Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

xniwax

W jaki sposób obecnie prokuratura jest zależna od rządu?

Jakoś nie zauważyłem abyś był pośrodku.Twoje wypowiedzi są wyraźnie jednostronne,propisowskie.

747

Trzeba nazywać rzeczy po imieniu.Jeżeli ktoś optuje po jednej stronie sporu to niech nie opowiada "banialuk",że jest pośrodku.

Ty też jesteś pośrodku?

Co to znaczy optować po stronie sporu?

Jest, nastała od czterech lat określona rzeczywistość, ocena tego stanu faktycznego nijak się ma do przynależności oceniającego do jakiegokolwiek ugrupowania.

Nie ulegnie ona, ta rzeczywistość zmianie, tylko dlatego, że zmieni się optyka oceniającego, a już jego przynależność partyjna najmniej tu zmieni.

Los kilkudziesięciu milionów ludzi zależy w dużym stopniu dziś od tej garstki "wiodących" urzędników państwowych, a jaka jest ich jakość każdy widzi.

Jakby był pan przedwczoraj na koncercie Judas Priest w Katowicach i widział jak wygląda rzeczywistość, a nie spoglądał tylko zza okna, to uruchomiłby pan inną optykę do zobrazowania tego co się dzieje w kraju.

Ja nie należę do żadnej partii, wszyscy znający mnie osobiście wiedzą to doskonale, nic nie łączy mnie z żadnym politykiem żadnego ugrupowania, dlatego TAK, moja ocena jest absolutnie neutralna wobec rzeczywistości.

Niestety tylko w czasie gdy istniał rząd PiS, oraz przy życiu utrzymywał się jeszcze Prezydent Kaczyński, tak się jakoś dziwnie składa, że tylko w tym okresie czasu odczuwałem że jestem u siebie w KRAJU - drogi przyjacielu, teraz czuję że demokracja to ustrój, w którym debile mogą z racji posiadanej większości wybrać swego reprezentanta z pośród siebie i żadna siła nie jest w stanie się temu przeciwstawić, ponieważ jest ich większość.

Okrada się ich, poniża, wykorzystuje, odkrywa się afery, i to na nic, ONI dalej swoje - "nic się nie stało".

Muszą zobaczyć nawóz w lodówce i mieć zimą zimne kaloryfery, może wtedy otrzeźwieją.

Ale czy na pewno, skoro na głupotę leku nikt jeszcze nie wymyślił?

Karuzela jedzie dalej.

Zabraknie funkcjonariuszy policji, aby pilnować podczas wyborów aby nie zostały sfałszowane.

Takie są obyczaje w tym "dzikim kraju".

Partia całkowicie się kompromituje i popierany przez nią kandydat otrzymuje 60% głosów.

Dzięki sprytowi, a może cwaniactwie?

ZABRAKŁO SPRYTU A MOŻE CWANIACTWA, ABY SAMOLOT DOLECIAŁ DO SMOLEŃSKA, NIESTETY SPADŁ, A MOŻE SĄ TACY KTÓRZY SIĘ CIESZĄ ŻE SPADŁ?

Są i jest ich bardzo wielu, bardzo wielu.

Z tego już Polska nie wyjdzie nigdy bez szwanku, niestety nie da się.

Będzie ciekawie, jak karawana zacznie tonąć.

A że zacznie, to już pisałem - nauka matematyki, ekonomi i fizyki, - gwarantuje to.

Moja być z Polska.

A twoja skąd przybywać?

Popisujesz się, że co?potrafisz czytać?

Naucz się rozumieć głębokie przesłanie.

Nikt Cię już czepialstwa nie oduczy, jesteś osamotniony pod tym względem na forum.

Natręctwo - czysta postać - wręcz wzór!

Nie, nie ma sporu między partiami, jest spór cywilizacyjny.

Spór dotyczy sytuacji czy tacy ludzie jak moja skromna osoba, czy taka jak Kolegi Filuta, ma być pewnego rodzaju "katalogiem wartości" w naszym państwie.

Te dwie postawy, moja i Filuta wydają się być modelem sporu.

Wydaje się to banalne, ale ręczę że tak nie jest.

Jest w tym głębia i to potężna.

Punktem wyjścia są wartości wśród których wzrasta i którymi jest kształtowana jednostka.

Ale również ważne są cele, ponieważ w pewnym momencie po osiągnięciu dojrzałości jednostka może zweryfikować swoją postawę i "przestawić" cele i wartości.

Problemem jest lęk, wrodzony lęk, który powoduje kompleksy - to podstawowy problem Polski - KOMPLEKSY w stosunku do otoczenia, które jest cywilizacyjnie znaczniej bardziej rozwinięte, stąd ten zachwyt Tuska, ŻE CIESZY SIĘ JAK DZIECKO KIEDY JEST CHWALONY ZA GRANICĄ, to główny problem, obojętnie co kto o tym sądzi, to PODSTAWOWE MIEJSCE Z KTÓREGO WYPŁYWAJĄ WSZYSTKIE SŁABOŚCI NASZEGO PAŃSTWA W KAŻDEJ SKALI I PŁASZCZYŹNIE.

