Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do 900zł

JacekN

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kolejny temat na temat wzmacniacza:)

A mianowicie poszukuje wzmacniacza w cenie do 900zł max pod przyszłe kolumny na 2 x CA18RNX (w budowie) a na teraz kolumny na TVM 2xARN226 ……

Muzyka jaką słucham to w zasadzie w wszystko nie jestem jakimś melomanem i nie mam mani na punkcie jednego typu muzyki. Ale lubię dynamikę, dobry bas

Myślałem nad DENON PMA-1080R jest na allegro w tej chwili za 1049zł ale to chyba dużo?

Temat zakładam abyście mi pomogli coś wybrać ale również jako potencjalny klient jednego z waszych sprzętów bo może ktoś z was ma coś ciekawego do sprzedania?

https://www.audiostereo.pl/topic/37654-wzmacniacz-do-900z%C5%82/

Miałem kiedyś wzmacniacz Rotela RA-01 i do dziś go z rozrzewnieniem wspominam. Ta detaliczność, ta scena, ten bas. Łza się w oku kręci... Sprzedałem go niedawno za 900zł młodemu audiofilowi. I Tobie go polecam. Dobra rzecz.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Ale chyba trochę za słaby?? tak około 100 w rms przy 8 ohm było by fajnie.

Myślałem jeszcze nad:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość V-savage

(Konto usunięte)

witam.

dołożyć, troszkę potargować i moim zdaniem brać Rotela RA-02, ewentualnie jak ktoś wyżej polecił Ra-01.

spokojnie da radę wysterować Twoje kolumny.

dźwiek naprawdę przyzwoity jak za te, i troche większe, pieniądze.

pozdr.

Łukasz

Te Rotel-y trochę za drogie są i one mają taki bardzo skromny wygląd oraz gabaryty ale wiem że to ma grać a nie wyglądać chociaż wygląd też się liczy jeżeli ma to byc główne miejsce w salonie/pokoju.

No i moc mnie za bardzo nie przekonuje wolał bym coś takiego bardziej więkrzego.

Co myslicie o tycxh wzmakach co ja wam podałem czyli DENON PMA-1055 R który jeżeli się nie myle i to ten sam model kosztuje nowy terz około 3000zł

Natomiast MARANTZ PM7000 na początek za 800zł może by starczył a potem tuning bo słyuszałem że dużo zyskuje po taki zabiegu.

Kolejny to ten PIONEER A - 777 wygląda bardzo konkretnie 19kg wagi 820 pobór prądu ale nie wiam jak z jakością bo mocy mu pewnie nie zabraknie.

No i jeszcze ten DENON PMA-1080R podobno dobry wzmacniacz jest za 1000zł

Co byście wybrali z tego?

Moim skromnym zdaniem Rotele sa ladne - proste. Jesi chodzi o zastrzezenia co do mocy to one maja duza wydajnosc pradowa i naprawde mocy nie braknie (predzej braknie w jednym z tych kolosow).

Panowie, a czy te wzmacniacze będą sporo lepsze od całkiem dobrej Yamahy AX-700 którą posiada kolega? Nie sądzę... napisz, co Ci się nie podoba w tej Yamaszce?

Nowy Reloop + tuning to jest dobra opcja jeśli upierasz się na zmianę!

Panowie, a czy te wzmacniacze będą sporo lepsze od całkiem dobrej Yamahy AX-700 którą posiada kolega? Nie sądzę... napisz, co Ci się nie podoba w tej Yamaszce?

Nowy Reloop + tuning to jest dobra opcja jeśli upierasz się na zmianę!

No ale są poza moim funduszem na to przeznaczonym a szkoda:( No ale może ponowie pytanie co do chęci kupienia czegoś od was ?

Może ma ktoś coś na zbyciu przynajmniej był bym pewny sprzętu, albo może ma ktoś jakiś wzmacniacz po tuningu np takiego PM 7000 :)

W zasadzie to jest nawet ok mocy dużo tylko średnie i wysokie mogły by byc leprze bas jest fajny ale tylko przy odkręceniu basu na full tak to jakiś taki pusty nijaki. Miałem ją 2 lata i oceniam ją na dobry szczegulnie dla ludzi którzy chca i lubią słuchać muzyki głośno bo potrafi dużo a nawet bardzo na swoich kolumnach nigdy nie przekraczałem 12 na potencjometrze raz tylko na jakichs estradówkach ją rozkręciłem na full.

