pojechali ,nawet sie nie targowali :-)

To się nazywa poważne podejście do sprawy.

Jak widać inni potrafią coś więcej niż biadolić na forum ...

Czekam na linki aukcji ebay na których można kupić ten model wzmacniacza :-)

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

T-Bolt

Widzę że zadałeś sobie trud ale na marne...

Na przyszłość czytaj ze zrozumieniem tekstu...

Prosiłem o aukcje na których MOŻNA kupić TEN model wzmacniacza (patrz wyżej)

a nie o aukcje innych modeli które już się zakończyły , niektóre 2 miesiące temu...

3szt z nich to A-858 (nie będę wnikał w różnice) więc znalazłeś 2szt A-878

Reasumując w ciągu 2-3 miesięcy na ebay pojawiły się 2szt tego modelu wzmacniacza...

więc trzeba mieć bardzo dużo szczęścia by go znaleźć i drugie tyle by wygrać licytacje :-)

Moim zdaniem łatwiej i szybciej pojechać i sprawdzić co oferuje krajowy sprzedawca :-)

pozdrowionka

discomaniac71

Stworzyłeś nowe znaczenie dla słowa identyczne... :-)))

Dla mnie identyczne znaczy TAKIE SAME !!!

Nie słyszałem A-858, więc na temat brzmienia nie mogę się wypowiedzieć, ale widziałem wnętrze obu wzmacniaczy i jeżeli one są identyczne to ja jestem

cytując klasyka :-)) "małą dziewczynką"

Różnią się ułożeniem i zabudową wnętrza więc co najwyżej są bardzo podobne do siebie, ale nie

IDENTYCZNE

Co do elektroniki to na oko też mi to nie wygląda na to samo, ale fotki są zbyt małe by dokładnie ocenić...

Po za tym, po co firma robiła by 2 identyczne wzmacniacze i oznaczała je różnymi symbolami.........

zdjęcie nr 1 - Pioneer 858

zdjęcie nr 2 - Pioneer 878

Ukryta Zawartość

post-10757-100004383 1199572138_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.