Skocz do zawartości
IGNORED

Pomocy - bo zaraz zwariuje....

lookacz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od kilku tygodni chodzę i chodzę, słucham, oglądam i mam coraz większy mętlik w głowie.

Mam telewizorek lcd samsung 37",

wybrałem do niego aplituner i dvd (jeszcze nie kupiłem) Pioneer VSX 917 i DV-600AV-K i....

i tu feler - jakie dobrać kolumny 5.1?

Do czego mi to: sporo filmów, troszkę myzyki z pogranicza rock - blues i radio.

Zesataw głośników, który na razie wybrałem to Yamaha NS 125 + YST SW 011

Warunek, poza "dobrym graniem", który postawiła połowica to wygląd.

"Salon" (3,5x5,5) urządzony jest w ciemnym drewnie (wenge), więc kolumny też winny być ciemno-brązowe lub czarne.

Budżet (i tak przekroczyłem) jaki pozostaje na głośniki to raczej nie więcej niż 2000,00.

Możecie coś zasugerować?

Plisss,

Robert.

https://www.audiostereo.pl/topic/37462-pomocy-bo-zaraz-zwariuje/

O matko, znów wszystko mi wywracacie do góry nogami...

To może tak:

budżet na całość ~4tys

Odtwarzacz - najlepiej żeby umiał i SACD i Divx czesać (napisy byłyby b.mile widziane)

Amplituner - na 7 kanałach mi zupełnie nie zależy - 5 w zupełności do kina mnie zaspokoi

Głośniki - tu zupełnie jestem skołowany...

>O matko, znów wszystko mi wywracacie do góry nogami...

>

spokojnie

>To może tak:

>budżet na całość ~4tys

da się zrobić

>Odtwarzacz - najlepiej żeby umiał i SACD i Divx czesać (napisy byłyby b.mile widziane)

Do SACD to trzeba mieć dedykowany player (nie DVD) za $$$ i kolumny wysokiej klasy, żeby to miało sens.

>Amplituner - na 7 kanałach mi zupełnie nie zależy - 5 w zupełności do kina mnie zaspokoi

to po jakiego grzyba sam chciałeś kupić 7 kanałowego VSX 917?

to już lepiej harmana bo to jest chociaż porządny amplituner

>Głośniki - tu zupełnie jestem skołowany...

o rany jest mnóstwo głośników lepszych od tych które chciałeś, weź z allegro suba elac 111.2 na promocji 769zł i ściągnij sobie z Niemiec 5 naściennych Canton LE110 (75 EUR szt. w hififabrik.de)

1. amplituner - kup Yamahę RXV-659, zapłacisz za niego ok. 1200 zł. Jest naprawdę dobry i niedrogi

2. DVD Pioneer jest ok, ale jak słusznie zauważył americano do SACD czy muzyki nadaje się o tyle, że gra :) Ja dzisiaj bym kupił DV-400 bez SACD. Mam kilka płytek SACD ale wierz mi, że stereo jest lepsze :) Kupowanie drogiego odtwarzacza SACD w mojej opinii jest bez sesnu, dołóż lepiej do kolumn.

3. kolumny?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) koda za 2699 - będzie ok

Razem:

ampli 1200

DVD - 600

głośniki 2700

razem: 4500

Możesz też wybrać tańszy zestaw KODY i zmieścisz się wówczas w budżecie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

przepraszam za offtop, ale czy jesli ktos ma amplituner do kd to czy on zagra duzo gorzej w stereo niz typowy ampli czy wzmak stereo? Chodzi mi tu czy roznica jest ogromna czy poprostu widoczna, ale nie miazdzaca.Bo chyba wiadomo ze stereo to stereo?

porównując wzmacniacz nowy za ok 1,5 tys. i ten ampli Yamahy to różnica będzie bardzo duża, porównując używany wzmacniacz do 1,5 tys. z Yamahą to już będzie przepaść jakościowa

oczywiście, że będzie przepaść! Dlatego kino do kina, stereo do stereo :) Nie należy tego mieszać. Zobacz w opis "o mnie" i poszukaj na forum: da się zrobić w jednym pomieszczeniu kino i stereo na jednych frontach. To jest rozwiązanie idealne.

sp_1976 - ma racje. Teraz sam mam wzmaka stereo i ampli .I w stereo graja mi fronty a w kinie wszystkie glosniki .Super rozwiazanie, na poczatku bylem sceptycznie nastawiony ale teraz juz niezmienie ampli a w wzmaka stereo, jestem b.zadowolony .

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.