Skocz do zawartości
IGNORED

TONSIL ALTUS 300 ZA 1249,00 I KUPUJĄ ???

gumis

Rekomendowane odpowiedzi

E90 nie zagrzmia tak jak Altusy. Zebym mial wiekszy pokoj tez bym je kupil. Tak azeby se postaly troche. Bym je odpalal raz na jakis czas na jakas domowa impre, albo przy browarze z kumplem i tyle, a do codziennego sluchania dalej bym uzywal swoich magnatow.

Ludzie je kupuja bardziej z sentymentu lub na rozkrecanie imprez bo jednak te 30cm woofer potrafi zrobic niezly łomot.

?👈

W domu mam magnaty i nie pisz glupot ze E90 zagraja glosniej i mocniej od tych Altusow 300 bo mi sie smiac chce. Wiem jak graja E90 bo sam milem je kiedys kupic. Wiadomo ze co do jakosci brzmienia i wykonania nie ma co porownywac tych JBL ale jesli chodzi o łomot to E90 przy Altus 300 cienko wypadaja. E100 sa juz potezne ale nie E90.

?👈

rafal735r, 19 Lis 2007, 14:53

>W domu mam magnaty i nie pisz glupot ze E90 zagraja glosniej i mocniej od tych Altusow 300 bo mi

>sie smiac chce. Wiem jak graja E90 bo sam milem je kiedys kupic. Wiadomo ze co do jakosci brzmienia

>i wykonania nie ma co porownywac tych JBL ale jesli chodzi o łomot to E90 przy Altus 300 cienko

>wypadaja. E100 sa juz potezne ale nie E90.

no altusy to chyba produkt dla klientów którzy lubią wk... sąsiadów a sami wychodzą z domu podczas odtwarzania muzyki. do tego powinni dodawać gratis płytę z techno lub np. lista przebojów radia ESKA z Denzelem na czele. A propo Denzela gość robi niezły interes. Nie potrafi sam nic stworzyć więc jedze z koksem i tuninguje znane utwory innych wykonawców. A co ...kasa się liczy. No i młodzież ma przy czym podskakiwać na dyskotece.

Żeby Was Panowie pogodzić powiem tylko, że bezkonkurencyjne robieniu łomotu to są Tonsil Zeus, które kupiłem sobie jakiś czas temu w chwili przypływu sentymentu do imprez z lat liceum, ale jak widać już się zestarzałem, bo po miesiącu je sprzedałem, po prostu były męczące, mimo tego, że i tak grały o klasę lepiej od Altusów. Zeusy polecam szczególnie do rocka i elektroniki, ale podkreślam, że basu typu subwooferowego nie wytwarzają natomiast perkusja łoi że az milo:D

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

miałem altuski 300 przez 4 lata, i to popierdułka przy E90, nawet E80 potężniej grały!

Zeuski rewelka, E100 się chowają - potwierdzam, ale altus300 to popierdułka jest !!!

mi sie wydaje ze nie tylko chodzi o to zeby było głośno ale przy tym dźwięk ma byc czytelny a nie jakies trzaski i tego typu podobne zakłócenia. ja mialem eltaxy linear response 8.5 i moim zdaniem pod względem głośności jak i klarowności dźwięku to zjadłyby te altusy na śniadanko :) a przy tym grały naprawde ciekawie.

Generalnie to altus z 30-tką nisko nie zchodzi, nie oszukujmy się... Nie traktowałbym altusów jako punkt odniesienia w odtwarzaniu basu! Niskiego basu brak, wyższy zamula, rezonuje, wióry się sypią itd... Ludzie :) w dzisiejszych czasach Altusy to przeżytek i obciach. Podniecanie się tym, że Altusy narobią największego łomotu? Może i narobią, ale nie nie da się tego słuchać, przy altusach JBL E90 to hi-end, a słabsze nie są (jak nie mocniejsze). Pozdrawiam

No widnomo ze E90 przy altusach to hi-end, ale wolalbym robic impreze w domu na altusach niz na E90 (ktore pewnie by spuchly po 10min), bo do tego sluza te skrzynki. One potrafia zniesc dlugotrwale silne przeciazenia i tyle. Nisko to one nie zejda tylko wala po klacie.

?👈

Oj coś bajki piszesz, myślisz, że dobre kolumny grające bardzo głośno spuchną ? ( nie mówię tu o e90 bo to dobre nie jest ). Dobre kolumny nie tylko zagrają lepiej ale i bez problemu nagłośnią spore pomieszczenia

Ale nie E90. Praktycznie bodzetowka JBL.

Zbilza sie sylwester, ciekawe czy Magnaty nie spuchna. Boje sie ze jednak tak i bedzie odsylanie na gwarancje. Jakby np wysokie sie w nich spalily to gwrancja by to uznala?

?👈

słuchałem altusów 300 u kumpla to jakiś szajs jest wysokotonowy wyje , bass jest słaby , jak i samo wykonanie

.Sam posiadam e100 z hk3480 troche słaby wzmak ale i tak zero porównania do altusów to zupełnie inna klasa

pozdro

ja też si9e zgadzam z przedmówcami - altusy grają głośno, ale piskliwie i bez basu, a link jest zajebisty, jestem gość, bo mam telewizor sonego z tamtego czasu co kosztował tyle co 3 magnetowidy jvc:P

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.