Skocz do zawartości
IGNORED

Porządne DVD z dobrym Audio i Divx

BCQ

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jaki odtwarzacz DVD możecie polecić, który:

- ma możliwie dobrą jakość dźwięku CD

- obsługuje Divx

- posiada złącze HDMI

- czyta bezproblemowo wszelakie płyty (zjechane audio, wypalane divxy)

- jest niezawodny

Nie zależy mi na SACD, a dźwięk docelowo będzie stereo zamiast jakichś śmiesznych głośniczków dookólnych.

Budżet ok. 2 tys. PLN, ale oczywiście im taniej tym sympatyczniej.

Serdeczne dzięki za pomoc.

pzdr

• 1 miesiąc później...

To wszystko, co można polecić z tak opisanej półki? Mnie też interesuje dvd - jasne, że możliwie niedrogie - które będzie służyć głównie do oglądania opery i innych koncertów, podłączone do mojego cyrusa piątego. Ważne, żeby czytało kopie, ale niekoniecznie divxy. Stary philips pada, wreszcie i na szczęście, bo brzmi płasko jak naleśnik. Tylko co w zamian, żeby ten fatalnie skompresowany w nagraniu dźwięk jednak nabrał jakichś cech stereo-realistycznych? Czy w ogóle jest na to szansa?

W wyszukiwarce forumowej siedzę od półtorej godziny, i znalazłem w sumie tylko takie propozycje, skądinąd niezbyt przekonująco podane:

Denon DVD 1500

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Panasonic RA61, chyba jest niezły jeśli chodzi o dźwięk i jeszcze czyta mp3. Za to wyglada jak kupa plastiku z bazaru :/

Ukryta Zawartość

Macie jakieś doświadczenia z tymi lub inszymi?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

BCQ

musisz bardziej okreslic co jest dla ciebie priorytetem, zgadzam sie z kolega ktory poleca ci mante jesli chcesz miec DVD do wszystkiego, czyli do niczego.

jesli chcesz miec DVD z naprawde pozadnie brzmiacym stereo to polecam Harmana DVD37, nie bede rozpisywac jak brzmi Harman bo jest tego pelno w necie, ten konkretny model ma HDMI, divxy itd jednak nie jest to odtwarzacz uniwersalny. Podobno ma problemy (choc nie testowalem jeszcze) z polskimi napisami w Divx, czasami zle znosi beznadziejnej jakosci piraty nagrywane z najwieksza predkoscia, np potrafi zatrzymac sie na dlugich kawalkach mp3 i przejsc do nastepnego utworu, oczywiscie nic nie przeskakuje podczas odtwarzania, problem znika gdy wypalasz na plytach CD AUDIO, taki jest wlasnie Harman ale moge cie zapewnic ze w zamian dostaniesz dzwiek naprawde wysokiej klasy, obraz tez nie budzi zastrzezen, po prostu Harman ma wysokiej klasy (hi-end jak pisza w testach) przetworniki, ktore nie zawsze toleruja badziewne plytki za kilkanascie groszy...

kup sobie Pioneera DV600, szkoda płacić 3x tyle za jedynie odrobine lepszą jakość obrazu...

nawet obraz z takiego filmu dvd9 na wysokiej klasy sprzęcie i tak nie umywa się do najprostszego HD 720p, a za rok może takie filmy i odtwarzacze już będą i u nas standardem :)

Rozbij to na dwa - czyli Manta/Silvercrest/czy inne g do DiVX-ów i wszystkich formatów komputerowych i normalny, pełnokrwisty odtwarzacz DVD/DVD-Audio/SACD do reszty.

Nie widziałem na rynku dobrego DVD z dopracowanymi DiVX-ami ( w sensie rozne foprmaty, QPEL itd, PL napisy, roznej wielkosci czcionki itd). Tutaj chinczycy sa zawsze o duzy krokl przed odtwarzaczami markowymi.

Ja również optuje przy zakupie dwóch odtwarzaczy divix/dvd

Uważam że wśród popularnych producentów dvd najlepszą jakością dzwięku odznacza się denon i marantz dlatego bez zajaknięcia mogę polecić Denon dvd-2930.

