Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

747

taa

Jarosław Kaczyński przedstawił to czego oczekuje społeczeństwo od opozycji, propozycje programowych rozwiązań dla Polski.

Mogą się komuś mniej podobać, może ktoś mieć inne, nawet lepsze, ale krytyka dziś przedstawionych powinna mieć podbudowę merytoryczną.

Jarosław Kaczyński pokazał się dziś jako dojrzały polityk, który potrafić przedstawić alternatywę dla dziś rządzących Polską.

Można stwierdzić, że nie jest urzędującym premierem i nic z tego nie wynika, ale nie można twierdzić, że nie wie co zrobić w Polsce, kiedy obywatele zechcą się zwrócić do PiS.

taa , skierował do swojego mniej rozgarniętego elektoratu .

" Zdaniem Tuska "kilka liczb zaskakuje brakiem rozeznania". - Na przykład zapowiedź, że w ciągu 10 lat powstanie 1,2 mln miejsc pracy - mówił premier. - W Polsce od 2008 do 2011, w warunkach dość ciężkiego kryzysu, powstało ponad 800 tysięcy miejsc pracy. To by oznaczało, że gdybyśmy rzeczywiście w ciągu 10 lat chcieli stworzyć 1,2 mln miejsc pracy, to bezrobocie w Polsce bardzo by wzrosło. Ten brak rozeznania w kilku momentach rzucił mi się w oczy - mówił premier. "

i nadal milion jest dla niego niebotyczną sumą . Ciekawe czy w PRL grał w totolotka

i nadal milion jest dla niego niebotyczną sumą . Ciekawe czy w PRL grał w totolotka

Nie wiadomo czy grał ale z milionami już się zmierzył. To było 3 miliony mieszkań.

Szacunek! Rzadko spotykany w naszych czasach przejaw prawdziwego heroizmu.

Dzięki.

Rzeczywiście potrzebny mi był relaks, co też uczyniłem przy ładnej pogodzie :)

Cóż to za ton komentarzy, gdzie merytoryczna dyskusja na argumenty?

Narzekając na Jarosława Kaczyńskiego nie naprawicie Polski.

Donald niedługo T., jej nie naprawi, ponieważ właśnie Amber Gold pokazał szczególnie jemu, jak głęboka patologia szerzy się, że sięga nawet członka jego najbliższej rodziny.

Jak olbrzymie trudności ma młode pokolenie z znalezieniem jakiegokolwiek zatrudnienia pokazuje Amber Gold.

Jeśli syn premiera skłonny zatrudnić się jest u osoby pokroju Marcia P., posiadającego szereg wyroków za przestępstwa gospodarcze, to naprawdę jest źle.

Aktyw Platformy Obywatelskiej ciągnący sznurem samolot w celach reklamowych, już nie pozostawia wątpliwości z czym mamy do czynienia.

Obecnie w Polsce mamy do czynienia z układami mafijnymi.

700mln dolarów wypranych w Amber Gold to potwierdza.

Utajnione zarzuty, ze względu na dobro państwa.

Żona pana Marcina P., będąca na wolności jest dowodem ponad wszelką wątpliwość, pozwalającym to stwierdzić, gdyż obecnie pełni rolę łącznika Marcina P., z światem.

Afera Amber Gold, niczym nie różni się od katastrofy w Smoleńsku.

Tu i tam, państwa nie ma, nie działa, jest wyłączone, jest nie czynne, nie czynne na czyjeś życzenie, ktoś na tym zyskuje, dziś wiemy kto.

Tym kimś jest Donald T.

Tym kimś jest środowisko "wolnego miasta Gdańska", wolnego od prawa, wolego od sprawiedliwości, wolego od odpowiedzialności.

Tym kimś jest estabilishment, widzieliśmy na zdjęciach Lecha Wałęsę, wiemy o reżyserze A.Wajdzie, wiemy o przekazach gotówki do instytucji wiary, oraz ZOO.

Co nam to przypomina, wraz z aferą hazardową, wraz z aferą Rywin/Michnik, przypomina nam to republikę bananową, a lokata w rankingu światowym, łatwości prowadzenia działalności gospodarczej w Polsce ten fakt potwierdza.

Ten stan kraju już dłużej nie może trwać, ponieważ grozi wybuchem niezadowolenia społecznego, na szeroką skalę.

Jeszcze nie jest za późno aby powstrzymać ciemiężoną część narodu przed buntem.

W przeciwnym razie, mogą być kłopoty z znalezieniem w budżecie środków, na wypłatę emerytur, wtedy głodni ludzie, nie mający czym zapłacić za czynsz, przyjdą po swoje, nie mając niczego do stracenia.