Tylko że teraz to i tak do wymiany prawie wszystkie tranzystory więc będzie to całkiem inny wzmacniacz dlatego szukam czegoś nowego i leprzego od tej Yamahy a płaciłem za nia 500zł w bardzo dobtym stanie. Szkoda mi jej.

Kusi mnie ten MARANTZ PM7000 może by utargował coś taniej jeśli nikt nie kupi i z czasem tuning ?

Tylo że bym musiał zlecić to komuś innemu bo sam bym pewnie rady nie dał tylko ile kosztuje taki tuning ?

A ja bym chętnie kupił taki tuningowany wzmacniacz ale oczywiście dobrze tuningowany.

No to co możęcie mi polecić w tej cenie ?? co myślicie o moich propozycjach?

W bardzo ładnym stanie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lubisz tuningowane,proszę.:-) Pro Ject 7 PRO,minimalistyczny audiofil po tuningu.Również warte uwagi:Aura VA100,

Musical Fidelitu E11,brytyjska szkoła brzmienia.Wszystkie aktualnie na allegro.To znakomite wzmacniacze,ale,,,gra cały system.:-)

Kolejność w moim odczuciu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) dodatkowa opcja-tuning. Wbrew pogłoskom nie musi być drogi, tym bardziej że z kolegą Opteronem na forum dość dokładnie opisaliśmy co można zrobić.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z nowych Reloop HA210. Świetny, a niedoceniany wzmacniacz. Niższe modele NADa, Rotela i Cambridge można se przy nim w buty wsadzić. Tuning możliwy, i wskazany.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chyba zdecyduje się na tego:

Ukryta Zawartość

Na zdięciach wygląda bardzo ładnie nie zniszczony a z czasem go sobie ztuninguje i będzie ok tylkożeby nikt go inny nie kupił to może bym z ceny stargował.

P.S. mam takie pytanie jak się do takich wzmacniaczy podłącza kabelki fachowo ? bananowych się nie da wcisnąc i nigdy nie wiem jak to się robi czy na końcu mocuje się jakieś oczka czy jak??

Ukryta Zawartość

...mapety ...wszędzie mapety...hehe

Kolega pyta co ma kupić,po czym otrzymuje odpowiedź,po czym...to ja kupie co będę chciał...hehe

...to jak byś dostał nr. w lotto (pewniaki) i skreślił inne !

pozdrawiam bajkowe stwory.

>Kolega pyta co ma kupić,po czym otrzymuje odpowiedź,po czym...to ja kupie co będę chciał...hehe

Tak by było gdybym wymienił wzmacniacz nie poruszany w temacie i go kupił ;)

Dlaczego tak piszesz tak przecież nie jest chciałem wiedzieć co mi polecicie i się dowiedziałem nieztety to nie na moją kieszeń więć wymieniłem co mogę kupić a kolega ustawił te wzmacniacze w takiej kolejności jaką uważa za najleprzą więc teraz moja decyzja co wybiorę z tego szczebla.

Skończył się na tym że wybrałem PM 7000 gdyż nie jest o na samym dole i nadaje się do tuningu oraz podabaół mi się od zawsze .

Chcaiłęm znać wasze zdanie żeby nie kupić jakiegoś dziadostwa i zanam oraz wiem że to co chciałęm kupic nie jest takie złe.

Ten soniak mi się podoba ale mnie nie stać teraz mam dylemat nad tym PIONEER A - 777 oraz MARANTZ PM-7000 to jest jakieś 400zł óżnicy na allegro czy warto?? kupować tego pionka (jest bardzo zadbany)

W Pioneerach obcykany jest discomaniak71,poszukaj jego wpisów lub jeszcze lepiej zapytaj o jego opinię na PW.

Z tego co pamiętam,Pioneer to łagodnie grający wzmacniacz,do ostrzejszej reszty toru.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.