Skocz do zawartości
IGNORED

Obudowy kolumn- kto wie gdzie wykonac?

dyzman69

Rekomendowane odpowiedzi

Witam .

Nosze sie z zamiarem wykonania obudów do moich kolumn które sa po prostu nieciekawe wizualnie. Dzwiek ich satysfakcjonuje mnie wystarczajaco by nie myslec o zakupie jakichkolwiek innych przez najblizsze kilka lat. Czy ktos wie gdzie moznaby zamówic cos takiego , gdzie wykonaja to wg moich wskazówek co do wymiarów i rodzaju wykonaczenia? Oczywiscie precyzja i jakosc wykonania jest priorytetowa. Za wszelkie info bede bardzo wdzieczny. Pozdr.

https://www.audiostereo.pl/topic/37801-obudowy-kolumn-kto-wie-gdzie-wykonac/

Profesjonalnie :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dzieki za info. Pisałem juz kiedys do tej firmy jednak zadznego odzewu z ich strony nie uzyskałem. Spróbuje raz jeszcze . Moze sie uda? Gdyby ktos wiedział gdzie jeszcze mozna takie zlecenie zrealizowac prosze o info.

do zybla to se mozesz pisac :D pisalem o wycene obudow do hornow i..... kupilem u kogos innego....

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

foxbat

Woli pewnie hurtową robote. Płyta na prase, oklejanie, cięcie , sklejenie kilku skrzynek do kupy i już. Z Twoim hornem było by wiecej zabawy/roboty , a to pochłania dużo czasu , no i zarobek wcale nie wiele większy.

Także rozumie w tym wypadku "olewke" pojedynczych projektów , bo to często skórka za wyprawe.

foxbat, 23 Lis 2007, 11:19

>do zybla to se mozesz pisac :D pisalem o wycene obudow do hornow i..... kupilem u kogos innego....

A ja pisałem do ZYBLA w sprawie wyceny i dostałem odpowiedź następnego dnia.

marko3T, 23 Lis 2007, 11:42

>foxbat

>Woli pewnie hurtową robote. Płyta na prase, oklejanie, cięcie , sklejenie kilku skrzynek do kupy i

>już. Z Twoim hornem było by wiecej zabawy/roboty , a to pochłania dużo czasu , no i zarobek wcale

>nie wiele większy.

>Także rozumie w tym wypadku "olewke" pojedynczych projektów , bo to często skórka za wyprawe.

Nie chcę tu wchodzić w rolę adwokata Zybla... sam może się wypowiedzieć, ale pisał tu gdzieś na forum, że on daje całą płytę MDF do oklejenia na gorąco fornirem (i to dwustronnie) i w związku z tym, jasne jest, że opłaca mu się robić projekty tylko takie, w których zużyje większą część tego materiału lub nawet cały. Poza tym raczej nie bawi się w "kanapki". Należy jednak pamiętać, że to jego dodatkowe zajęcie... bo jak można przeczytać na stronie to żyje z robienia przodów do szafek :))

Ale reasumując robota jest solidna i lakier pierwsza klasa... wiem bo mam jedną obudowę kupioną od Zybla. Profesjonalna robota.

Pozdr.

zoltar7, 23 Lis 2007, 13:13

>marko3T, 23 Lis 2007, 11:42

>

>>foxbat

>>Woli pewnie hurtową robote. Płyta na prase, oklejanie, cięcie , sklejenie kilku skrzynek do kupy i

>>już. Z Twoim hornem było by wiecej zabawy/roboty , a to pochłania dużo czasu , no i zarobek wcale

>>nie wiele większy.

>>Także rozumie w tym wypadku "olewke" pojedynczych projektów , bo to często skórka za wyprawe.

>

>Nie chcę tu wchodzić w rolę adwokata Zybla... sam może się wypowiedzieć, ale pisał tu gdzieś na

>forum, że on daje całą płytę MDF do oklejenia na gorąco fornirem (i to dwustronnie) i w związku z

>tym, jasne jest, że opłaca mu się robić projekty tylko takie, w których zużyje większą część tego

>materiału lub nawet cały. Poza tym raczej nie bawi się w "kanapki". Należy jednak pamiętać, że to

>jego dodatkowe zajęcie... bo jak można przeczytać na stronie to żyje z robienia przodów do szafek

>:))

>Ale reasumując robota jest solidna i lakier pierwsza klasa... wiem bo mam jedną obudowę kupioną od

>Zybla. Profesjonalna robota.

>Pozdr.

zazwyczaj każdy tu z forumowiczów robi skrzynki po godzinach bo z samych skrzyneczek nie dało by sie wyżyci i dlatego są długie terminy zazwyczaj robi sie to nie tylko dla profitów ale tez z zamiłowania do stolarki i audio zawsze to cos innego niz robie na codzien w sumie tnę na cnc ale jak sie trafi to składam szafy kuchnie itp a robienie skrzyneczek to taka odskocznia...

marko3T, wystarczylo odpisac "Niestety nie moge bo....." i nie ma problemu.... Ja zdaje sobie sprawe, ze pewne rzeczy sa nieoplacalne, ale gdy mnie ktos pyta odpowiadam, ze sie nie podejmuje....

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Dzieki wszystkim za okazana mi pomoc . Sprawa juz nieaktualna bo znalazłem juz wykonawce. Pozostaje jednak przy starych skrzynkach ale daje je do oklejenia. Koszt mniejszy no i mniej czasochłonny . Widziałem zdjecia skrzyn wykonywanych aktualnie przez mojego wykonawce zleconej pracy i powiem szcerze ze szczeka mi opadła. Za kilka tyg skrzynki pojada do miejsca tuningu bo tak to chyba mozna nazwac. Mysle ze najdalej w styczniu skrzynki beda juz u mnie pieknie wykonczone. Zamówiłem fornir Bubinga i do tego barwienie na czerwono brazowy kolor. Lakier wysoki połysk wiec bedzie to pieknie razem wygladac. Jak juz je bede miał u siebie nie omieszkam wstawic kilka fotek. Pozdrawiam .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.