Wystarczy rzucić granat w tłum i revolta gotowa.

Co zrobi wojsko?

Co zrobi wtedy milicja?

Jak zachowają się ośrodki zagraniczne?

Nie wiemy.

Lepiej abyśmy się nie dowiedzieli tego i zaprowadzili właściwy porządek sami we własnym domu.

Całkiem sensowny komentarz w necie:

"No dobra, powiedzmy że jest to program rządu po wygranych za 3 lata wyborach. Ale co PiS zamierza zrobić żeby te wybory wygrać?"

Jestem Europejczykiem.

Nie wiadomo czy grał ale z milionami już się zmierzył. To było 3 miliony mieszkań.

Dzięki.

Rzeczywiście potrzebny mi był relaks, co też uczyniłem przy ładnej pogodzie :)

A widzisz już te miliony które wracają z emigracji na zieloną wyspę Donka-jeśli nie tzn że wzrok ci na...la

Ja z bratem wyjechaliśmy jeszcze za kaczyniaka i nie możemy wrócić dopóki on tego nie uczyni...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Dane rządowe i gusowskie z roku 2011:

1 - Średnia pensja 3600 zł

2 - Średnia składka emerytalna z kwoty w/w 703,08 zł

3 - Liczba pracujących na koniec II kw. 2011 16.163 mln

4 - Miesięczna liczba zatrudnionych razy średnia składka 11.375.519.400 zł

5 - Roczne wpływy do ZUS 136.506.232.800 zł

6 - Emerytów w marcu 2011 4,979 mln

7 - Jest: średnia emerytura miesięcznie 1721,00 zł

8 - Powinno być: średnia emerytura miesięcznie 2.275,00 zł

Gdzie znika 554 zł z każdej emerytury?

Gdzie znika NADWYŻKA ze składek rzędu 32% w stosunku do wydatków na emerytury?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dane rządowe i gusowskie z roku 2011:

1 - Średnia pensja 3600 zł

2 - Średnia składka emerytalna z kwoty w/w 703,08 zł

3 - Liczba pracujących na koniec II kw. 2011 16.163 mln

4 - Miesięczna liczba zatrudnionych razy średnia składka 11.375.519.400 zł

5 - Roczne wpływy do ZUS 136.506.232.800 zł

6 - Emerytów w marcu 2011 4,979 mln

7 - Jest: średnia emerytura miesięcznie 1721,00 zł

8 - Powinno być: średnia emerytura miesięcznie 2.275,00 zł

Gdzie znika 554 zł z każdej emerytury?

Gdzie znika NADWYŻKA ze składek rzędu 32% w stosunku do wydatków na emerytury?

Ukryta Zawartość

Cholera wie. Nie było ani słowa o tym w "expose".

Ukryta Zawartość

A jak utworzy rząd na wygnaniu to już nie wrócisz?

Wtedy z rozkoszą, Wolska mi nie służy:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

747, Kaczyński tez Polski nie naprawi. bo to co dzisiaj powiedział to były pobożne życzenia. Politycy mówią od lat o tym, że trzeba to zrobić tylko nikt nie mówi "JAK" i Kaczyński też nie powiedział. A plany 10 letnie, 3 letnie itp to były za Gierka i też z tego nic nie wynikało.

Tych GUSów to mamy chyba kilka:

Ukryta Zawartość

"Liczba pracujących w podmiotach zatrudniających 1 osobę lub więcej na koniec 2011 roku wynosiła 10654,4 tys. osób, w tym ponad 69,2 proc. osób pracowało w sektorze prywatnym - wynika z opublikowanych w poniedziałek danych GUS"

każdy sobie gusem...

Ukryta Zawartość

.......................

Tych GUSów to mamy chyba kilka:

Kombinator co prawda ale jeden (na samym początku druku):

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ale zobacz kogo oni tu wliczyli do "pracujących :) :

"Do pracujących zaliczono wszystkie osoby w wieku 15 lat i więcej, które w okresie badanego tygodnia:

- wykonywały przez co najmniej 1 godzinę jakąkolwiek pracę przynoszącą dochód lub zarobek, tzn. były zatrudnione w charakterze

pracownika najemnego, pracowały we własnym lub dzierżawionym gospodarstwie rolnym albo prowadziły własną działalność

gospodarczą poza rolnictwem, pomagały (bez wynagrodzenia) w prowadzeniu rodzinnego gospodarstwa rolnego lub rodzinnej

działalności gospodarczej poza rolnictwem,

- miały pracę, ale jej nie wykonywały:

 z powodu choroby, urlopu macierzyńskiego lub wypoczynkowego,

 z innych powodów przy czym długość przerwy w pracy wynosiła:

- do 3 miesięcy,

- powyżej 3 miesięcy, ale osoby te były pracownikami najemnymi i w tym czasie otrzymywały co najmniej 50%

dotychczasowego wynagrodzenia (od I kwartału 2006 r.).

