Skocz do zawartości
IGNORED

Sklepy z muzyką klasyczną

kazik

Rekomendowane odpowiedzi

fan.pl sam wielokrotnie polecałem, ale klasyki się tam nie da kupować - płytek jest b. mało i nie ma opisów. Poza tym jestem z Poznania.. Nie ma nic sensownego w internecie? Ręce opadają jak wychodzi miesiąc czekania i ochota przechodzi...

Kazik, skoro z Poznania to może

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

Mają w katalogu dużo klasyki, czasami dość egzotycznej. I żadnych wielkich wytwórni... nie wiem, czy to dla Ciebie plus czy minus.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niezły wybór bywa w.... EMPIKach :-)

W Warszawie w Juniorze jest całkiem spory.

Ostatnio zamówiłem Vivaldiego (La Stravaganza) na SACD w www.gigant.pl. Wyszło 85zł i termin 22.12.2003. W EMPIKu to samo było dostępne od reki za 79.99 :-)

Niestety nie zawsze w sklepie internetowym jest taniej i szybciej :-(

www.fan.pl - ogólnie pozytywnie???

jak ktoś lubi przepłacać - proszę bardzo...

przykładowo - cena tej samej płyty:

multikulti : 59,90

fan : 113,99

inny płyta:

musiccorner : 68,70

fan : 123,49

brawo! to się nazywa przebicie!

mają łeb na karku ;-)

tylko jedno mnie zastanawia - jak oni znajdują klientów?

łoj... faktycznie...

Z tymi cenami to w ogóle bardzo różnie jest - nawet używane na allegro zdarzają się drożej, niż nowe w Internecie. Ale kto miałby czas wszystko to śledzić...

Kazik, ja mam taki swój sposób na długie czasy realizacji w sklepach wysyłkowych - zamawiam płyty regularnie, i po pewnym czasie zaczynają w miarę regularnie spływać. A że przychodzi paczka z "dwa zamówienia temu"... - cóż, cieszę się dwa razy: raz zamawiając, drugi raz - dostając przesyłkę :)

Ja robię tak:

- zakup szybki w sklepie: tylko Media Markt, w W-wie są cztery i jak mam na coś chęć, to obdzwaniam sklepy i rezerwują mi na dany dzień albo zamawiam przez MM: jest znacznie taniej i szybciej, uwaga w MM można się targować! Inne sklepy niestety cenowo odpadają, chyba że coś bardzo chcę bez wzg. na cenę - wtedy kupuję w innym sklepie: obok mnie u kolegi albo ostatecznie w zdzierskich empikach lub innych trafikach;

- przez Internet: sprawdzam Merlina, Vivid oraz czasami Giganta (ale czas oczekiwania 4 tygodnie to nie dla mnie) i wybieram najtaniej. W ostateczności ściągam płyty z zagranicy albo proszę krakowski Rock-Serwis, aby zamówił dla mnie np. nieosiągalne płyty Zappy itp.

Fan to pomyłka, ceny mają chore, jest to klasyczne robienie ludzi w balona.

Pzdr.

atom: co do fana, wziąłeś płyty nierozprowadzane w polsce, ktore sprowadzają z zagranicy... W większości sklepu nie znajdziesz ich w ogóle. Ja tam zamawiam "normalne" płyty i do tego celu to najlepszy sklep jaki znalazłem

nowosci klasyczne kupuje na stronie merlin.com.pl. bezkonkurencyjne ceny i bardzo szeroki wybor. okres realizacji zamowienia - dosc szybki. zazwyczaj mieszcza sie w obiecanych terminach. zaden sklep typu empik, traffic czy mm nie ma takiego katalogu.

romekp: sposób ok, czasami mi działał, ale normalnie nie mam aż tyle płyt do zamawiania.

Apropos: ile wam idą paczki ze Stanów? Bo mi już miesiąc od wysłania mija i nie ma...

=) profundo

masz rację, ale zawsze trzeba sprawdzać ceny. Merlin jest niezły, ale nie zawsze: szczególnie dotyczy to płyt sprowadzanych przez dystrybutorów (CMD, Beat: przykładem wspomniana Rachel+Arte ) lub sprzedawanych na stronach artystów lub firm polskich np. ostatni Cracow Klezmer Band (Empik: 89 Merlin 80, sklep na stronie zespołu: 60), albo Dux i CD Accord. Po prostu zawsze warto sprawdzić kilka źródeł.

Pzdr

jasne, broy, trzeba sie orientowac, choc - powiem szczerze - wole zaplacic dwa, trzy zlote wiecej, zeby miec plyte szybko i ze sprawdzonego zrodla. kiedys wyczailem na vivid.pl plyte pt. greek fires, na ktorej mi zalezalo. do tej pory, a od tamtego zamowienia minely dwa lata, nikt sie do mnie nie odezwal, a zapytania byly ignorowane. i choc widze tam wiele rzeczy, ktore moze bym i kupil, to nigdy juz nie zdecyduje sie na zakupy na tej stronie.

=) profundo

Absolutnie masz rację. przykładem fan czy właśnie vivid. o czekaniu 21 i więcej dni na proste płyty z giganta, jak np. dostępny wszędzie nowy koncertowy Davis z Blackhawk, nie wspomnę. gigantowi odesłałem ostatnio paczkę z płytami po 40 (!!!) dniach czekania!

Jak też jak się na jaką płytkę napalę, to i zapłacę, aby słuchać wieczorkiem, a nie uciułać 5 z i słuchać za miesiącł...

to sprawdź na mapie, gdzie są te stany, to będziesz wiedział ;-))

jak mi raz zczyścili Mastercarda po zakupach w Stanach, to mi przeszło i wolę kupować za pobraniem w kraju

pzdr

No ja właśnie wybrałem zwykłą pocztę, bo inne słono kosztowały... ale 2 miesiące?? tam było 7-21 dni roboczych, ale nie przewidywałem, że trafie dokładnie w to 21 a nie np. 7. Zaraz sprawdzę jeszcze ceny przesyłek

chcialbym jeszcze kolegow zapytac, czy macie rowniez tak niemile doswiadczenia z subiektami ze sklepow z klasyka jak ja? mam o nich jak najgorsza opinie. ostatnio musialem tlumaczyc kobiecie z empiku na marszalkowskiej kto to jest anderszewski, co ostatnio wydal i dlaczego chce to miec, a jeszcze tego nie ma. z kolei kostyczny sprzedawca z odeonu, sklepu ktory ponoc ma wszystko i jest w stanie sciagnac wszystko, nie dzwoni do mnie juz pol roku, a obiecal, bo zapewnial, ze skalkottasa z bisa bedzie mial na bank:-((( itede, itepe...

Ukryta Zawartość

Wziąłem International Airmail (pierwsze), inne niestety kosztują więcej. Chyba że do clenia wzięli? Ale chyba nie powinni - miałem 60$ wartości?

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.