Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Ty dziadekwlodek to stary betonowy komuch jesteś. Szacun, bo inni to się z tym strasznie czają.

Komuch to ja nie jestem na pewno. Co najwyżej realista, o poglądach bardziej w lewo - ale tak nie do końca. ;-)

"realista, o poglądach bardziej w lewo"

Kazdy komuch tak gada ;)

Żartowałem oczywiście.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

"realista, o poglądach bardziej w lewo"

Kazdy komuch tak gada ;)

Żartowałem oczywiście.

Od czasu do czasu znam się na żartach! Czasami chce mi się nawet pofiglować(?) - no może pożartować!;-)

Jak juz tak sobie miło gawędzimy to trzeba zauważyć, że w każdej partii regularnie pojawiają się pomysły wystawienia osoby znanej i popularnej ale za to z zerowym doświadczeniem administracyjno-zarządczo-politycznym. Byli już sportowcy, artyści, celebryci i jak było do przewidzenia pozostawili po sobie taki trwały i wyraźny ślad jak mucha idąca po stole bilardowym.

Drugi pomysł to wystawianie młodych i ładnych działaczek i działaczy partyjnych młodzieżówek. Pani Nowicka jest znana ze swej działalności od wielu lat. O Pani Paulinie która ją podsiadła na liście mało kto słyszał.

"Pierwsza propozycja była taka, żebym startowała z drugiego miejsca, potem Grzegorz Napieralski obiecał mi trójkę. Ale gdy pod koniec lipca SLD ułożyło listy, Nowicka wylądowała na czwartym miejscu warszawskiej listy (za Ryszardem Kaliszem, Markiem Balickim i szefową SLD-owskiej młodzieżówki Pauliną Piechną-Więckiewicz).

Nowicka dowiedziała się o tym z mediów. Szef warszawskiego SLD Sebastian Wierzbicki zapewniał ją (SMS-em), że to tylko tymczasowe, bo uzgodnił z Napieralskim, że Nowicka dostanie trzecie miejsce. Nie dostała. W piątek zarząd SLD przyklepał listę, na której Nowicka jest na czwartej pozycji. I znów nikt jej o tym nie poinformował.

Teraz rozumiem, że chodziło tylko o moje głosy, a nie o mnie. Rezygnację z kandydowania wysłałam w sobotę SMS-em do Napieralskiego. Bo SMS to w tej partii normalna droga komunikowania się. Odpowiedzi nie dostałam - mówi "Gazecie" Wanda Nowicka."

Jestem Europejczykiem.

Oszczędzamy k... oszczędzamy.

Prezydent Warszawy będzie rozdawać pracownikom ratusza nagrody rzeczowe. "Życie Warszawy" przypomina, że otrzymują już oni premie, trzynastki i różnego rodzaju dodatki, które niemal podwajają pensję.

W ratuszu jest dziś zatrudnionych 7,5 tysiąca osób. Średnia zarobków to nieco ponad 5 tysięcy złotych brutto.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Oszczędzamy k... oszczędzamy.

Prezydent Warszawy będzie rozdawać pracownikom ratusza nagrody rzeczowe. "Życie Warszawy" przypomina, że otrzymują już oni premie, trzynastki i różnego rodzaju dodatki, które niemal podwajają pensję.

W ratuszu jest dziś zatrudnionych 7,5 tysiąca osób. Średnia zarobków to nieco ponad 5 tysięcy złotych brutto.

Ukryta Zawartość

A jak o tym pisze..to jak reaugejecie?POpaprywni rozdadzą wszystko i jak nie będzie co rozdawać,oleją reszte i zostawią władze SLD.PiSu już dawno nie będzie...wtedy.

POwinni zatrudnić jeszcze z 300000 w administracji..szybciej im by poszło ale na to POczekamy PO wyborach...dopiero.

Dołożą POdatków...jeszce!

Bo jak rozdają to im braknie..przecież.

