Skocz do zawartości
IGNORED

KODA KD-261 - jeden kanał gra ciszej ;/

Marcin_gps

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam Kodę kD-261, a właściwie to conrada od ponad roku. Kupiłem w stanie idealnym. Niedawno zauważyłem, że prawy kanał gra jakieś 20% ciszej, w każdym razie nie ma takiego wykopu (źródło i monitorki odpadają - sprawdzałem).

Teraz pytanie. Co siadło? Znajomy mówi, że jeśli nieznacznie ciszej gra, to raczej nie jest uwalona końcówka mocy. Jakieś pomysły?

PS

Jak już będzie grzebanie, pobawię się w lekki tuning.

Co poza gnizadami i opampami warto wymienić? Jestem laikiem, a dłubanie zlecam znajomemu elektronikowi.

z góry dzięki za pomoc

Miałem KD-261 i przed modyfikacją by McGyver też miałem to samo, winę ponosi chyba potencjometr z tego co pamiętam, najlepiej spytaj McGyvera on będzie wiedział.

Sporo o modyfikacjach jest tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , natomiast odsyłam też do wspomnianego kolegi, bo on zmodyfikował już kilka tych wzmaków.

Pozdrawiam,

ps. gwoli ścisłości - modyfikacja daje sporo.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>Marcin_gps

... Może potencjometr ? Pewnie zauważyłeś, że przy niskich poziomach głośności Conrad nigdy nie trzymał balansu i jeden kanał grał ciszej od drugiego...

Być może w twoim przypadku - potencjometr "zwalił" się już do końca ?

Zagadaj jakby co do McGayvera - on grzebał w tych Conradach.

heh, no właśnie tak mi się wydawało, że od początku grał "nierówno". Wychwyciłem to niedawno przy przeprowadzce. W poprzednim pokoju miałem beznadziejne ustawienie, w nowym od razu rzuciło mi się na uszy...

Hmm, czyli jak potencjometr to nic wielkiego :)

Odezwę się do McGyver'a ;)

dzięki za szybką reakcję

pozdrawiam

aha .. .. . . . . . .. !! !!! !!!! aha aha aha !!

Ty w pyszczek jeżyka uderzony - kolego :) ---> tyle Ci powiem .... o ..... !!!

Lepiej już nie odpisuj - bo się nie znasz .... a i tak nie masz racji - bo rację mam ja - tylko ja :))) hahaha :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.