Skocz do zawartości
IGNORED

Zamówienie Sun Audio SV-2A3 kit

__kot__

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!

Poszukując opcji zakupu kit-u Sun Audio SV-2a3 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) trafiłem do ich przedstawiciela w Finlandii - Musical Audio:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Po kilku dniach negocjacji człowiek, który obsługuje sklep Musical Audio w Tampere (Mitro Koskiluoma) złożył mi atrakcyjna opcję zakupu tego zestawu. Zgodził sie sprzedać wzmacniacze w cenie 1100 euro/szt. pod warunkiem zamówienia minimum 4 sztuk tego wzmacniacza. Myślę, iż jest to bardzo atrakcyjna opcja biorąc pod uwagę ostatnią podwyżkę cen tych kit-ów w Japonii.

Koszt przesyłki 1 kit-u do Polski to około 53 euro. Jednak wedle tego co pisał Mitro, paczka z 4 szt. to koszt około 130-150 euro. Można również poważnie rozważyć opcję wyjazdu po wzmaki do Finlandii (promem nie jest w sumie daleko)

Gdyby ktoś był chętny - bardzo proszę o wpisywanie się.

Pozdrawiam

Robert

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/37785-zam%C3%B3wienie-sun-audio-sv-2a3-kit/

Kocie, byłeś kiedys w Tampere ?

To kawał drogi z Helsinek (a tam pływaja promy).

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

> Elberoth

W Tempere nie byłem - ale to około 200 km od Helsinek (jadąc samochodem to relatywnie niewiele)

O ile wiem, to Musical Audio mają również sklep w Helsinkach - można pewnie zorganizować odbiór z Helsinek

> zildjian, 19 Lis 2007, 10:09

Rzeczywiście miałeś rację - właśnie zadzwoniłem do Finnlines - tylko przeprawa towarowa.

Trzeba by wybierać opcję łączoną - do Karlskrony a potem Helsinek lub jechać do Talina i tam jest prom.

Ale zbaczamy z tematu - jeszcze nie ma chętnych żeby było po co jechać :)

Cena świetna, prawie taka jak przed podwyżką w SA a wzmacniacz bardzo dobry. Co prawda nie mam wersję składaną w SA oraz trochę 'popaszone' w elektronikę wnętrze ale i tak warto. Oczywiście dla tych zdecydowanych na lampkę małej mocy.

->rochu,

Kit to złożona obudowa, zamocowane trafa, gniazda, pokrętła itp. Reszta elektroniki do polutowania w woreczkach + schemat.

> rochu

Przykładowy obrazek kit-u ze strony producenta:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )-l.jpg

Ukryta Zawartość

->Kocie,

Możesz mi napisać na priv swoje wrażenia ze współpracy SA z Forte? Kupiłem je trochę w ciemno, no może nie całkiem bo na podstawie Klipsa Heresy II + opinii nt. funkcjonowania dodatkowej membrany biernej.

A tak wracając do podanej strony musicalaudio.fi jest tam w zakładce used and demos wzmacniacz Sun Audio SV-PM200 na lampkach EL34 w SE 4,5W w cenie 1000EUR.

Przed zakupem Sun Audio prowadziłem korespondencję z człowiekiem obsługującym sklep i można śmiało targować cene, w przypadku SV-PM200 pójdzie już za 800EUR co wydaje się być już ceną atrakcyjną.

Juz chyba drugi raz z kolei się pojawia

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wielka szkoda, że zamówienie nie dotyczy SV-300 BE na pewno bym sie podłączył. Piszą, że komponenty w kitach (poza transformatorami) są niższej jakości niż w wersji assemled by Sun Audio. Czy to prawda?

> Grrreg, 20 Lis 2007, 16:31

Z tego co wyczytałem w necie SV-300 BE różni się od SV-2a3 jedynie chyba 1 detalem - ale kosztuje znacznie więcej - nie warto raczej przepłacać. Dodtakowo - na SV-2a3 grają bez problemu po małej regulacji lamy 300B. Rozmawiałem o tej różnicy i zamianach z niemieckim tuningowcem Sun Audio z Analog Tube Audio (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) i dokładnie mi to tłumaczył lecz nie pamiętam szczegółów.

Zadzwoń do niego (telefon na stronie) i zapytaj - bardzo przyjemny człowiek.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

> Grrreg, 20 Lis 2007, 16:31

... i w sumie myślę, iż w przypadku chęci zamówienia również SV-300BE panowie z Musical Audio nie odmówią sprzedaży droższego wzmacniacza w ramach "pakietu" ;) - pozostanie tylko kwestia wynegocjowania ceny konkretnego egzemplarza

> vector , 20 Lis 2007, 19:32

No z samą stroną nie gadałem ;)... Rozmawiałem z człowiekiem z analogtubeaudio.de - nazywa się Robert Graetke

Jak pisałem wcześniej - bardzo miły człowiek

Czy jest w tym coś niezwykłego ?

>__kot__

...wlasnie o Roberta pytalem......

.....tak, jest bardzo mily i.......

....zna sie na tym co dobrze gra.......:)))

On jest wlascicielem.

A co Ty, mozesz zrobić dla Vectora?

Pozwolę sobie odświeżyć wątek...

W skrócie: poszukuję osób chętnych do zakupu wzmacniacza Sun Audio SV-2a3 w atrakcyjnej cenie (1100 EURO za 1 szt. w wersji kit). Wzmacniacze kupione zostaną w musicalaudio.fi pod warunkiem zamówienia 4 sztuk.

Chętnych proszę o kontakt w wątku lub na PW.

Informacje o samym wzmacniaczu znajdziecie na forum.

Zainteresowanym mogę przesłać elektroniczną kopię Stereophile z listopada 2004, gdzie opisano konfrontację tego "malucha" z monoblokami Wavac SH-833 (cena 350 000 $) - wnioski recenzentów są zaskakujące :)

Zapraszam i pozdrawiam

Dziękuję wszystkim za zainteresowanie - nawet się nie spodziewałem, iż będzie tak duże :)

Chciałbym dodać, iż chętnych do zakupu wzmacniacza będę oczekiwał do końca miesiąca. Potem będę składał zamówienie niezależnie od tego czy znajdzie się sugerowana przez Mitro liczba osób czy nie (chociaż wszystko wskazuje na to, iż zbierze się 3 dodatkowych chętnych)

Zadałem również pytanie o możliwość zamówienia kit-u bez lamp i cenę takiej opcji. Gdy tylko otrzymam odpowiedź podzielę się nią na forum

Pozdrawiam i jeszcze raz zapraszam - na wszelkie dodatkowe pytania chętnie odpowiem na PW lub w wątku

kot- w jaki sposob bedziesz realizowac to zamowienie?kasa jest wysylana do ciebie czy kazdy z osobna wysyla zamowienie za granice zaznaczajac ze to wspolona akcja jest.szczerze to...sporo kasy jest,tak na jednej kupce.

> janek_dolas, 23 Lis 2007, 12:44

Decyzję co do formy rozliczenia pozostawiam w gestii chętnych do kupienia - tak żeby nie było wątpliwości co do moich intencji.

Gdy już dojdzie do zamówienia to pozostawiam swobodę wyboru - w przekazaniu pieniędzy mogę pośredniczyć ja bądź każdy może przelać pieniądze bezpośrednio do Musical Audio. Dla mnie to bez różnicy szczerze powiedziawszy - i tak prowizja banku będzie taka sama w przypadku gdy przelewam tylko za siebie czy też za kilka osób.

Dodatkowo - ze wszystkimi osobami, które wyrażą zainteresowanie dzielę się swoimi personaliami - na PW oczywiście.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.