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Jak juz tak sobie miło gawędzimy to trzeba zauważyć, że w każdej partii regularnie pojawiają się pomysły wystawienia osoby znanej i popularnej ale za to z zerowym doświadczeniem administracyjno-zarządczo-politycznym. Byli już sportowcy, artyści, celebryci i jak było do przewidzenia pozostawili po sobie taki trwały i wyraźny ślad jak mucha idąca po stole bilardowym.

Drugi pomysł to wystawianie młodych i ładnych działaczek i działaczy partyjnych młodzieżówek. Pani Nowicka jest znana ze swej działalności od wielu lat. O Pani Paulinie która ją podsiadła na liście mało kto słyszał.

"Pierwsza propozycja była taka, żebym startowała z drugiego miejsca, potem Grzegorz Napieralski obiecał mi trójkę. Ale gdy pod koniec lipca SLD ułożyło listy, Nowicka wylądowała na czwartym miejscu warszawskiej listy (za Ryszardem Kaliszem, Markiem Balickim i szefową SLD-owskiej młodzieżówki Pauliną Piechną-Więckiewicz).

Nowicka dowiedziała się o tym z mediów. Szef warszawskiego SLD Sebastian Wierzbicki zapewniał ją (SMS-em), że to tylko tymczasowe, bo uzgodnił z Napieralskim, że Nowicka dostanie trzecie miejsce. Nie dostała. W piątek zarząd SLD przyklepał listę, na której Nowicka jest na czwartej pozycji. I znów nikt jej o tym nie poinformował.

Teraz rozumiem, że chodziło tylko o moje głosy, a nie o mnie. Rezygnację z kandydowania wysłałam w sobotę SMS-em do Napieralskiego. Bo SMS to w tej partii normalna droga komunikowania się. Odpowiedzi nie dostałam - mówi "Gazecie" Wanda Nowicka."

Słuchałem dzisiaj Pauliny Piechny-Więckiewicz w TOK-FM jak rozmawiała z porannym Wróblem. Sprawiała dobre wrażenie akustyczne. Wydaje mi się, ze nawet o programie wyborczym SLD co nieco wiedziała i mogła coś powiedzieć. Jednak redaktor - nauczyciel Wróbel poprowadził rozmowę w kierunku SMS i Nowickiej właśnie.

Na takie osoby jak Nowicka trzeba patrzeć z jednej strony jak na lokomotywę wyborczą i świeży powiew w klubie, ale z drugiej strony jak na gościa luźno powiązanego z listą wyborczą, z której startuje. Nigdy nie wiadomo, czy po dostaniu się do parlamentu nie wykona jakiejś wolty. Także nie dziwię się, że jest opór działaczy przed umieszczaniem takich kandydatów na wysokich miejscach. Pani Nowicka jakoś mocno skarży się na krzywdę jaka ja ze strony SLD spotkała - szczególnie GW i podobnym miłośnikom Napieralskiego. Dodaje także, że ma inne ciekawe propozycje odnośnie kandydowania. PO szuka lewicowych kandydatów i Palikot. O nich własnie wspominała, zdaje się.

Skoro jestem przy kandydatach, to u tego samego Wróbla był dzisiaj od zawsze związany z PSL-em Władysław Kozakiewicz. Nie wiele mogę o nim powiedzieć jako o kandydacie. Nieśmiały jakiś był, wspomagała lub raczej ratowała go Ewa Kierzkowska. Dużo mu nie dała powiedzieć. Nawet nie wiem, czy pokazał to co umie najlepiej - taki gest ze zgięciem ręki w łokciu pod kątem prostym - jak to robił ostatnio w reklamie telewizyjnej, ale nie wiem czego. W reklamie nie wypadł za dobrze , może jako poseł będzie lepszy.

Mam nadzieję ze wyborcy odsieją specjalistów od zginania ręki, aktorów i tancerki na rurze. A jeżeli chodzi o Nowicką to zdecydowanie wolę w sejmie fachowców niż posłusznych działaczy partyjnych. Co do Napieralskiego to niestety przy korowodach wokół list wychodzi mu słoma z butów.

