Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Próba, skromna. Ciągle mnie nurtuje to pytanie jakie zadałem odnośnie tych poważnych mediów.

Koniunkturalizm, prawda wcale nie wzbogaca, ani duchowo ani materialnie, upadek sztuki pisania o faktach, lenistwo, tu mi wisizm, czy wreszcie zwykła korupcja, czy też zastraszanie, w końcu co?

Czy elektroniczne media pójdą drogą zeszmacenia się jak TVN24?

Tak może być. Jaka informacja - taka demokracja, czyli zeszmacona. Autorytetów nie ma - nie pasowali do naszej ułomnej demokracji - zrezygnowali sami lub z nich zrezygnowano. Media są teraz jedynym autorytetem dla wielu.

Biedroń w czym byłby pomocny, na przykład?

w większej ilości otrzymanych głosów oczywiście pomijając środowisko gejów księży przywiązanych do klerykalnej lewicy prezesa.

Wiesz,siłę partii mierzymy ilością zdobytych głosów.

To nie lepiej było wysłać co ładniejszych i młodszych eseldowców do każdego z mniejszości seksualnej z osobna, efekt mógłby być piorunujący jesli chodzi o wzrost słupka sądażowego, na pewno doznałby erekcji...krótkotrwałej, a tak Wikliński wszystko sp..zepsuł

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Manipulujesz.

Mediom do głowy nie przyszło aby Napieralskiego nazwać mężem stanu do czasu jak SLD go takim nie ogłosiło. Chyba za jego przyzwoleniem, prawda? Zatem sam się skutecznie ośmieszył a media bezlitośnie i zajadle (jak Paradowska) korzystają z głupoty jakie SLD i Napieralski popełnili wymyślając taki tytuł. Bufonada.

Kolejny "geniusz mazofsza" tym razem z wybrzeża a nie z Żoliborza? Czy wielki strateg młodego pokolenia?

Zarzuciłeś mi manipulację. Mogę Ci na to odpowiedzieć, że sprawdziłem u źródła tj. w Centrum Medialnym SLD i dostałem ekspresowo taką odpowiedź:

"Szanowny Panie,

Rzecznik Prasowy SLD Tomasz Kalita ani nikt w SLD nie użył sformułowania "mąż stanu". Określenie to pojawiło się tylko w artykule "Rzeczpospolitej" i jest swobodnym sformułowaniem dziennikarza.(...)"

Dałeś się niestety zmanipulować.

Zarzuciłeś mi manipulację. Mogę Ci na to odpowiedzieć, że sprawdziłem u źródła tj. w Centrum Medialnym SLD i dostałem ekspresowo taką odpowiedź:

"Szanowny Panie,

Rzecznik Prasowy SLD Tomasz Kalita ani nikt w SLD nie użył sformułowania "mąż stanu". Określenie to pojawiło się tylko w artykule "Rzeczpospolitej" i jest swobodnym sformułowaniem dziennikarza.(...)"

Dałeś się niestety zmanipulować.

Spisek panie, spisek!

Za prawdę tak wielki, że Kalita nie protestuje, że ktoś wyciera sobie gębę (gazetę) jego nazwiskiem, skoro nie powiedział tego co media cytują że powiedział. Aż dziw bierze, brak sprostowań w mediach i brak reakcji Kality i samego "męża" w tej sprawie. Skoro ma ona szkodzić wizerunkowi Napieralskiego to dlaczego cisza?

- Chodzi nam też o rozpoczęcie dyskusji o ważnych problemach społecznych - mówi rzecznik SLD Tomasz Kalita. Dodaje, że partia chce zaprezentować swojego lidera jako męża stanu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Chodzi nam też o rozpoczęcie dyskusji o ważnych problemach społecznych" - mówi rzecznik SLD Tomasz Kalita. Dodaje, że partia chce zaprezentować swojego lidera jako męża stanu.

Ukryta Zawartość

Tomasz Kalita, rzecznik SLD, tłumaczy, że partia zaczyna od poważnych i ambitnych spotów, bo chce pokazać, iż prowadzi merytoryczną kampanię, i zaprezentować swojego lidera jako męża stanu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Spisek panie, spisek!

Za prawdę tak wielki, że Kalita nie protestuje, że ktoś wyciera sobie gębę (gazetę) jego nazwiskiem, skoro nie powiedział tego co media cytują że powiedział. Aż dziw bierze, brak sprostowań w mediach i brak reakcji Kality i samego "męża" w tej sprawie. Skoro ma ona szkodzić wizerunkowi Napieralskiego to dlaczego cisza?