Po za tym znalazłem nie lada gratkę :D

Ukryta Zawartość

Ja bym się nie zastanawiał

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

tylko z drugiej strony samo dvd to powoli za mało...ponoć warner bros i Newline (czyli największe wytwórnie) zatwierdziły oficjalnie format blue ray, wydaje się zatem wielce prawdopodobne że to blue-ray wygra walkę formatów...ma już 70% rynku. Może skusisz się na Panasonica DMP-BD10

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam. Jeżeli chodzi o Harmana to potwierdzam problemy z Divxami. Mam model DVD23 który nie czyta napisow txt a pozostałe formaty napisów przestaje czytać po około 30 minut odtwarzania. Jest wrazliwy na kiepskie rodzaje płyt DVD i przerywa odtwarzanie na nich. Aby dobrze zagrać w stereo model DVD23 potrzebuje duzo czasu aby sie rozgrzac. Zimny gra FATALNIE. Mozliwe ze w wyższych modelach te wady zostały wyeliminowane. Polecam model Denona DVD 2930 ale tten kosztuje wiecej niz 2000. Pozdrawiam

Dzięki, coś tu się wyłania: albo względnie dobry i względnie uniwersalny za sporą kasę (2kzł to dla mnie dużo na ruchome obrazki) - z wariantem Pioneera DV600 w cenie normalnej (ktoś dobrze zna ten model???), albo bubel do bublowatych formatów komputerowych i "coś porządnego" do normalnych DVD. Tylko co porządnego wówczas? Powtarzam, że mniej mi chodzi o jakość obrazu (raczej by płyty nie skakały), najważniejszy jest dla mnie dźwięk stereo. Żeby wreszcie POSŁUCHAĆ tego Wagnera Bouleza, a nie tylko oglądać z akompaniamentem muzyki...

Czyli pytania powtarzam:

1. Znacie jakieś specjalnie celujące w dźwięku, ale tak za kilkaset zł?

2. Konkretne doświadczenia i wnioski z Pioneera DV600 lub podobnych.

I dzięki za ostrzeżenia przed sposobem czytania H-K. Własne płytki staram się mieć dobre, ale wypożyczalnie bynajmniej o to nie dbają. Co potem bywa irytujące...

trudno wymagać za kilkaset złotych dobrego brzmienia w odtwarzaczu CD...nie wspominajac o DVD

Muysisz sie niestety zdecydować- "wóz albo przwóz"

Mercedesa w salonie za 40 tys też nie kupisz....

Witam !

Ponieważ sam poszukiwałem w miarę dobrego uniwersalnego DVD i w końcu zakupiłem Pioneera DV600 mogę napisać o nim kilka słów. Po pierwsze poprawny jako czytnik DVD, cenna możliwość skalowania do 1080p po HDMI. Nie wiem jak to skalowanie się sprawdza, ponieważ nie używam. Mam tv CRT i dostarczam sygnał progresywny SD componentem. Wygląda bardzo dobrze. Po drugie czyta płyty SACD, co było dla mnie istotne. Trzeba wtedy połączyć DVD ze wzmacniaczem AV analogowo (niestety trzy komplety interkonektów). Ale znowu jest inna możliwość - sygnał SACD można przenieść do wzmacniacza AV cyfrowo - przez HDMI. Mój wzmacniacz (NAD) nie ma wejść HDMI, więc znowu nie mogę się wypowiedzieć, ale znalezione przeze mnie komentarze co do jakości dźwięku są bardzo dobre. Tu jest jeden minus - DVD ma tylko komplet wyjść analogowych do 5.1, nie ma dodatkowego wyjścia cinch na stereo (L+P), co mogłoby się przydać do wyprowadzenia sygnału do dodatkowego wzmacniacza stereo. Jak by nie było jakość dźwięku z CD jest poprawna i tylko tyle. Temat połączenia dobrego kina i dobrego dźwięku stereo z CD w jednym zestawie przerabiałem kilka lat. Skończyło się na dwóch zestawach - do kina domowego i do stereo. Po trzecie DIVX - tu jest bardzo dobrze, implementowana jest wersja Ultra - co oznacza wszystkie dobra związane z DIVX ver. 6.0, w tym możliwość odczytu napisów wgranych do pliku avi. Oczywiście dźwięk w mp3 lub dd 5.1. Można to zrobić samemu stosunkowo prosto, wtedy ma się kontrolę nad wielkością i położeniem napisów. Można je też włączać i wyłączać podczas oglądania. DVD obsługuje też napisy do DIVX z dodatkowych plików - jednak czcionka jest wtedy bardzo mała. Można to obejść wgrywając alternatywny soft, naprawia do od razu inny niewielki defekt - informacji o nazwach plików, która w oryginalnym sofcie składa się tylko z kilku liter. Kiedy dysponuje się fimem divx z napisami wgranymi do pliku avi i napisami w dodatkowym pliku równocześnie, można je przełączać między sobą. Po czwarte wejście USB - tędy można wprowadzić mp3, jpg i divx z pendriva. Jednak od czasu do czasu filmy divx z większym bitratem mogą się przycinać. I na koniec minus - sprawa banalna i można się do niej przyzwyczaić - po włączeniu przez dłuższą chwilę DVD wygląda jak martwy, nic na wyświetlaczu. Trzeba odczekać dłuższą chwilę i wszystko się pojawi. Jadnak na początku jest to mylące i można po kilka razy włączać i wyłączać sprzęt w nerwowym oczekiwaniu na moment uruchomienia.