Te dwie postawy, moja i Filuta wydają się być modelem sporu.

Owszem. modelowy spór kto ma większe..po..parcie.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Media zapomniały, że Andrzej Lepper nie żyje.

Ciekawe.

Cisza.

O tym że samobójstwo popełniła św pam B.Blida dobrze pamiętają.

Ciekawe.

Nawet wiedzą dlaczego.

B. Blida poniosła śmierć w niewyjaśnionych okolicznościach w wyniku czynności prowadzonych przez organa państwa. Raz, że państwo do tego dopuściło; dwa, że zrobiło wszystko, by w sprawie skutecznie mataczyć. Są tu dwa przestępstwa dokonane przez państwo - jedno przeciwko życiu i zdrowiu, drugie przeciwko wymiarowi sprawiedliwości.

A. Lepper zmarł nagle w niewyjaśnionych okolicznościach. Dotychczas nikt nie dowiódł, że było to w wyniku działania osób trzecich.

Różnica jest ogromna.

Tylko bez stygmatyzacji proszę.

Jarosław Kaczyński jest jedynym w Polsce politykiem światowego formatu, to że akurat jest prezesem partii politycznej Prawo i Sprawiedliwość, a partia ta i jej zwolennicy są zwalczani przez obecny system władzy, to przepraszam ale nie jest moja wina, a systemu, który obowiązuje, w który Szanowni Państwo się czynnie wpisujecie, oddając swe głosy w wyborach na jego twórców i wykonawców.

747

Jarosław jest politykiem gminnego formatu i jest zwalczany nie przez system władzy a przez partię konkurencyjną co jest normalne w demokracji.

Co w tym dziwnego?

Zapomniałeś Wojciechu zdjąć klapek z oczu?

To o czym piszesz nie polega na zwalczaniu lecz na konkurowaniu.

Tu dochodzimy do sedna, masz rację PO zwalcza partię opozycyjną miast z nią konkurować.

Jesli uważasz to za normalne to ja się Tobie dziwię.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

no wlasnie peło tak konkuruje zeby zniszcyc.popieram peło w calym zakresie w takiej konkurencyji.nie mozna pchły przegonic.musista ja ...rozgnieść.

kurdupel ma w-we jak wiekszy słoj.moze sie bardziej rospendzic i wiekszego guza nabic.

taki inteligent w walonkach ..Swiatowy.

xniwax

Wyraz zwalczanie użył 747.

Zwalczanie to prześladowanie,ściganie( np. poprzez wymiar sprawiedliwości),nachodzenie,molestowanie itp.Czy PiS jest prześladowany?

Może jakieś przykłady tego zwalczania?Podobno jesteś taki obiektywny i " pośrodku" to może coś podrzucisz?

747

Jarosław jest politykiem gminnego formatu i jest zwalczany nie przez system władzy a przez partię konkurencyjną co jest normalne w demokracji.

Co w tym dziwnego?

Polityka gminnego formatu niedawno zdjęto ze sznura.

Inny polityk gminnego formatu, bo jak nazwać polityka, za którego kadencji ginie więcej generałów niż podczas II WŚ, szukał poparcia wczoraj wśród gospodarzy na wsi, dostał to na co zasłużył - oglądał pan relację?

Jeszcze inny polityk gminnego formatu traci poparcie zamiast zyskiwać przed wyborami, jeszcze trochę to i na przekroczenie progu nie będzie.

Kochamy Pana Panie Prezesie, słyszał pan?

Słyszał pan aby do jakiegokolwiek innego polityka tak zwracali się wyborcy?

To najwyższa światowa klasa człowieka.

Co w tym dziwnego?

Ty to napisałeś nie ja.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Pan się wyklucza w ten sposób z grona osób myślących, robi pan to celowo, - po co ?

Czym pan się powoduje?

Nienawiścią?

Powody do nienawiści są znane w psychologii.

Nic co by było powodem do dumy.

Smak Gazety Wyborczej, te pańskie wpisy, zapach również, treść też.

Spada nakład?

Propaguje pan tą treść tu na forum jako co?

REKLAMA?

Litości.

xniwax

Zacytowałem 747 ale Ty ten termin zaakceptowałeś.Teraz odpowiedz na pytanie.

747

Robisz się nerwowy bo zbliżają się kolejne przegrane wybory?

Proszę sobie oszczędzić uszczypliwości, z nich nic i tak nie wyniknie.

Deprecjacja mojej osoby nie ma szans na powodzenie, gdyż bronią mnie fakty, nie te medialne jakich pan używa, a realne te dziejące się w rzeczywistości.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.