Skocz do zawartości
IGNORED

4.Spotkanie w Sudetach 07.12.07

dymu73

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Ponieważ koniec roku blisko powstał plan kolejnego spotkania.

Spotykamy się w piątek 7 grudnia, tradycyjnie już w Bukówce. Szczegóły dojadu, telefony, nr gg można łatwo znaleźć w wątkach o poprzednich spotkaniach, oraz w PW które mam nadzieję do wszystkich dotarły.

Menu spotkania:

-źródła: Audio Aero Capitole MkII Reference vs. tanie dvd z AudioNemesisem

-wzmacniacze: Audio Note OTO SE vs. Marton Audio Opusculum

-kolumny : Harbeth 5 vs. monitory od Sonus Oliva

-kable: dużo różnych

-meble: stolik Troks i standy Górek

-muzyka: mam nadzieję dobra

Na liście rezerwowej jest zestaw NHT , który może się pojawić dzięki uprzejmości LEBO i opertywności Wolfa. I tu pytanie: znajac specyfikę naszych spotkań , proponuję poprzestać na dwóch powyższych systemach a NHT poświęcić jedno z następnych spotkań. Tak czy nie??

Druga WAŻNA sprawa:

Lista uczestników liczy 12 osób (czyli max dla tego lokalu). Jeśli ktos będzie rezygnował proszę koniecznie o informację bo mamy kilku chętnych, których z braku miejsc (na dziś) nie jesteśmy w stanie zaprosić.

pozdrawiam i do zobaczenia

Bartek

https://www.audiostereo.pl/topic/37847-4spotkanie-w-sudetach-071207/

dymu73, 21 Lis 2007, 13:42

>I tu pytanie: znajac specyfikę naszych spotkań , proponuję poprzestać na dwóch powyższych

>systemach a NHT poświęcić jedno z następnych spotkań. Tak czy nie??

W sumie prosiłbym o info/deklaracje mozliwie najszybciej. Teoretycznie wszystko już załatwione, ale nie chciałbym się dowiedzieć 1 dzień przed wyjazdem że jednak NHT nie :-| Na obecną chwilę są dwa monitory gotowe do wyjazdu a 22-go ma dojechać do Legnicy elektronika NHT tj. wzmacniacz i pre.

pozdr

P.S.

Oczywiście jeżeli z "przyczyn techniczno-organizacyjnych" NHT nie bedzie w Lubawce na odsluchach to przez jakis czas beda w Lebo w Legnicy ;-)

>Wolf

>W sumie prosiłbym o info/deklaracje mozliwie najszybciej. Teoretycznie wszystko już załatwione, ale

>nie chciałbym się dowiedzieć 1 dzień przed wyjazdem że jednak NHT nie :-| Na obecną chwilę są dwa

>monitory gotowe do wyjazdu a 22-go ma dojechać do Legnicy elektronika NHT tj. wzmacniacz i pre.

>pozdr

Mam już potwierdzone na 99%, że :

- johny przytarga końcówkę Martona i AA Capitole

- staszek_s dowiezie AudioNote OTO

- wawrzek uraczy nas Harbethami (bronił się że standy niby 50 kgszt i coś tam jeszcze no ale w końcu....:-)

- arekgrabowski podstawi monitory od SonusOliva

Więc Wolf proszę Cię podziekuj ładnie Leszkowi z Lebo, szkoda targać całe NHT jeśli poświecimy mu 1/3 wieczoru. Myślę ,że na wiosne z okazji nastepnego spotkania skorzystalibysmy z tej propozycji, poświęcając jej należny czas:-))

Jeżeli chcesz ;-) Ale myślę że Peter Gabrijel IV teraz dla odmiany będzie lepszy. Ktoś musi na tych spotkaniach zadbać o trochę power-u a nie tylko jazz ;-) Parę ostrych kawałków mogę wziąść. Chyba że będzie coś co odtwarza DVDAudio to wówczas wziąłbym czarny album Metalic-i. Ot tak aby pokazać że heavy metal też może być nagrany audiofilsko :-)

lepiej nie zapomnij :))))))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

... ja też z rozpaczy już spakowałem graty (z rozpaczy, bo lubię w nocy słuchać), gdyż w końcu dotarło do mnie, że to w piątek, a nie wsobotę sie spotykamy - czyli, praktycznie jadę jutro prosto po pracy :).

Kabelki swoje wziąłem, tylko jakieś litościwe dla lampy kolumny znajdźcie, bo te Arkowe to podobno skuteczność 83 dB...

pzdr

Ja też dołączam się do podziękowań. Stanu trzeźwości nie żałuję, bo mogłem chociaż pominąć kartofle w sałatce i zjeść pyszne mięsko :-) , tudziesz dostrzec dorodne grona stojące w ciemnym kąciku. Jak zwykle , było odjazdowo. Sprzęt pierwsza liga, a herbatniki to faktycznie najprawdziwsza barwa jaką do tej pory słyszałem.

Ludziska to już champions league. Wszystko zagrało-nawet caiyn sluchawkowy wawrzka :-)

Chłopaki dzięki i czekamy na fotki.

Pzdr.

Audio Aero Capitole MkII Reference

Marton Audio Opusculum

Harbeth 5

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

czesć, też dotarłem...

Hmmm - nie wiem jak Wam to powiedzieć, ale przyznać się mi bez bicia, co wykręciliście z mojego wzmaka - że milczy głucho jak pień???

A tak na poważnie, to hgw ale nic nie słychać, nie tylko muzyki ale kompletnie nic -zero szumu w głośnikach, nawet transformatorów nie słychac -coś się odłączyło...

Jakieś sugestie?

pzdr

j.w.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

aha - trochę tłumaczy Was fakt, że podłączylem? właśnie te inne lampy - czyżby miały różne możliwości wejscia w gniazdka? Transformatory zimne jak głaz, zatem nie dochodzi do nich prąd pewnie...

A tyle płyt czeka na posłuchanie!!!!!

A to dostojny AudioNote , który jak widać , źle znosi podróże po naszym kraju:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.