Podsumowanie: jeżeli ktoś poszukuje w miarę taniego wielosystemowego odtwarzacza DVD obsługującego odczyt płyt DVD, SACD, DVD Audio, CD, MP3, JPG, DIVX (XIVD) z odczytem napisów pl w divx, skalowaniem obrazu do 1080p, obsługą płyt CD audio z dźwiękiem w DTS, dodatkowym wejściem USB to uważam, że znalazł to co szukał. Ale jeżeli chce mieć dźwięk stereo bardzo dobrej klasy to najlepiej niech skomponuje oddzielny zestaw do odsłuchu. Uważam, że nawet odtwarzacze DVD z górnej półki (np. Denon 2930, 3930) przy wysokiej cenie zakupu, wyposażone w niezły tor audio, nie zapewnią naprawdę tak dobrego stereo jak nawet niedrogie budżetowe odtwarzacze CD. Są co prawda odtwarzacze DVD (Harman Kardon itp.) oceniane w recenzjach jako dobre źródło dźwięku stereo z CD, jednak z reguły brak w nich wielu z tych udogodnień i obsługiwanych formatów co w Pioneerze DV600, a ich cena jest też wyraźnie wyższa.

Pozdrawiam wszystkich użytkowników forum

casTLe

Ja mam Samsunga HD 950 i on ma...

- dobrą jakość dźwięku CD

- obsługuje Divx

- posiada złącze HDMI

- czyta bezproblemowo wszelakie płyty (zjechane audio nie wiem bo mam wszystkie płyty idealne oryginalne , wypalane divxy czyta)

- jest niezawodny

- jest niedrogi ale rzadko można go zastać na allegro.

Yamaha odpada , głośny mechanizm , z czasem się zacina na filmach i muzyce ale to po kilku miesiącach użytkowania .

Dźwięk Yamahy hmmm jak miałem ampli Yamahy to grała dobrze ale jak już przeszedłem na Denona to Yamaszka zbladła Samsung wtedy zagrał dużo lepiej.

Dzięki za dokładny opis Pioneera DV 600, zwłaszcza za informację, że nie ma wyjścia cinch na stereo. A właśnie czegoś takiego szukam, bo chcę odtwarzacz podłączyć do analogowego wzmacniacza stereo. Zakładam przy tym nadzieję, być może naiwną, że odtwarzacze DVD, które jednocześnie są przeznaczone do SACD i dvd muzycznych, będą miały w miarę poprawnie opracowany tor foniczny, tak, że nawet dźwięk z filmu pójdzie względnie prawidłowo. Nie oczekuję tu cudów i nie ma zastąpić to mojego sympatycznego CD-ka, a po prostu umożliwić usłyszenie większego kawałka tego, co nagrano na wizyjnych DVD.

Jeśli więc ktoś zgadza się z moim optymistycznym założeniem - czy znacie modele, które będą miały normalne wyjście stereo?