- Chodzi nam też o rozpoczęcie dyskusji o ważnych problemach społecznych - mówi rzecznik SLD Tomasz Kalita. Dodaje, że partia chce zaprezentować swojego lidera jako męża stanu.

http://wyborcza.pl/1,75248,10092386,Spoty_SLD__Napieralski_jako_maz_stanu_.html

"Chodzi nam też o rozpoczęcie dyskusji o ważnych problemach społecznych" - mówi rzecznik SLD Tomasz Kalita. Dodaje, że partia chce zaprezentować swojego lidera jako męża stanu.

http://www.polskatimes.pl/pap/437450,sld-atakuje-spotami-napieralski-jako-maz-stanu-posrod,id,t.html

Tomasz Kalita, rzecznik SLD, tłumaczy, że partia zaczyna od poważnych i ambitnych spotów, bo chce pokazać, iż prowadzi merytoryczną kampanię, i zaprezentować swojego lidera jako męża stanu.

http://www.rp.pl/artykul/600127,699670-Napieralski-jako-maz-stanu-i-uderzenie-w-rzad.html

Zadając swoje pytanie "o męża stanu" powołałem się właśnie na ostatni z cytowanych przez Ciebie artykułów. Mam odpowiedź, którą Ci zacytowałem. Uważam, że jest to potwierdzenie mojego wcześniejszego wpisu. Nie od dziś znane są takie praktyki informacyjne.

Zadając swoje pytanie "o męża stanu" powołałem się właśnie na ostatni z cytowanych przez Ciebie artykułów. Mam odpowiedź, którą Ci zacytowałem. Uważam, że jest to potwierdzenie mojego wcześniejszego wpisu. Nie od dziś znane są takie praktyki informacyjne.

Przypomina mi to sytuację, kiedy to prezes obwieścił w wywiadzie dla gazety, że premier Wielkiej Brytanii pogratulował mu osobiście, podczas spotkania, nie przyjęcia kondolencji od Putina (po katastrofie). Potem okazało się, że w trakcie spotkania nic takiego nie miało miejsca.

Zrobił się w Polsce taki jazgot, że biuro prasowe premiera Wielkiej brytanii wydało oświadczenie w tej sprawie. Oczywiście potwierdzając informacje, że premier prezesowi w trakcie spotkania nie gratulował. Na to wszystko prezes powiedział, że jednak on miał na myśli list premiera skierowany do niego po katastrofie a nie ich późniejsze spotkanie itd.

W końcu opublikowano ten nieszczęsny list, w którym jak się okazało nie było gratulacji z powodu nie przyjęcia kondolencji od Putina tylko wyrazy współczucia i tym podobne.

Takie też są praktyki informacyjne.

Nie dość że kolej jest za panowania Platformy dziadowska jak nigdy dotąd, to jeszcze jak pociąg wypada z szyn i giną pasażerowie, to premier Tusk pędzi żeby urządzić sobie konferencję prasową na miejscu katastrofy, no bo ładny krajobraz obok i ładna pogoda była, to ładnie wypadnie w TV.

Żenada.

Żegnam.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Nie dość że kolej jest za panowania Platformy dziadowska jak nigdy dotąd, to jeszcze jak pociąg wypada z szyn i giną pasażerowie, to premier Tusk pędzi żeby urządzić sobie konferencję prasową na miejscu katastrofy, no bo ładny krajobraz obok i ładna pogoda była, to ładnie wypadnie w TV.

Żenada.

Żegnam.

Wcześniej to pociągi i tramwaje nie wypadały z szyn, statki i okręty nie szły na dno, samoloty nie spadały na ziemię i nie było wypadków drogowych, a ludzie umierali wyłącznie z przejedzenia. Niektórzy zapominają, że do pisania, oprócz rąk, potrzebna jest jeszcze głowa. Najlepiej zdrowa 747.

brat premiera prezesa w takich sytuacjach narodową żałobę ogłaszał

747 osamotniony premier prezes tragedii nie zauważył ?

ceną paliwa straszy i wiara na potęgę korzysta z TLK

Nie ze mną te numery wladz.

Polska zhańbiła się niezależnie od rządu, - to ma nawet sens!

Bo rząd jest cacy, nawet akcyzy nie chce obniżyć, o wakacjach nie wspominając.

w którym miejscu bronię niezręcznej sytuacji w którą prokuratura się wpakowała ?

czytałeś przyczyny kłopotów sprawionych białoruskiemu opozycjoniście czy tak klasycznie jak rzep psiego ogona przyczepiłeś się sprawy bez próby zrozumienia przyczyny

Rząd się bardzo wyalienował.

Od porażek, szczególny prym wiedzie w tej dziedzinie premier D.Tusk, on jest trwale uwolniony od jakichkolwiek klęsk, wpadek, kłopotów, nieszczęść, niezręczności, wypadków, złych okoliczności i wszystkich nieprzyjemnych zdarzeń razem wziętych, jemu do czego się przyznał publicznie przydarzyło się tylko zatrudnić ponad 100 tys urzędników, to jego porażka, nie zapobiegł temu, taka drobnostka, więc trzeba na nich zaoszczędzić na kampanii informacyjnej i zrezygnować z plakatów i możliwości poinformowania społeczeństwa o warunkach życia jakie serwuje nam ta ekipa nieudaczników.

udowodnij ,że jest inaczej.Ile czasu potrzebujesz na uznanie systemu prawno politycznego obecnie panującego w Polsce.

