Skocz do zawartości
IGNORED

Ktoś otruł mi psa

BeerfaN

Rekomendowane odpowiedzi

te najprostsze trudki wymagaja kilkudniowego podawania niestety /ale objetosciowo sa bardzo małe /a dawka sie kumuluje

więcej nic wam niestety nie powiem

a tak poza trudkami to ciekaw jestem jak weterynarz na czuja rozpoznał "otrucie psa" dodatkowo straszac załozyciela wątku moze to była zwyczajnie jedna z chorob ktorej jeszcze nie widział

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Adrian R:

Pojecie winy nie dotyczy psów ani innych zwierząt, tylko i wyłącznie ludzi. Co jest winny bezpański pies szwendający się po lesie że myśliwy do niego strzela? A jednak strzela i strzelał będzie.

>a tak poza trudkami to ciekaw jestem jak weterynarz na czuja rozpoznał "otrucie psa" dodatkowo

>straszac załozyciela wątku moze to była zwyczajnie jedna z chorob ktorej jeszcze nie widział

wiesz cir - kiedyś miałem psa, któremu nagle coś się stało

oczywiście weterynarz wziął kupę kasy za jakieś placebo (choć moim zdaniem na psy to nie działa) a następnie jeszcze więcej za pokrojenie psa, który w konsekwencji zdechł...

"boże" chroń mnie przed lekarzami!

w większości to zwykłe konowały jadące na niewiedzy swoich klientów i dymających ich na kasę ;)

>Pojecie winy nie dotyczy psów ani innych zwierząt, tylko i wyłącznie ludzi. Co jest winny bezpański

>pies szwendający się po lesie że myśliwy do niego strzela? A jednak strzela i strzelał będzie.

a dlaczego nie dotyczy zwierząt?

camle weterynarz to nie lekarz choc ostatnio tak kaza do siebie mowic

jak ktos na studiach ma wsrod przedmiotow obowiązkowych technologie mięsa to nie moze bys lekarzem,jak ostatnio jednemu tak powiedziałem to dostał szału ale juz i tak miałem go dosyc i kitu ktory mi sprzedawał

cir, weterynarz był jedynie wprowadzeniem - oczywiście że to nie lekarz. mnie zastanawia tylko to, że dokładnie tak samo dzieje się w ludzkiej "weterynarii"! u lekarza bywam raz na parę lat jeśli najdzie mnie jakaś panika - w innych przypadkach całkowicie potrafię poradzić sobie sam bazując na ogólnie dostępnej wiedzy

misiomor, 7 Lis 2007, 23:14

>Camle:

>

>Analitycznie podchodząc do sprawy - czy jak sąd powie psu "Uznaje się oskarżonego winnym zarzucanych

>mu czynów" to czy pies cokolwiek z tego zrozumie?

ale wytłumacz mi o co chodzi z winą - nie winą (psa, pana itd)

po symptomach ? to po co medycyna ładują tyle w diagnostyke najrozniejszymi maszynami?

camle rozpoznasz kilka -niech bedzie klikadziesiat ale przepuscisz nie wiadomo ile inaczej byc nie moze

>Wina pana to chociażby złamanie art. 77 KW nakazującego prowadzanie psa na smyczy (i czasem w

>kagańcu) na terenie publicznym.

to są oczywiste wykroczenia - i prawo jest tam gdzie trzeba.

straż miejsca / policja się tym zajmie.

ale chyba możemy przyjąć, że trucie psa to lekka przesada?

Przede wszystkim współczuję... Wiem ze strata pieska jest odczuwalna tak jak strata członka rodziny i pewnie odczuwacie jego brak. Ja musiałem grzebać swojego pupilka w ogrodzie bo prawdopodobnie dostał w nocy ataku epilepsji na którą był leczony a która wyczuwał na chwile przed jego wystąpieniem. Nauczył sie ze przed każdym atakiem przychodzić do kogoś z domowników i tulił sie do nóg. Wtedy każdy wiedział co należy zrobić...

Niestety tej nocy zamiast przyjść do mnie szedł do rodziców śpiących na pietrze i ataku prawdopodobnie dostał na schodach, stąd wnioskuje że albo nie przeżył upadku albo atak był na tyle silny ze pies nie wytrzymał tego :( Żył z chorobą ponad 10lat

Zgadzam sie z tym ze powinno sie psy szkolić zęby nie jadły niczego z ziemi... Są do tego celu specjalne miski na statywach... Wystarczy ze pies nauczy sie tylko spożywać pokarm tylko z tej miski a złodziej nie będzie mail do niej bezpośredniego dostępu i problem otrucia rozwiązany.

Jeśli złodzieje otruli Twojego psa to pozwolę sobie zauważyć ze mogli być to amatorzy bo pies nawet konając natychmiast mógłby skonać w bolach i ściągnąć uwagę domowników... Z tego co słyszałem podaje sie końska dawek smrodów nasennych po których pies grzecznie śpi...

Opowiem Wam coś co mi sie jeszcze przytrafiło...

W te wakacje spałem przy otwartych oknach dopóki jednej nocy okradli dwóch sąsiadów :| Zdziwiło mnie to że nie probowali wpakować sie do mnie na chatę przez otwarte okno :) Jednak parę dni wcześniej przed włamaniem do sąsiadów zauważyliśmy trochę porozrzucanego węgila pod okienkiem w piwnicy. Pomyśleliśmy ze kot sąsiada probował wejść (parę razy to sie mu zdążyło) przez uchylone okno. Parę dni później opowiadaniach sąsiadów było jasne ze u nas jeszcze wcześniej probowali się włamać. Sytuacje uratowała niska cena węgla latem i mój zapal do przy usypywaniu go pod same okienko. Tym samym udało mi sie zasypać kraty których włamywacze nie mogli podnieść do góry :D Wniosek - Najlepszy system antywłamaniowy to zasypać wszystkie okna w domu tanim węglem :D

ja po przykrych doświadczeniach z psami przerzuciłem się na koty (dla niekumatych: audiofilskie ustroje tłumiąco-rozpraszająco-miałczące)...

pierwszy (głupi kocur) wypad z okna podczas polowania na gołębia na pobliskim parapecie

drugi (czarna kotka) dostaje tabletkę gdy zaczyna śpiewać serenady ku uciesze mojej i sąsiadów i jest git! :)

camle

>camle a ile umiesz chrob rozpoznac na swoje oko ? :-)

na oko? - jest przysłowie ;)

po symptomach można dojść - fachowej literatury medycznej także w internecie nie brakuje>

a jak z badaniem prostaty -dajesz sobie rade? ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.