A jak się nie zgadza, niech ostrzeże.

kebaP1, nie zrozumiałeś do końca mojego opisu wyjść w Pioneerze DV600. W moim poprzednim dvd - modelu Pioneera 656 poza kompletnym wyjściem analogowym 5.1 (6 gniazd cinch - główny lewy, główny prawy, efektowy tylny prawy, efektowy tylny lewy, centralny i subwoofer) było też dodatkowe wyjście stereo (L+P) działające niezależnie i wykonane na lepszych układach. W DV600 nie ma takiego dodatkowego wyjścia, jednak wyjście 5.1 można skonfigurować w setupie tak, żeby na dwa gniazda cinch - lewe i prawe główne był podawany kompletny sygnał stereo. Nie można jednak wtedy wyprowadzić analogowo sygnału 5.1. Nie mogłem szczegółowo opisać tego od razu - mój post zanadto by się rozwinął. Jeżeli jeszcze ktoś ma szczegółowe pytania do tego dvd (Pioneer DV600) to proszę je zadawać, postaram się odpowiedzieć na każde. Jeszcze w ramach uzupełnienia do mojego poprzedniego wpisu, odnosząc się do pytania zadanego przez BCQ i dotyczącego odczytu rozmaitych płyt - informuję, że nie zdarzyła się jeszcze płyta, której by nie odczytał. Co prawda nie ma w mojej kolekcji płyt zniszczonych i porysowanych, ale wszystkie pozostałe czy to oryginały, czy CD-R czyta bez problemu. Dotyczy to również płyt DVD-R z kilkoma filmami divx.

A ja proponuję żebyś zobaczył Pionka dvd-lx50 cena ok 2200,00 Opis poniżej:

Główne funkcje DV-LX50

# Odczyt DVD-Video, DVD-R/-RW, DL-R/-RW, DVD+R/+RW, DL+R/+RW

# DVD-Audio, SACD

# SVCD, VCD

# CD, CD-R/RW

# Pliki filmowe DivX, WMV

# Pliki muzyczne MP3, WMA

# Wysokiej rozdzielczości zdjęcia JPEG

Terminale 1 x wyjście HDMI, 1 x Euro-SCART, 1 x wyjście Component (pozłacane), 1 x wyjście S-Video (pozłacane), 1 x wyjście współosiowe (pozłacane),1 x wyjście optyczne, 5.1 kanałowe wyjście (pozłacane)

HDMI Control Tak

Odczyt plików DivX Tak

DVD Audio Decoder Tak

Dekoder SACD Multi Tak

Wymiary 420 x 102 x 314 mm

Waga 5.3

Zużycie prądu (praca/czuwanie) 15W / 0.8 Watt

Odtwarzanie DV-LX50

# Odtwarzane płyty DVD-Video, DVD-R/-RW, DL-R/-RW, DVD+R/+RW, DL+R/+RW

# SVCD, VCD

# CD, CD-R/RW

# DVD-Audio, SACD

MP3 Tak

WMA Tak

MPEG4 AAC Tak

Jednoczesny odczyt JPEG + MP3/WMA Tak

DivX Ultra Certified Tak

Właściwości Audio DV-LX50

Cyfrowo-analogowy przetwornik

192 kHz/24 bitów Tak

Wbudowany dekoder Dolby Digital

(5.1-kanałowy) Tak

Wbudowany dekoder DTS Tak

Regulacja zakresu dynamiki Tak

Virtual Surround Tak

Zarządzanie basem Tak

Regulacja opóźnienia Tak

Przycisk konfiguracji SACD Tak

Dialogue Tak

Całkowite zniekształcenia harmoniczne 0,0010%

Pasmo przenoszenia 4 - 44,000 Hz

Stosunek sygnał-zakłócenia 118 dB

Zakres dynamiki 108 dB

Właściwości Video DV-LX50

Progresywne skanowanie Pure Cinema Tak

Cyfrowo-analogowy przetwornik obrazu 108Mhz / 12-bitów (CVBS, S) / 216MHz / 12-bitów (Component)

Jednoczesna emisja I/P Tak

Terminale DV-LX50

Terminale wyjściowe 1 x HDMI (skalowanie 1080p), 1 x Component, 1 x S-Video, 1 x współosiowe, 1 x optyczne, 5.1 kanałowy surround, 1 x Euro-SCART

Różne DV-LX50

Warstwowa obudowa Tak, podwójna

Pilot zdalnego sterowania Tak

Automatyczne wyłącz. zasilania Tak

Zasilanie 220 – 240 V/ 50/60 Hz

CasTLe, dzięki za doprecyzowanie. Faktycznie nie zrozumiałem. Ze sprzętem tego typu nie miałem dotąd nic wspólnego, i właściwie nie chcę tego zmieniać. Szukam czegoś skutecznego i poprawnego. Może DV600 to taki złotawy środek. Nawet nie wiedziałem, że mogę kupić naraz odtwarzacz DVD i SACD! :) A to już jest jakiś atut, przynajmniej bym miał okazję zobaczyć, jak idą te sławetne płyty.