Do pracujących – zgodnie z międzynarodowymi standardami – zaliczono również uczniów, z którymi zakład pracy lub osobyfizyczne zawarły umowę o naukę zawodu lub przyuczenie do określonej pracy, jeżeli otrzymywali wynagrodzenie."

Z takich to nigdy nie wyjdzie średnia powyżej 3 tys. złoty :)

Sami jesteście sobie winni swych problemów.

Nie ma większego wroga wolności niż najedzony niewolnik.

Ks J.Popiełuszko.

Nie chcecie Jarosława Kaczyńskiego, to nie, Wasza sprawa.

Będziecie cierpieć, albowiem jest powiedziane, kto mieczem wojuje, od miecza ginie.

Autor nieznany.

P.S.

Jest novum.

TVP nie pokaże meczów reprezentacji w eliminacjach do Mundialu w Brazylii.

Zamiatają niską jakość kadry pod dywan.

Ciekawa taktyka.

Zainspirowany heroizmem Filuta postanowiłem zapoznać się z wystapieniem i z pomysłami Prezesa.

Ogolne wrażenie jest takie, że o ile z oceną rzeczywistości w wielu miejscach można się zgodzić to z pomysłami działań naprawczych już ciężko.

Ocena stanu istniejącego dokonana jest z punktu widzenia który opisałbym jako idealistyczny socjalizm w duchu Salvadora Allende czy mec. Olszewskiego. Nie jest to broń Boże ocena pejoratywna (nie jestem wyznawcą Friedmana czy Balcerowicza) ale taki chyba jest stan umyslu i wizja świata według Prezesa.

O ile diagnoza (jako jedna z wielu możliwych) jest jeszcze do przyjęcia (pomijając antytuskowe idiosynkrazje) to pomysły działań w większości obnażają bezradność PiS webec wyzwań rzeczywistości.

Nie chcę sie nad Prezesem jakoś szczegolnie znęcać więc przejrzę sie dwóm tematom które mnie szczególnie zastanowily. Pierwszy to ułatwienia w prowadzeniu dzialalności gospodarczej. Idea jak najbardziej słuszna tylko dlaczego tak jest, że największa swoboda działalności gospodarczej była za rządów Rakowskiego o później było coraz gorzej???

Tusk tez tyle o tym gadał i co??? Czy dwie najwieksze partie (+ palikotowcy) nie mogą w tej sprawie po prostu wziąć się do roboty skoro cel jest ten sam? No widać nie i chyba jednak nie chodzi o to samo.

Drugi temat który mnie zaciekawił to jakaś dziwna fobia odnośnie szkoleń. Mamy budować nowoczesną gospodarke opartą na wiedzy a dla Prezesa źródłam zła i ewentualnych pieniedzy dla budżetu (np. na lekcje religii :-) ) są szkolenia.

W mojej branży zdecydowana wiekszość szkoleń robionych jest według uznanych programów światowych liderów technologicznych i na inne nikt po prostu nie chce tracić czasu o ile nie sa naprawdę interesujące. Poza tym robione są za dotacje unijne i ich likwidacja żadnych dochodów nie przyniesie.

I na koniec - zastanowił mnie kompletny brak odniesień do wyzwań współczesnego świata, do innowacyjności, globalizacji, przestawienia gospodarki na ta opartą o wiedze a nie o materiały, energię i surowce. Niestety wizja PiS jest spóźniona o całą epokę co wobec nieuchronnego (jak słyszymy od agenta Tomka) upadkowi rządu Tuska nie wróży dobrze nam wszystkim.

Jestem Europejczykiem.

Ale zobacz kogo oni tu wliczyli do "pracujących :) :

...........osoby w wieku 15 lat i więcej, które w okresie badanego tygodnia:

- wykonywały przez co najmniej 1 godzinę jakąkolwiek pracę

............................................

Z takich to nigdy nie wyjdzie średnia powyżej 3 tys. złoty :)

Ten piętnastolatek płaci do zus złotówkę, prezes ze dwa tysiące a kulczyk to i chyba z dziesięć tysięcy.

Tym sposobem chyba powstaje ta średnia składka 703,08 zł

PS.

Nie abym uparcie wierzył w dane cytowane prze zemnie z linka

Sam jestem ciekaw czy to właściwe rachunki :)

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Paradowska nie należy do miłośniczek talentu politycznego Prezesa. Mówi jednak tak: "- Nie lekceważyłabym tak pomysłów PiS, jak zlekceważyli je politycy (...)."

więcej - http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,12410658,Paradowska_chwali_Kaczynskiego__Nie_lekcewazylabym.html

W Polsce nie ma żadnej debaty politycznej m.in. dlatego, że każdy pomysł opozycji jest wyśmiewany i z góry określany jako zły i głupi.

