Skocz do zawartości
IGNORED

zestaw prawie od początku

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

mam kolumny Rogers i chcę do nich zakupić wzmacniacz i cd.

Słuchałem w sklepie takie zestawienie:

kolumny Proac podłogowe, wzmacniacz Musical Fidelity A5 + taniutki CD Marantz za ok 1000zł, potem zmiana na CD Jolida za ok 4000zł.

Grało ładnie tak z cd marantz jak i cd jolida: dużo detali i szeroka scena. Zakres tonalny ok. O to chodzi. Pod ten sam zestaw, podłączyli wzmacniacz marantza i po 5 sekundach grania zabrali go z powrotem :).

Po tym, do Proaców doszedł zestaw Rotel Ra04+ CD Rotel 06. Było słabo. Detale znikły, scena ugrzęzła między kolumnami.

Stąd wyciągam wniosek, że dobry wzmacniacz / kolumny dobre już mam / to podstawa.

Podajcie jakieś propozycje wzmacniaczy z drugiej ręki, za ok +/- 2000zł, grających podobnie do MF, szeroko, detalicznie i z dużą mocą, by nie zdychały przy napędzaniu kolumn.

CD dobiorę na końcu.

https://www.audiostereo.pl/topic/37528-zestaw-prawie-od-pocz%C4%85tku/
Gość

(Konto usunięte)

m.in. biorę pod uwagę wzm. Luxman L-530 L-525 - nie wiem czym się różnią, ale nie znam ich dźwięku. Z tego jednak, co słyszę, mogą one mieć brzmienie podobne do "radmorowego".

Zakładam też, że nie znacie Rogersów - jest to brzmienie porównywalne ze Spendor, Harbeth.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.