Skocz do zawartości
IGNORED

Cos do audio physic spark5

nautilus81

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chce sobie sprawic nowy prezent na gwiazdke i postanowiłem ze kupie sobie wzmacniacz. Obecnie posadam Amplifona wt-40 szczeze jestem zadowolony z niego ale chce poprostu zamienic go na cos innego.

Wyczaiłem na allegro jadis orchestre za 5500 zł ale nie wiem czy uciagnie moje sparki. w gre wchodzi takze mocna hybryda (moze phatos - przynajmniej mi sie podoba z wyglądu ale nie mam pojecia jak to gra ) bądz jakis mocny tranzystor (wzmacniacze typu creek 4330 odpada i inne które zajmują nieco wiecej miejsca niz płyta cd).

Acha cena za uzywany do ok 5 tys zł.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/38433-cos-do-audio-physic-spark5/

Witam, mam mniejsze AP Yara evolution . Najpierw grały z Audio Analogue Puccini/ Paganini, teraz z Pathos Classic One.

Myśle, że Pathos będzie grał dobrze ze Sparkami. U mnie na razie nie zanosi się na zmianę.

Pozdr. Krzyżak

A jadis orchestra jest ona na lampie el 34 obecnie na 6650 to chyba wydajne prądowo lampy. I dzwiek kiedys pamietam oceniony wysoko a audio wideo. Co do cayna to wolałbym jolide ale nie słyszałem jej na audio physik. Słuchałem cayna na kt88 moc to on ma musze przyznac ale troszke za ostro jak dla mnie do sparków.

Pozdrawiam

Zgadza się. Cayin A88T z nieodpowiednimi kolumnami drze mordę jak nie przymierzając szerokopasmowiec Fostexa ;-)))

Ale już Sparki 710 i 530 są bardziej przyjazne.

Jolidy 502 słuchałem. Nie rzuca na kolana, aczkolwiek gra przyjemnie. Uważam że chiński MA XD800 ma więcej życia i to "coś" co sprawia, że muzyka budzi emocje.

Witam byłem dzisiaj w salonie audio ze swoim amplifonem. Słuchałem go w zestawieniu z audio physic new tempo , odtwarzaczem cd z serii nad master kabelki glosnikowe qued genesis (uwazam ze bardzo uniwesalne) mój interkonekt za 350 zł ktory idzie na sprzedaz. Słuchałem płyty nagranej dla testów naima do odsłuchów (polecam swietnie nagrana płyta) no i najwazniejsze znakomite pomieszczenie odsłuchowe. Ampifona słuchalem na zmiane z caynem ta 88 (niestety w Kielcach nie ma mozliwosci odsłuchów drozszych wzmaniaczy). Cayna słuchałem na przełączniku trioda - znacznie lepiej brzmi niz na pentodzie takie moje zdanie. Kolumny audio physic new tempo - 4 ohm na obydwu wzmacniaczach zagrały lepiej podłączone na 8 ohm (dziwne ?).

Pod wzgledem dynamiki, kontroli basu musze przyznac ze w tej konfiguracji cayn był lepszy w amplifonie dało sie zauwazyc jakby lekko mu brakowało mocy przy wiekszych pozimach głośnosci. Pod wzgledem przestrzeni amplifon był lepszy ale wtedy jak podłaczylismy interkonekt za 1800 zł (na argentumie nie było róznicy tu i tu za płasko choc dosc szczegółowo). Usytułowanie instrumentów na scenie, wokalu pierwsza kalsa w obydwu przypadkach ale pewnie to tez zasługa kolumn new tempo. Srednica bardziej nasycona w amplifonie choc czasem lekko przesłodzona, wysokie nieco ostrzejsze w caynie ale w obu przypadkach krystaliczne.

Takie moje spostrzezenia jak jutro uda mi sie posłuchac jolidy 502 (jak bedzie na stanie w drugim i ostatnim salonie w Kielcach) to moze cos powiem.

Póki co stałem sie bardziej pozytywnie nastawiny do wzmacniaczy produkownych w chinach cayna ta88 moge szczerze polecic ale amplifona 40 tez.

Pozdrawiam.

Sparków słuchałem z dwoam wzmakami: cyfrową intergrą tranzystorową Cary i Musicalem Fidelity A 3.2. W oby przypadkach było bardzo fajnie. Na Cary jasniej, zywiej, dźwięczniej, na MF bardziej miesiście, pełniej, gęściej. Ale oba zestawienia bardzo mi się podobału. Zobacz na mój wątek o kolumnach do 1o tys złotych. Tam bedziesz mial szczególowy opis.

Pozdrawiam Stempur

Witam,

jako były posiadacz AP Spark 3 polecam nie spieszyć się z wyborem... Grały u mnie przez kilka dni z Manley Stingray - naprawdę świetnym wzmacniaczem lampowym, ale to zestawienie nie było szczególnie porywające... Pełnię możliwości pokazały po podłączeniu tranzystorowej integry Nuda Veritas - dzwięk o co najmniej klasę lepszy we wszystkich aspektach.... Generalny wniosek: próbować różnych zestawień, jeśli lampa, to naprawdę bardzo wydajna, najlepiej decydować się po co najmniej kilku dniach odsłuchu... Serdecznie pozdrawiam.

nautilus81

Porównywałeś wzmak Amplifona WT-40 z Cayinem A-88T , czy z innym modelem tej firmy ??

Pozdrawiam - italus

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Własnie z tym wzmacniaczem. Trzeba przyznac ze gra to swietnie moge polecic pociągnie raczej wszystko i kazdą muzyke. Gdyby miał odrobine wiecej przestrzeni to było by to mistrzostwo swiata.

CAYIN A-88T , jeden z kilku najlepszych wzmacniaczy jakie gościły u mnie w domu, ten był moim własnym nabytkiem w 2004 roku z lampami Electroharmonix 6550 i chińskimi lampami sterującymi.

Wspaniały dźwięk ,wybitna dynamika ,szybkość basu z tymi lampkami które opisałem powyżej.

Nie nadaje się niestety a moze stey do wszystkiego. Lubi niskoefektywne i trudno sterowalne kolumny. To taki wół roboczy.

Jezeli nie dajecie rady swoim kolumnom dynaudio (wielu tu pisze że dynaudio potrzebują potwora i jest w tym sporo racji) to podłącznie sobie CAIYNA A 88T z tymi właśnie lampkami. Pokaże co to znaczy wysterować ociężałe kolumny Dynaudio .

Z kolumnami typu Cabasse - krew z uszu , podobnie z JM Labem.

Pozdrawiam

• 2 miesiące później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.