Jestem Europejczykiem.

Podczas sekcji zwłok Andrzeja Leppera nie stwierdzono obrażeń, które wskazywałyby na udział osób trzecich - poinformowała rzeczniczka Prokuratury Okręgowej w Warszawie Monika Lewandowska.

Ukryta Zawartość

Ciekawe co ma do powiedzenia rusztowanie...

Oznacza to tylko tyle, że go ostrożnie wieszali...

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Oznacza to tylko tyle, że go ostrożnie wieszali...

Nie ma co powtarzać w kółko, ze go wieszali lub powiesili. Nie ma na to żadnych dowodów jak na razie. Sakiewicz robi kolejną mgłę. Sytuacja była dla Leppera nagła i niebezpieczna, a Sakiewicz nie umówił go z Jarosławem od 1 października 2010 roku. Coś tu nie tak. Nawet Giertych zarzucił PiS-owi manipulację w celu zbicia kapitału politycznego na śmierci Leppera. Lepper był zagrożony i nikt mu nie towarzyszył - choćby z ludzi "Samoobrony"? A informował Prokuraturę lub MSW z tym zagrożeniu? I jeszcze jedno - rusztowanie. Gdyby ktoś wszedł po nim przez okno - to w wyniku napotkania Leppera musiałby powstać w biurze jakiś bałagan. Poczekajmy spokojnie co ustali Prokuratura i wtedy podyskutujmy. Jeśli będzie o czym.

Okazuje się, że nie tylko Lepper czuł się zaszczuty. Zbigniew Ziobro też! Ale on nie dał się załamać i nie zgadniecie dlaczego. Bo po ciężkim dniu oglądał Animal Planet. I to go uratowało. Kto nie wierzy: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,page,3,title,Machina-smierci-,wid,13676579,komentarz.html.

Na jego miejscu nie czułbym się zaszczuty. Miałbym raczej koszmary senne. Blida we snach by przychodziła...

Klasyczna metoda pisowska.Najpierw skumali się z Lepperem,później go wykończyli aby przechwycić jego elektorat a teraz są jego obrońcami przed oszczercami.

Klasyczna metoda pisowska.Najpierw skumali się z Lepperem,później go wykończyli aby przechwycić jego elektorat a teraz są jego obrońcami przed oszczercami.

Jestem ciekaw czy ktoś zasugeruje prokuraturze,że to Strateg Wielki mógł doprowadzić do samobójstwa Leppera a kto się przyczynia lub pomaga...może iść do paki do lat pięciu.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Jestem ciekaw czy ktoś zasugeruje prokuraturze,że to Strateg Wielki mógł doprowadzić do samobójstwa Leppera a kto się przyczynia lub pomaga...może iść do paki do lat pięciu.

Wielki Strateg poszedłby siedzieć, gdyby wybitnie zdolna prokuratura dowiodła mu, że przywiązał go osobiście sznurem do worka treningowego.

Kto mieczem wojuje, ten od miecza ginie. Coś w tym jest. Choć sprawdza się tylko czasami. Lepper nie uprawiał polityki w białych rękawiczkach, jakie producenci audio dodają czasami do swoich wyrobów.

Działacze PiS, w tym przypadku też, zachowują się perfidnie.

Napisano dziś, 10:04 Fachowców nam przybywa i to w każdej dziedzinie. Obronności też. Pojawili się w Gdyni. Zamieścili przewodnik dla terrorystów i wywiadów tych zaprzyjaźnionych i tych nie: http://wiadomosci.wp...mosc_prasa.html! Czy też będą dymisje i odpowiedzialność karana? Uważam, że powinny być i to obowiązkowo!. I pomyśleć, że jakiś czas temu jednego gadatliwego Józia okrzyknięto szpiegiem i omal nie zlinczowano, bo popijał z dyplomatą Wołodią. A wszystkim przecież wiadomo, że wódka szkodzi - a większość dyplomatów szpiegami jest. Wprawdzie upojenie alkoholowe nie jest okolicznością łagodzącą, ale tu człowieka można zrozumieć. Lubi nachlać się za darmo, a potem śpiewa lub gadatliwy jest. Ale, żeby tak na trzeźwo!