Dla ułatwienia przypomnę , że prokuratora generalnego wskazał Lech Kaczyński.

i człowieku już napisałem jak bardzo cenię polemikę z Tobą....chcesz pitolić twoja sprawa lecz nie wymagaj poważnego traktowania swoich wpisów ogłaszając prawdę objawioną a nie potwierdzoną

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Na poboczu dyskusji o prokuraturze zastanawiam się, czy białoruska opozycja nie rodzi się z powodu tych marnych 500 tysięcy na tajnym, zagranicznym koncie każdego opozycjonisty. Ciągle ich tam ostro prześladują, a oni na migawkach telewizyjnych prezentują się wręcz kwitnąco - a wygląda, że i żyją dostatnio.

Jeden z byłych rzeczników rządu (wiadomo który i którego) powiedział kiedyś, że rząd sam się wyżywi. Po przeczytaniu tego (też): http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Funkcjonariusze-BOR-nie-potrafia-strzelac,wid,13686173,wiadomosc_prasa.html - nie wiem czy Graś z czystym sumieniem może powiedzieć, że rząd sam się obroni.

Rząd się bardzo wyalienował.

Od porażek, szczególny prym wiedzie w tej dziedzinie premier D.Tusk, on jest trwale uwolniony od jakichkolwiek klęsk, wpadek, kłopotów, nieszczęść, niezręczności, wypadków, złych okoliczności i wszystkich nieprzyjemnych zdarzeń razem wziętych, jemu do czego się przyznał publicznie przydarzyło się tylko zatrudnić ponad 100 tys urzędników, to jego porażka, nie zapobiegł temu, taka drobnostka, więc trzeba na nich zaoszczędzić na kampanii informacyjnej i zrezygnować z plakatów i możliwości poinformowania społeczeństwa o warunkach życia jakie serwuje nam ta ekipa nieudaczników.

Ciekawe ilu zatrudni jak wygra te wybory.No co,daje przecież prace..tak już słyszałem.

Szczęśliwie prezes nie musi być weryfikowany przez psychiatrę.

W związku z tym jego działania i opowieści nie dadzą się podciągnąć pod proszki i inne wynalazki.

Zatem to co robił i mówił (wszelkie wygadywane przez niego głupoty, insynuacje i pomówienia) czynił świadomie i z pełną odpowiedzialnością.

Jarosław Kaczyński nie musi poddawać się badaniom psychiatrycznym - dowiedziała się "Gazeta Wyborcza".

Taką decyzję wydała sędzia prowadząca sprawę. Tym samym anulowała zarządzenie z 14 czerwca swojego poprzednika o konieczności przebadania szefa PiS przez dwóch biegłych psychiatrów. Mieli oni ustalić, czy Jarosław Kaczyński jest w stanie w pełni świadomie uczestniczyć w procesie karnym.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oczywiście Filut, a jakże, Ty być przeoczył taki fakt, - niemożliwe, dziękuję że nas poinformowałeś, bez Ciebie byśmy się o tym nie dowiedzieli i to mogłoby się źle skończyć dla nas, jeszcze ktoś by nas zaskoczył i to by dopiero było, a my co wtedy, ani be, ani me, ani kukuryku...

Pozdrawiam, byś był zawsze w formie i służył nam.

Pomocą.

Ciekawe ilu zatrudni jak wygra te wybory.No co,daje przecież prace..tak już słyszałem.

Będzie zwalniał, bo jak wygra te, to następnych nie, bo już go nie będzie w Polsce, ucieknie, jak tylko nie zdoła obsłużyć długu, a to już pewne, że nie.

Matematyka, matką wszystkich nauk.

Nieodwołalnie.

Jeszcze fizyka, bardzo pomocna nauka.

Jak coś się podniesie, to musi spaść.

Nieodwołalnie.

Schetyna Czeka.

Na decydujące pięć minut swojego życia.

Cierpliwy jest.

To skuteczne.

uznanie systemu prawno politycznego obecnie panującego w Polsce.

Ależ uznaję dopóki jest przestrzegany przez tych co go stanowią tu i teraz.

Dla ułatwienia przypomnę , że prokuratora generalnego wskazał Lech Kaczyński.

Oczywiście, bo musiał i wybrał najbardziej neutralne rozwiązanie. Przecież nie mógł przewidzieć, że i ten będzie

odpowiednio dyspozycyjny. Przyznaje, że obecny stara się trzymać formę ale nie zawsze może.

Od ponurych czasów Ziobry co nieco w tej materii się zmieniło.

Wojciechu, problem w tym, że staracie się postrzegać wszystko na zasadzie czarne lub białe, olewając to co jest pośrodku, pomiędzy.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.