Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z gg i tlen na windows vista

Yogi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

od ponad pół roku mocuję się z aplikacjami gg i tlen na windows vista (kupiłem laptopa z preinstalowanym)

1. gg wiesza system ale nie od razu, po godzinie lub dwóch, najczęściej gdy komputer dłuższy czas zostawiony jest samemu sobie i włącza się wygaszacz ekranu. efekt jest taki że warjuje obraz, znikają ikony, programy na pasku przesuwają się i nie można uruchomić aplikacji do ustawienia ekranu

2. tlen dział poprawnie aż go sam nie popsułem, kilka dni temu gg miało przerwy w działaniu więc postanowiłem coś pomieszać w ustawieniach połączenia, efekt jet taki że tlen wogóle się teraz nie odpala komunikując tylko że

cyt: " is not a valid integer co gorsza po odinstalowaniu, restarcie i ponownym zainstalowaniu tlen wywala się dokładnie tak samo

czy macie jakieś pomysły jak temu zaradzić ?

https://www.audiostereo.pl/topic/37702-problem-z-gg-i-tlen-na-windows-vista/

moje osobiste zdanie:

Za wcześnie jest na VISTĘ mnustwo programów nie jest pod nią przygotowanych a o hardwaru nie wspomnę i to wcale nie starego - ZA WCZEŚNIE !!!

Jak masz mozliwość i nie ucierpisz na gwarancji lub czymś takim to proponuje przesiąść się wstecz na XP.

heh... chyba z ciekawosci sobie Viste odpale na wirtualnej maszynie.... zobaczymy co to :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

>Yogi

Ten pierwszy opisany przez Ciebie problem to norma ;)

Jest sposób na przywrócenie systemu do normalnego stanu bez restartu. Jak zacznie ci tak głupieć, odpal task menagera, ubij proces explorer.exe, po czym w task menegerze klikasz plik, nowe zadanie i wpisujesz explorer.

Po ponownym uruchomieniu explorera wszystko wraca do normy.

Sam mam Vistę i znam ten problem aż za dobrze ;)

A Vistę mam tylko dlatego, że postanowiłem zrobić z siebie królika doświadczalnego więdząc, że klienci będą ją chcieli więc trzeba zacząć się uczyć :)

Yogi,

bo gg to syf

zainstaluj sobie AQQ

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

mi sie przez 3 lata użytkowania zawiesiło tyle razy co gg średnio przez 3 dni :)

i na dodatek zajmuje 2MB w RAM a nie 30 albo 60

Ukryta Zawartość

tlen chodził mi wyśmienicie, niestety popsułem dziada i chciałbym go teraz odinstalować w całości i zainstalować od nowa, ale widać coś gdzieś jednak zostaje i nie mam pojęcia gdzie.

Musisz wykasować wszystko z ukrytego katalogu na dysku c, a przynajmniej "options.dat"

Ogólnie: C:Documents and Settings(twoja nazwa użytkownika)Dane aplikacjiTlen.pl

Tylko wcześniej zrób sobie kopie kontaktów czy archiwum.

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

MS Win Vista to będzie wspaniały OS za 3-4 lata. Gdy wydadzą do niego 100 tys. poprawek.

Na etapie szczytowego dopracowania jest obecnie XP, dlatego wszytskim go polecam, bo naprawdę nie zawodzi.

podepne sie pod wątek z pytaniem z innej beczki. mam xp i menedzer zadan wyglada tak jak na obrazku. nie ma paska menu wogole, zakladki idzie przelączac tylko przez ctrl+tab. o co chodzi???????

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

bzdury wygadujecie jak to zwykle ludzie przy nowym systemie...

vista to najlepszy ZDECYDOWANIE najbardziej dojrzały już na samym początku swojego istnienia system (oczywiście będzie lepszy po poprawkach - ale to chyba naturalne)

no z tym dojrzalym to bym polemizowal :D dojrzaly moze byc UNIX, a nie wkurwiacz ludzi alias vista....

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

farad --> Dwutrzaśnij (fajny wyraz :p ) szybko lewym klawiszem myszy na ramce nad napisami CPU itp. Rozwinie się menu z zakładkami. Tak samo można je chować

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

camle, ale uprzedzajac Twoje pytanie... nie nigdy nie uzywalem Visty :) tylko ze slyszenia od kumpli... najczesciej od nich slyszalem epitet "k#$a" :)

camle, ok! fakt! na lapie nigdy nie mialem "prawdziwego" unixa... ale od jakichs 5 lat linux... jakos daje rade, tylko to zalezy od specyfiki pracy...

camle, no to ciekawe :) zalezy jaka odnoga branzy :) jakos nigdy nie bawilem sie MS ISA... w tej branzy nie rzadzi MS....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.