*********************************************************************************************

Kolejny oszukany przez SLD: http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,10093482,Wybory_2011__Biedron__Zostalem_oszukany_przez_SLD.html!

Znowu leci ze skarga do TOK FM i GW. Biedaczek. I znowu, jak w przypadku Nowickiej, SMS od Palikota. Wiadomo, na kontaktach z SLD można tylko stracić - medialnie, towarzysko, etc. Na kontaktach z Plikotem raczej nie...

Zwróciłem uwagę na: SLD: Biedronia nie było na liście Tymczasem SLD zapowiedział, że opublikuje oświadczenie w tej sprawie. Na razie rzecznik partii Tomasz Kalita napisał na Twitterze "R. Biedroń nie był na liście SLD. Ma zarzuty karne za napaść na policjanta." Działania mediów wobec niektórych niesłusznych partii zaczynają przypominać nagonkę i nie mam tu na myśli tylko SLD.

Żartowniś z tego Biedronia - nazwał SLD wydmuszką: http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,10094272,Wybory_2011__Publicysci_o_Nowickiej_i_Biedroniu___mala.html.

Brakuje mi wyraźnie jego intelektu, a może odwagi własnej więc nie nazwę go ... ...!

*********************************************************************************************

Wszyscy brzydzą się SLD:

http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,10099425,Borowski_o_slabym_wyniku_SLD__spadkom_winne_zamglone.html;

http://m.wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,106024,10078244,Wybory_2011__Obywatele_do_Senatu__Nie_ma_sojuszu_z.html;

Słuchając wypowiedzi Borowskiego użyłem vaxol-a.

Wszystko idzie po myśli dziadkawłodka. Intelektualne ( chyba trochę przesadzam:-)) obkurczenie SLD przekłada się na elektorat:

"Według sondażu TNS OBOP PO może liczyć na 31proc. poparcia, PiS na 22 proc.. Rekordowy jest spadek SLD. Partia Napieralskiego, gdyby wybory odbyły się dzisiaj, mogłaby liczyć jedynie na 6 proc. głosów. W innym sondażu chęć głosowania na Sojusz zadeklarowało 9 proc. ankietowanych."

Zero intelektualnej refleksji, wewnętrzne przepychanki i wzmocnienie postawy roszczeniowej, obcinanie skrzydeł - wszystko to powoduje utratę poparcia. Jak tak dalej pójdzie to zostaną tylko Napieralski, Wikliński i wpatrzony w nich dziadekwładek z grupą emerytów którzy jeszcze nie zdążyli przenieść swych uczuć na Prezesa.

Jestem Europejczykiem.

Dorzuce wam pismaków i to jak pokazują moc i zamiary partii walczących o wejście do parlamentu.Tu jest dopiero co komentować.

Co dla nich jest ważne a co nie.W końcu to oni za nas mają zadawać pytania i sprawdzać program.Co robią?No na razie to konkursy piękności się u nich odbywają.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Wszystko idzie po myśli dziadkawłodka. Intelektualne ( chyba trochę przesadzam:-)) obkurczenie SLD przekłada się na elektorat:

"Według sondażu TNS OBOP PO może liczyć na 31proc. poparcia, PiS na 22 proc.. Rekordowy jest spadek SLD. Partia Napieralskiego, gdyby wybory odbyły się dzisiaj, mogłaby liczyć jedynie na 6 proc. głosów. W innym sondażu chęć głosowania na Sojusz zadeklarowało 9 proc. ankietowanych."