Obawiam się, że odtwarzanie płyt SACD na DVD czy tanich odtwarzaczach CD/SACD mija się z celem.

Żeby wykorzystać potencjał SACD potrzebny jest odtwarzacz od 5k w górę. Im lepszy tym większa różnica. Reszta toru musi również być odpowiedniej klasy. Żeby to zobrazować: jeśli zorganizujemy wyścigi F1 na naszych polskich drogach - samochody i kierowcy pokażą cały potencjał ? Żeby było widowisko na najwyższym poziomie musi być cała otoczka - odpowieni tor itd.

pozdrawiam

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Piopio, częściowo masz rację, jednak Twoja uwaga dotyczy wyprowadzenia sygnału w postaci analogowej z DVD wyposażonego w możliwość odczytu płyt SACD. Wtedy rzeczywiście tor analogowy audio wyprowadza do wymacniacza (czy raczej może wyprowadać) sygnał nie za dobrej jakości. Tak było w pierwszych odtwarzaczach DVD/SACD/DVD Audio - wyprowadzenie sygnału cyfrowego było blokowane (na wyjściu cyfrowym koaksjalnym lub optycznym) ze względu na zabezpieczenie przed kopiowaniem. Dopiero Denon w swoim sprzęcie obszedł ten problem instalując specjalny zabezpieczony autorski interfejs cyfrowy. Można więc wyprowadzić cyfrowy sygnał wielokanałowy SACD do wzmacniacza, i tylko od jakości toru audio we wzmacniaczu zależy jakość dźwięku. Podobnie jest w Pioneerze DV600 - w nim sygnał cyfrowy jest wyprowadzony przez zabezpieczone HDMI (potrzebna była wyższa rewizja HDMI ze względu na przepływność sygnału). Sam odtwarzacz więc nie ma najmniejszego wpływu na jakość dźwięku - jest ona zależna od wzmacniacza który opracuje sygnał cyfrowy - więc konwersja C/A i tor audio. Im lepszy wzmacniacz wielokanałowy - tym lepszy dźwięk (tak przynajmniej powinno być - bywa różnie). Dotyczy to oczywiście sygnału wielokanałowego SACD. Ale proszę pamiętać, że płyty SACD to najczęściej hybrydy i potrafią też podać dźwięk SACD w postaci sygnału stereo (nie piszę tu o sygnale stereo z warstwy CD!). Są takie odtwarzacze CD/SACD, które wyprowadzają sygnał analogowy SACD w postaci tylko stereo (np. Marantz lub wchodzący na rynek odtwarzacz Yamahy - CD-S2000). Są one wyposażone w znakomity tor audio.

Dlatego połączenie względnie taniego odtwarzacza DVD Pioneera DV600 ze wzmacniaczem z wyższej półki może dać znakomity dźwięk ze źródła SACD - o czym można sobie poczytać na forach. Oczywiście jest wymagane, aby wzmacniacz przyjmował przez HDMI i dekodował sygnał DSD.

Faktycznie nie sprecyzowałem, że chodzi mi o SACD dwu kanalowe ... o tym pisałem. Jeśli ktoś chce odtwarzać SACD wielokanalowe to faktycznie taki Pioneer może być dobrym wyborem bo słuzy wtedy tylko jako transport.

Ale nie zmienia to faktu iż SACD dwukanalowe będzie kiepskie. Nieakceptowalnie dużo poniżej możliwości.

No ale nie wszystkim zależy na jakości...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Czyli twierdzicie, że do 1000 zł nie mam co liczyć na wyciągnięcie z odtwarzacza DVD, podobnie zresztą jak z SACD, względnie poprawnego dźwięku w analogowym stereo? Powtarzam - chodzi o poprawny, nie "fantastyczny", "przestrzenny", "realistyczny", "namacalny" itd.

