Skocz do zawartości
IGNORED

NAD 304 czy NAD 705 - co wybrać?

mariuszdab

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, co wybrać - wzmacniacz NAD 304, czy amplituner NAD 705?

705 ma o 5W na kanał więcej, odpada zakup tunera, zdalne sterowanie. Dlatego sądzę, że 705 może być korzystą

alternatywą dla 304. Co na ten temat mogę dowiedzieć się od forumowiczów-NADowiczów?

Dodam, że skupiamy się tylko na tych dwóch urządzonkach. Jeden bądż drugi będzie grał z CD 514 i CD 5425.

Pozdrawiam i liczę na podpowiedż.

https://www.audiostereo.pl/topic/38416-nad-304-czy-nad-705-co-wybra%C4%87/

To zalezy z jakimi kolumnami ma współpracować. W ciemno wybrałbym 304. Ale ja akurat takich zalet jak zdalne sterowanie nie biorę wogóle w bilansie "plusów dodatnich" i "plusów ujemnych".

A dlaczego nie chcesz pod uwagę wziąć innych modeli NADa? Myślę, że w podobnych cenach można znaleść ciekawszego NADa.

304 mam od 2 tygodni. Wcześniej grałem na amplit. 701.

304 ma większego kopa jest b. dynamiczna, ale 701 słuchało mi sie przyjemniej, określiłbym, że gra bardziej finezyjnie, szczególnie w spokojnej kameralnej muzyczce. 705 ma nawet więcej o 5W od 304 czyli moc satysfakcjonująca, a jeśli

doszłoby "finezyjne" brzmienie 701, to pomyślałem, że będzie super. A może ta "finezja" to dlatego, że moja 701 jest wersją z brytyjskiego rynku. Nie oczekuję fajerwerków więc pomyślałem, że zostawię 304 lub kupię 705(mam okazję,

a taki egz. tego modelu może trafić się za x czasu). Do 304 jakoś tak mi brak przekonania. Pozdrawiam...aha kolumienki, to stare ale jare HECO Interior 120 - obudowa zamknięta - są dośc jasne wręcz krystaliczne - 33cm wysokości.

Ja bym brał nada 306.W przeciwienstwie do innych modeli nada gra bardzo rasowo i wedlug wielu gra

lepiej niz 372 , który kosztuje koło 3000.Obecnie chyba jest nawet na allegro do kupienia.

A ja nie, spójrz na parametry 306 i 705

do tego dołóż pilot, wiem wiem, nie dla każdego jest istotnym narzędziem... dla leniwych i radio

... poszukaj coś lepszego w tej cenie

306

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

705

Ukryta Zawartość

no chyba, że nic poza słuchaniem muzyki ( nie mówię o słuchaniu elektroniki) nie robisz, to szukaj dalej

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie rozumiem jak w 705 rozwiązali przełacznik wejśc, cały czas myślałem, że wybór żródła to przełacznik obrotowy z lewej strony gałki wzmocnienia, ale okazuje sie, że wybór żródła obsługują 2 przyciski pod wyświetlaczem na zasadzie góra - dół. Reasumując nie odbywa się to mechanicznie a elektronicznie. Czy nie ma to wpływu na degradację brzmienia w stosunku do metody opartej na przełącznikach mechanicznych. A może jest to lepsza i wygodniejsza metoda brak mi wiedzy w tej kwestii.

Drodzy forumowicze a co sądzicie o wzm. 314, trafia mi się w idealnym stanie technicznym i wizualnym,

nie naprawiana, nie rozkręcana za kwotę 550 zł, jak mogę odczuć różnicę między nim a posiadanym obecnie 304

Pozdrawiam

Dwa zupełnie różne wzmacniacze. 314 będzie bardziej dynamiczny, bardziej szczegółowy. Bardzo wydajny prądowo. Mniej ciepła. Dobry rockowy wzmacniacz, wole 314 niż 304. Choć to zależy do jakiej muzyki. Żadnemu z nich nie jest choćby blisko do uniwersalności. W 304 możesz spodziewać się spokojniejszego, bardziej kameralnego brzmienia. 550zł to okazja, ja mój chce wystawic za 750zł, ale na allegro.

Mimo wszystko cały czas męczy mnie ta 705. Nie słucham rocka ani innej dynamicznej i ekspresyjnej muzyki.

Przeważnie zapuszczam Panią Krall, Age Zaryan, Buble'a, Tatianę Okupnik oraz wszystko pochodzenia Smooth Jazz.

Czyli 314 może nie sprawdzić się. Nie mam skąd dowiedzieć się w oparciu o który model wzmaka zrobili 705.

701 którą posiadam zrobili w oparciu o 302, a muzyka w/w brzmi na niej po prostu słodziutko. Jeśli 705 miałaby

tak zagrać a w dodatku mieć tyle pary i dynamiki co 304, to już chcę ją mieć. Tyle, że nie mam jak tego cholerstwa

odsłuchać, bo jest aż w Gdańsku, a ja w Warszawie więc muszę ewentualnie pokierować się sugestiami szczęśliwych

posiadaczy. Prośba do g0_black - jeśli można to poproszę o nr tel, mam parę pytanek, z góry dziękuję. POZDRAWIAM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.