Skocz do zawartości
IGNORED

Pierwszy zestaw stereo

Scibor

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) a co powiecie na taki zestaw?powinien się zmieścić przy odrobinie szczęścia w około 1700zł:-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Po mojemu to Triangle to wogóle dobry głośnik, ale za małe, zresztą to trochę specyficzny sprzęt dla "wyczynowców" ze względu na charakterystykę emisji, a nie na początek.

Wzmacniacz to zabytek, ciekawy ale też dla wyczynowców (w sensie miłosników vintage), po drugie brak pilota.

Odtwarzacz Cd bardzo fajny :).

no dobra, spadam, niech inni "głosują" :)

Aha, co do Eltax vs Tannoy, wybrałbym Eltaxy, szczególnie starsze 3+ (czarne membrany).

niop zgadzam się,tego luxmanika tomożna by wymienić na musicala no i wtedy jakieś głośniczki dobrać,tylko że to już znacznie przekroczy budżet,a zresztą,sory że się wtryniam między wódkę a zakąskę,hehe,ja bym poprostu kombinował w tę stronę:-)

apropo,spadła cena mission m33i.około 1100.bardzo dobre,nowe,pod każdym względem poprawnie grające podłogówki jak za te pieniądze,może takie???i do tego jakiegoś używanego wzmaka?

>polecam je w zestawieniu z Rotelem, graja fajnie i pojawil sie bas i spora dynamika.

mowa o m33i.Do 20m jeszcze sie wyrobia, powyzej bedzie ciezko.U mnie graja w 10m2 i jak na poczatku bylem niezadowolony to teraz jestem niemal zachwycony ( kwestia doboru wzmacniacza pod kolumny).

Tak w sumie troche posiedzialem w pokoju popatrzylem zastanowilem sie i mam pytanko a w zasadzie 2. Wyzej mozna przeczytac jakiej muzyki slucham i tak z tego co "studjuje" to forum to moj wybor powoli sklania sie w strone wzmacniaczy rotela i hk tylko teraz poprosil bym zeby mi ktos napisal jakich modeli szukac- az tak strasznie mi sie nie spieszy wole wydac madrze pieniadze. W kwestii glosnikow moj wybor zaweza sie do 2 podstawkowcow - eltaxow 3+ i tannoy m2 i tutaj sie wywiozuje kolejne moje pytanie czy znajde jakies podlogowe z bs z przodu ktore zagraja lepiej od w/w podstawkowcow i zmieszcze sie w cenie 1000-1500 zl razem z wzmacniaczem. CDkiem narazie sie nie przejmuje sprzet poczatkowo bedzie gral na kompie pozniej zajme sie oszczedzaniem na jakis odtwarzacz cd i uzupelnianiem mojej kolekcjii plyt :]

Ukryta Zawartość

jak podlogowe to moze takie...

Ukryta Zawartość

Scibor,

Mój komentarz o NADzie za tę cenę to ironia. Gdybyś kupował Accuphase liczącego tyle samo lat to rozumiem, ale nie NAD. Miałem tych wzmacniaczy troche i nie są nieśmiertelne. 3240pe produkowano od 1988 roku, nie wiem do kiedy. Chce poprostu powiedzieć, że jesli nie chcesz grzebać to zakup jest bezcelowy.

Ten wzmacniacz do muzyki rockowej moim zdaniem bedzie dobry, tyle, że za drogi:

Ukryta Zawartość

Ale szukaj. I lepiej coś młodszego.

Do rocka z pewnością to co mam w "o mnie" czyli NAD 314, ja go kiedyśtam wystawie na allegro za jakies 600-700zł. I on jeszce pochodzi. Jeśli nad do rocka to nie 304, ale może 306.

Tutaj masz FE500R

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ale poszukaj FE700R (albo FE710R - nie pamiętam nazwy modelu). Poszukaj Yamahy A1020.

Poza tym, ja tam nie kupowałbym kolumn. Jesli chcesz wydać 1500zł to możesz pomyśleć o takich monitorach jak np. epos els 3. Ale najważniejsze jest odpowiednia konfiguracja. Pisałeś o m2, wtedy poszukaj pikantniejszego wzmacniacza. Ja do słuchania rocka polecam B&W. Tyle, że nie każdemu pasują. I wymagają dobrego dobrania wzmacniacza (nie nada 314 - u mnie to tymczasowe połączenie).

No to napisałem niewiele wnoszącego posta.

W każdym razie zrób tak żeby się Tobie podobało, a nie tak żeby podobało się innym.

I ostatnia moja uwaga: jestem zwolennikiem odtwarzacza CD jako źródła (lub gramofonu), a nie komputera. Kup za 200zł sobie jakieś CD.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Hmmmm moze ktos jest w stanie powiedziec jak by sie sprawdzil taki zestaw- denon pma-1560/yamaha a-1020 + grundig bx 2000 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). Czy moze jest glupi robienie takiej duzej roznicy w jakosci wzmacniacza i glosnikow ?

Ukryta Zawartość

W tym zestawie yamaha 1020 + grundigi bedzie mnie stac jeszcze na normalne podstawki i zmieszcze sie z kosztami transportu w moich 1500 zl bez problem-bedize mnie jeszcze stac na kupienie jakis normalnych kabli. Tylko czy inwestycja w takie glosniki jest sensowna przy dosc drogim wzmacniaczu ? wiadomo jak powiedzmy kupie je za 120 zl to nawet jak pozniej bede zmuszony je wywalic nie bede plakal :P A bede juz mial jakies solidne podstawy do ulepszenia mojego zestawu- w miare dobry wzmacniacz i standy ;] Czy zupelnie olac te glosniki ?

Na allegro znalazlem cos takiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) juz pare osob wyzej pisal co nie co o b&w tylko mam pytanie teraz o cene czy nie jest za wysoka ? i jaki wzmacniacz do tego (max 500zl) ? oraz druga opcja-

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) nikt nic nie pisal w temacie o glosnikach KEF za bardzo i rowniez jaki wzmacniacz do tego (okolo 700zl) ? Zainteresowaly mnie te 2 aukcje ze wzgledu na mozliwosc odbioru osobistego a pozostale aukcje ze szczecina z kolumnami podstawkowymi nie oferuja nic innego co by mnie moglo zainteresowac .. chyba :P

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.