Skocz do zawartości
IGNORED

Budowa kina dom. od podstaw

regi

Rekomendowane odpowiedzi

To ma być moje pierwsze kino a budżet ograniczony. Pokój niewielki ok. 18m2 max. Postanowiłem zacząć od głośników forntowych i amplitunera. Głównie oglądam filmy 80% muzyka 20%. Co do głośników to wybór padł na JBL E80 ale mam dylemat z wyborem amplitunera - jest tyle tego sprzętu w chwili obecnej, że nie wiadomo co wybrać. Mieszkam na zad$$ więc z odsłuchem słabo. Poza tym czego bym nie posłuchał to pewnie będzie mi się podobało więc proszę o poradę w tej sprawie. Na ampli mogę wydać ..hm.. 2k. Jakieś sugestie ?

https://www.audiostereo.pl/topic/37803-budowa-kina-dom-od-podstaw/

...proponuję coś takiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

sam widzisz co mam - jak dla mnie gra to OK, w niedługim czasie bede kupował AVR3806 ale uważam że ten Denon jest świetny i dobra cene proponują - u mnie w Gliwicach w sklepie patronackim kosztuje ponad 3 kawałki

Ukryta Zawartość

Sprawdzałem na E100 Denona , naprawdę warty uwagi - zobacz co ostatnio sprzedawałem

wcale nie drogo a sprzecik całkiem spoko

Ukryta Zawartość

poszukaj używek a głośniki kup nowe

Ukryta Zawartość

Posiadam Denona 2307 i JBL E80 i jest ok, co prawda teraz mam preamp z wzmacniaczem H/K ale jak ogladasz wiecej kino to bedziesz bardzo zadowolony -bardzo takie zestawienie polecam

przecież są czarne

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) a z tą yamahą miał ktoś styczność ? w specyfikacji zachęcająco "czy jak yamaha to tylko silniki" ? :-)

Ukryta Zawartość

Yamaszka 661 świetnie sprawdzi się w kinie. Osobiście mam Denona 2106 (poprzednik 2307), zaś koleżanka ma Yamahę 659 (poprzedniczkę 661), więc wiem, co mówię. Gdybym miał wybierać między tymi sprzętami, miałbym problem. Jeden i drugi jest po prostu dobry.

ArtS :)

• 2 tygodnie później...
Gość ata77

(Konto usunięte)

Jeżeli kupiłes juz JBL i wykorzystanie ampli w 80% bedzie do filmów to bierz Onkyo. Denon jest gładziutki muzycznie ale w kinie sie troche gubi (mam AVR 2801 - do sprzedania ;) u mnie wykorzystanie ampli jest odwrotnie proporcjonalne do twojego wiec denon sie sprawdza. Moim zdaniem najlepszym dla ciebie rozwiazaniem jest zakup Onkyo 804 ale przekracza to twój budżet (na allegro nówki ok 4k) Proponuje zaku 604 roznica - nie ma THX. Słuchałem u kumpla 804 i w kinie wymiata ale muzycznie jest dla mnie za sztywny i jest w nim za mało przestrzeni. Grało to z Jamo - nie pamiętam modelu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.