Zero intelektualnej refleksji, wewnętrzne przepychanki i wzmocnienie postawy roszczeniowej, obcinanie skrzydeł - wszystko to powoduje utratę poparcia. Jak tak dalej pójdzie to zostaną tylko Napieralski, Wikliński i wpatrzony w nich dziadekwładek z grupą emerytów którzy jeszcze nie zdążyli przenieść swych uczuć na Prezesa.

Odnoszę się tylko do tego co widzę i słyszę. Słuchałem dziś Paradowskiej w rozmowie z Borowskim. Totalne bon-ton. Nigdy nie słyszałem, aby rozmawiała bądź mówiła o Napieralskim. Każda jej wypowiedź, obojętnie czego dotyczy, zawsze dotyka SLD i Napieralskiego - mówi się o nich wyłącznie źle, z jadem i obrzydzeniem. Taki wizerunek idzie do słuchacza czy oglądacza - krótko mówiąc potencjalnego wyborcy. To samo powtarza wielu forumowiczów. Znają tego człowieka osobiście, dokonali więcej od niego - a może przyjęli jego narzucony wizerunek i chcą być trendy? Żeby zakończyć ten wątek - dla mnie to też nie jest przywódca odpowiedniego formatu. Nie widzę jednak powodów, aby niszczyć go z taka zawziętością.

Odnoszę się tylko do tego co widzę i słyszę. Słuchałem dziś Paradowskiej w rozmowie z Borowskim. Totalne bon-ton. Nigdy nie słyszałem, aby rozmawiała bądź mówiła o Napieralskim. Każda jej wypowiedź, obojętnie czego dotyczy, zawsze dotyka SLD i Napieralskiego - mówi się o nich wyłącznie źle, z jadem i obrzydzeniem. Taki wizerunek idzie do słuchacza czy oglądacza - krótko mówiąc potencjalnego wyborcy. To samo powtarza wielu forumowiczów. Znają tego człowieka osobiście, dokonali więcej od niego - a może przyjęli jego narzucony wizerunek i chcą być trendy? Żeby zakończyć ten wątek - dla mnie to też nie jest przywódca odpowiedniego formatu. Nie widzę jednak powodów, aby niszczyć go z taka zawziętością.

Dużo racji. Ale jest coś jeszcze.

Sam Napieralski jest tak niewiarygodny w tym co robi, że śmieszny.

No to sobie dworują z niego. Jak to media.

Napieralski sporo ryzykuje, jeśli uda mu się wprowadzic większośc byłej młodzizówki do lokalnych władz SLD to będzie miał długo poparcie na kongresach.

Jeśli jednak te wybory skończy poniżej 10% poleci z hukiem. Takiej okazji frakcja Olejniczaka i starych wyjadaczy nie przepuszczą.

Myślę, że poprostu Napieralski został wypchnięty (sam się wypchnął) za wcześnie tym bardziej, iż robi te same błedy co w swoim macierzystym mieście.

czy przypadkiem nie starzy wyjadacze (Miller,Oleksy) wywindowali odpustowego kogucika

czy to nie Miller przez Olejniczaka został pozbawiony pierwszego miejsca w Łodzi i z jego powodu startował z list Samoobrony

czy przypadkiem nie starzy wyjadacze (Miller,Oleksy) wywindowali odpustowego kogucika

No właśnie już żałują, że to zrobili, jeden w Gdańsku drugi nigdzie (?). Ten ostatni udaje, że mu to wisi.

Napieralski to wzorzec populisty i naciągacza politycznego, Jaś Sowistrzał - nawet kobiety i mniejszości seksualne potrafił oszukać.

Taki se polityk ery ipoda, mp3 i całej tej sztucznej inteligencji.

Jesli tak dalej pójdzie to część elektoratu SLD będzie głosowało na PO i PJN, niektórzy na PiS. Chyba najbardziej zyskałby na tym PJN - szanse na próg wyborczy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.