• Moderatorzy

dziwi mnie, że nikt nie poprawi tego o co potykamy się na codzień:

likwidacja śmieciówek - zastąpienie ich normalnymi umowami o pracę na czas określony,

podatek dochodowy dla banków,

zmiana ustawy akcyzowej: akcyza naliczana od ilości punktów sprzedaży i progi uzależnione od obrotu, a nie nip- sieci hiper zaczną płacić więcej,

szersze dopuszczenie akloholi produkcji domowej , regionalnej, win owocowych z owoców krajowych stawką jak przy piwie,

obowiązek gospodarki odpadami(skuteczny),

jednak ustawa kominowa (wynagrodzenia w spółkach z udziałem skarbu państwa) - jak pokazuje kryzys ,prezesi nie zasługują na taką kasę

powrót do poprzedniego wieku emerytalnego, (pracujący emeryci i renciści dalej powinni opłacać składki zus)

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Nie chcecie Jarosława Kaczyńskiego, to nie, Wasza sprawa.

A dlaczego mamy chcieć?!

Przecież sam pisałeś:

"Napisano przez 747 w 30.08.2012 - 17:41 in Bocznica

Kaczyński olewa społeczeństwo, które wybiera złodziei na centralne urzędy i nie tylko."

Ciekawy wynik, jak na onet-istów :)

Ukryta Zawartość

PO 2401 19%

PiS 5839 45%

Ruch Palikota 812 6%

PSL 76 0%

SLD 851 7%

SP 238 2%

na żadną 2741 21%

Ukryta Zawartość

no widzisz , ludzie kochają prezesa ale premiera prezesa jak pies kota.

i jeszcze postaraj się wytłumaczyć jak ma zamiar przeprowadzić rewolucję... bez koalicji ni .uja a z kim ,skory ty poza sejmem ?

wladz

Martw się o ewentualność wojny, nie rewolucji.

Nie słuchasz co mówi Minister Sprawiedliwości Ryszard Gowin?

To że chcecie okradać bazę to oczywiste, ale że doprowadziliście do katastrofy smoleńskiej i wprowadziliście instytucje samobójcy w weekend, to już przesada.

Tego nie zrobiliby komuniści.

A przecież ostrzegałem, właśnie przed tym Filut, że PO jest najniebezpieczniejszą organizacją dla Polski, ich rządy.

Teraz to się sprawdza.

Moja żona tryumfuje, ale nie cieszę się, że to przewidziała, bo rzeczywistość okazała się dużo czarniejsza od najczarniejszych jej scenariuszów dla Polski drogi Jaro747.

Waldemar Pawlak mówi.

Że plan PiS jest oderwany od realiów.

Ale nie mówi, że te realia są wytworem jego rządów, oraz rządów Donalda T.

Spowodowane są brakiem działań naprawczych mechanizmu państwowego oraz całkowitym podporządkowaniem działania lub nie działania państwa w stosunku do interesów grupy, która to państwo uznaje za własny folwark do robienia interesów i zysków, uzyskane w ten sposób środki lokując oczywiście za jego granicami lub w rajach.

Prezes powinien odejść na emeryturę.

Praktycznie CAŁA opozycja jest w kompletnej rozsypce.

Ukryta Zawartość

To tylko dobrze świadczy o PIS.

Ukryta Zawartość

Ten piętnastolatek płaci do zus złotówkę, prezes ze dwa tysiące a kulczyk to i chyba z dziesięć tysięcy.

Tym sposobem chyba powstaje ta średnia składka 703,08 zł

PS.

Nie abym uparcie wierzył w dane cytowane prze zemnie z linka

Sam jestem ciekaw czy to właściwe rachunki :)

To tak nie jest. Te ok. 800 zł to składka minimalna. Natomiast zarabiający dużo mają limit górny odprowadzania składki do ZUS. Po prostu po wpłaceniu limitu nie muszą już więcej odprowadzać w ciągu roku.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Prezes powinien odejść na emeryturę.

Praktycznie CAŁA opozycja jest w kompletnej rozsypce.

Ukryta Zawartość

To tylko dobrze świadczy o PIS.

niekoniecznie , gdyby się rozwiązali dostarczając prokuraturze materiały na siebie dobrze by o nich świadczyło... a tak , niejaki melex Karski z wyrokiem sądowym decyduje o etyce . Skynek klepnij głową w pałac kultury

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.