Skocz do zawartości
IGNORED

Wiem że standardowe pytanie...

goofy131

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, że będzie to standardowe pytanie ale jaki wzmacniacz wybrac?! Proszę nie przerywać czytania teraz tylko zerknąć na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) no i jeszcze to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Dodam,że posiadam kolumny własnej roboty na 2 głośnikach Visaton WS17E i sopranie, nad którym właśnie myślę! Wszystko napędzane jest odtwarzaczem CD Harman/Kardon HD7300. Który z tych wzmacniaczy naprawdę warto wybrać?

Dodam, że łucham każdego rodzaju muzyki...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/37866-wiem-%C5%BCe-standardowe-pytanie/

Miałem kiedyś HK 655 wtedy był dla mnie bardzo fajny, ale szybko zmarł.

Marantza pm 40 miał mój znajomy i coś w nim grzebał i udoskonalał po swojemu, jemu się podobało, ja odniósłbym sie z rezerwą. Ale efekty jego grzbania były nawet niezłe, może się okazać zatem podatny na grzebactwo. Takie średnio sympatyczne troszkę ocieplone brzmienie. Ale ten wzmacniacz powinien być o jakieś 100zł tańszy.

HK650 też do 300zł. Może mieć gorszą górę. Tyle, że przygotuj sie na to, że nie jest to sprżet na lata, a może nawet nie na rok.

ps. chciałbym kupic od Ciebie to cd które to wszystko umie 'napędzić' :)

pozdrawiam

No tylko, że to co napędza czyt. Harman :P ma pare wad a właściwie jedna...dostałem go jak byłem mały i się nie znałem, nie miałem pilota a nie wiedziałem, że posiada opcję remote control więc zroibiłęm pilota na kabelku-taki pajączek nawet troszke profesjonalny jak na tamte lata (moje lata 13) a więc wnętrze jest troszke polutowane...co do dżwięku-"YLETA", nie ma niestety połowy guziczków do PLAY i FORRWARD ;/

Hm z wzmacniaczem pomyślę...zaznaczam, że przesiadam się z TECHNICS SU-V500 a więc z wzmacniacza klasy...przepraszam, wzmacniacza nie klasy żadnej! Mówisz, że za tego marantza to za dużo? A gdzie znajdę jakieś inne...godne uwagi? Dzięki za pomoc.

Może stary dobry...

Ukryta Zawartość

...?

Ukryta Zawartość

>porządny wzmacniacz w klasie do 500 zł jak się orientuję

Jeśli jesteś narwany to może, ale jeśli masz cierpliwość, to możesz lepiej ustrzelić. PMA-960 kupiłem w tym roku za 399zł

Nie spiesz się z tym kupowaniem tak.

Ja wogóle mam bardzo ambiwalentne uczucia co do kupowania na allegro starszych rzeczy.

A te opatrzone komentarzem "już jest w kraju" zaliczam do kategorii transakcji o szczególnym stopniu zagrożenia.

Przy tym budżecie stówka piechotą nie chodzi. Chyba, że Tobie chodzi.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Kerech

o mnie | ignoruj | PW

stat: 281 / 7 / 0

22 Lis 2007, 19:34

>porządny wzmacniacz w klasie do 500 zł jak się orientuję

Jeśli jesteś narwany to może, ale jeśli masz cierpliwość, to możesz lepiej ustrzelić. PMA-960 kupiłem w tym roku za 399zł

Nie ma modelu PMA 960 - byl PMA 860 i 1060. Kupic 860 za 399zl to raczej graniczy z cudem ale zycze powodzenia:)

>Nie ma modelu PMA 960 - byl PMA 860 i 1060

przepraszam za literówkę, miało być 860.

>Kupic 860 za 399zl to raczej graniczy z cudem

nie do końca. W tej chwili jest za 365zł na alegro, tylko nie wiadomo jaka jest cena minim. Ja polowałem półtorej roku, ale naprawdę warto.

Zgadzam się z ostatnim wpisem :) dorwałem PMA 860 ale cena minimalna to kosmos, czy na chwilę obecną wydać 600 zł za ten wzmacniacz to za dużo? Jestem gotów zapłacić tą kwotę :P hehe, prawdziwy rarytas!!!

>czy na chwilę obecną wydać 600 zł za ten wzmacniacz to za dużo?

za 700 poszedł jakieś pół roku temu 1060, jednak, żeby ustrzelić taką okazję trzeba mieć cierpliwość i czas.

Jak widać na przykładzie zakończonej niedawno aukcji:

Ukryta Zawartość

...myślę, że 600 to trochę nad to.

Ukryta Zawartość

Hm więc tak też uczyniłem i delikatnie mówiąc olałem aukcję :D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) pozostawiając jednak po sobie najwyzszą ofertę :D

Teraz zastanawiam się nad Marantzem PM-40 ( za 400 zł ), dodam, że mój zestew głośnikowy to 2 x WS17E Visatona 4 ohm, tweeter narazie nie znany...tzn teraz jakis alfard za 20 zł bo miałem dziurę w obudowie...wszak mam puszkę pod sopranem ale i tak dziwnie wyglądało no i dźwięk nie na miejscu, no a nad tym czówa mój stary sprawdzony HD7300, wiem, że drążę ciągle ten sam temat ale mam dalej problem...brak wzmacniacza...!

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.