Z SACD wprawdzie oczywiście chciałoby się więcej, skoro już taką płytę się nabywa i wkłada... A czy istnieje możliwość wyprowadzenia z takiego odtwarzacza sygnału stereo cyfrowego, by podpiąć do zewnętrznego DAC-a stereo, czyli zrobić z niego transport stereofoniczny - do słuchania SACD lub oglądaniu DVD?

Philips DVP9000 - mam używam i zarównow obraz (miodzio!!) jak i dzwięk SACD zarówno 2 i multi kanałowy ora stereo miom zdaniem bardzo dobre, jedyny minus to baardzo duża wrażliwość na porysowane płytki w filmach dvdR - mnie przeskakiwał, gubił scieżki (tylko na dvdr bo na oryginałach kuż nie) ale zaczołem troche myśleć nad tem tematem i znalazłem rozwiązanie tego problemu i teraz jest OK.Odtwrzacz ten posiada wy. 5.1 po analogu ale również dedykowane pcm stereo osobno, o innych z hdmi ze skalowaniem do 1080i nie wspomne:). Mozna go wyrwać za naprawde małe pieniądze bo ludziom sprawia kłopoty czytnik (tak jak kiedyś mnie przeskakiwał i nie mogłem filmu do końca obejżeć) i sprzedają go za małe pieniądze

Philips DVP9000 jest juz legendą jeśli chodzi o zawodność ...

Faktycznie dobry a trafić na okaz poprawnie działajacy to sztuka ...

-> kebaP1

Spoko, jeśli ma tylko grać to Pionner będzie dobry.

Ewentualnie można dokupić jakiś tani chiński DAC za 1K i wtedy zagra. Ale tylko warstwę CD oczywiście.

Warstwę SACD dekoduje albo odtwarzacz (analogowe wyjścia 5.1) albo amplituner jeśli dane przesyłamy po HDMI 1.3.

pzdr

• 2 tygodnie później...

>ale zaczołem troche myśleć nad tem tematem i znalazłem rozwiązanie tego problemu i teraz jest

>OK.

a czy mozesz zdradzic sposob na obejscie problemow z tym filipem?? - prosim pieknie!

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Wracając do głównego wątku…

Niestety nie ma dobrej jakości odtwarzacza DVD z DivX-ami

Poważne firmy z branży traktują ten format trochę jako zło konieczne, aby nie być w tyle za konkurencją musiały zdobyć to chwytliwe logo na obudowie. Niektóre jak np. h/k długo się przed tym broniły, twierdząc że jak ktoś kupuje ich produkty za xxxx zł to nie po to żeby oglądać na nich divxy. No, ale czasy się zmieniają i harman zaczął robić rzeczy gorsze i tańsze.

Z marek „popularnych” najgorzej jest w denonach i w harmanach, (raczej jakieś nieporozumienie), trochę lepiej bywało w niektórych odtwarzaczach yamaha (przygoda z pionierem jako dostawcom wnętrzności do DVD ). Stosunkowo najlepiej wypadają napędy pioniera, czytają divx, napisy w formacie txt oraz polskie litery. Nieźle wypada na onkyo 405 bo zbudowane jest w dużej mierze na pionierze, nawet menu jest pionierskie. Niestety wyższy model onkyo DVD 504 nie czyta już plików z napisami i chyba ogólnie z czytaniem plików komputerowych radzi sobie gorzej (za to dźwiękowo jest sporo lepszy).

Najlepiej radzą z divx-ami sobie: manty, bellwoody, korry itp. W tej kwestii bija pioniera na głowe i o wiele więcej filmów na nich obejrzymy.

Bo czytanie tych formatów to ich główna zaleta i idea, dzięki której funkcjonuja na rynku. Przy obecnych cenach za podobne pieniądze można kupić produkty markowe.

pozdrawiam

• 4 tygodnie później...

A co myslicie o odtwarzaczu Marantza DV7001 - z tego co wyczytałem też odtwarza wszystko i ma całkiem dobre oceny.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na pewno będziesz zadowolony. Jednak jeżeli pojawią się problemy z divX, przyjmij to jako rzecz naturalną i dokup zabawkę typu manta, tylko do divX. Dobry sprzęt nie może być przystosowany do cotygodniowej aktualizacji software'u.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.