Skocz do zawartości
IGNORED

POMOCY! Pilot od ampli załącza mi TV

monolit

Rekomendowane odpowiedzi

Witam i proszę o pomoc.

Sprawa ma się tak: Włączając pilotem amplituner Harman/Kardon AVR 130, lub włączając pilotem DVD Harman/Kardon DVD15 zawsze włącza mi się czasami właśnie niepotrzebnie telewizor LG 32LB75.

Jest to nie do zniesienia, ponieważ chcąc np posłuchać muzyki zawsze niepotrzebnie włącza się wspomniany TV.

Co zauważyłem jeszcze: pilotami od klocków H/K mogę włączyć TV praktycznie każdym przyciskiem, ale tylko włączyć! dalsze jakiekolwiek sterowanie nie jest możliwe.

Próbowałem zaprogramować pilota od amplitunera jednak ten mie wykrywa kodu od LG 32LB75. (myślałem, że może jak złapie kod i co za tym idzie częstotliwość pracy TV to załączy go tylko jedynie po wybraniu na pilocie od ampli właśnie guzika pod którym byłby zdefiniowany telewizor). Może macie kod do pilota na LG 32LB75.?????????

Przyznam szczerze, że bierze mnie szlag gdy za każdorazowym włączeniem ampli włącza się TV. Potem nic nie daje zgaszenie go bo np: podgłaśniam muzę, zmieniam utwory to znów cyk...i telewizor się świeci.

Co radzicie znawcy. Na Was liczę. POZDRAWIAM

a ampli z tv masz połączone jakoś? np scartem? może to nie pilot załącza tv tylko ampli wymusza start telewizora? zasłoń okno pilota w tv i spróbuj czy będzie się nadal włączał.

nie nie mam niczym podłączone.

Telewizor to świeży zakup i stoi narazie na tej samej ścianie co klocki H/K, także strumień wysyłany z pilotów czy to od ampli czy od dvd sprawia, że łapie go TV i się włącza.

A zapomniałem dodać, że natomiast pilotem od TV jeżeli używam - to z klockami H/K nic się nie dzieje.

A jeżeli to ułatwi podam mój gg 833459

Z góry dziękuję za zainteresowanie i oczywiście wieżę w Waszą wiedzę i doświadczenie w tej materii. Czekam na podpowiedzi na forum lub na gg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.