Skocz do zawartości
IGNORED

Ancient Audio Little Wing

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

No i doczekalismy sie "małego brata" kosztującego 150.000 EUR głośnika Wing krakowskiej manufaktury Ancient Audio :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tweeter ten sam (Raven 3.2 MMX), aktywny woofer ten sam, choc teraz w sile nie 4, a zaledwie jednej sztuki.

Cena nieznana. Premiera w weekend na Audio Show.

post-579-100000591 1194265198_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

https://www.audiostereo.pl/topic/37415-ancient-audio-little-wing/

> CASKP

może chodziło o zgodność fazową głosników i chęć zachowania aby oba pracowały w fazie albo w przeciwfazie , i tylko tak można by to wytłumaczyć , albowiem względy kosztowe raczej odpadają przy takich konstrukcjach.

Sam się dziwię.

Robiąc pomiar głośnika który wystaje fizycznie z obudowy - a głośnika wpuszczonego - w 99 % przypadków charakterystyka głośnika jest bardziej poszarpana...

Dlatego fizycznie mnie to dziwi....

Miałem kiedyś głośniki AA u siebie - miały głośniki wyciągniete przed obudowę - bez wpuszczania.

Charakterystyka głośnika wysokotonowego była tragiczna. Wyglądała jak tatry :P

Po prostym wpuszczeniu głośnika w obudowę - charakterystyka wyrównała się bezproblemowo.

Głośnik - który mierzyłem - był to wysokotonowy focal tc90tdx wraz z średniotonowym 5k4211

• Redaktorzy

Pięknie wyglądają. Szkoda że nie trzy drogi, wydaje mi się że jednak łatwiej jest uzyskać dobrze zbalansowaną kolumnę trójdrożną, niż cisnąć z jednego głośnika.

Kurde jestem szczęśliwcem mam 4 drożne Sansui ich dżwięk powinien powalić ale bronię się jak mogę i stoję obok ;D

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• Redaktorzy

Wolę trzy drogi, średnicę przetwarzaną przez dobry polipropylen, a za to bas w mniejszym stopniu zdany na BR. Chociaż bardzo dobry bas słyszałem z dwudrożnego bass-reflexu RLS Oberon. Czyli można. Ale tak sobie patrzyłem i myślałem, jak fajnie byłoby, gdyby tu jeszcze 15 cm średniotonowy figurował.

Co to za moda z tymi maleńkimi wooferami naprawdę 40 cm robi swoje a nie jakieś pitu pitu na niskim basie

To nie moda, to poprostu zdrowe podejście do sprawy. Bas 20cm spokojnie wystarczy na normalne warunki domowe. Nie trzeba przy tym wydawać dużo pieniędzy na wzmacniacz; 7000 - 10000zł w zupełności wystarczy. Mówimy oczywiście o nowych klockach.

chyba ani moda ani zdrowe podejscie do sprawy -tylko parametry głosników sie zmieniły przez ostatnie lata

rownie dobrze mozna płakac gdzie sa pieciodrozne

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Byłem wczoraj na pokazie w Bristolu całego systemu Pana Waszczyszyna i jestem zdania że kolumny to sobie powinien odpuścić Little Wing dżwiękowo jak dla mnie to TOTALNA PORAŻKA..

I tłumaczenie przez Pana Waszczyszyna że ściany przeszkadzają mnie nie zadowala.Większość firm miała podobne warunki a jakby nie było w Bristolu Pokoje mają wyższy standard i lepszą akustykę.

Chętnych było co niemiara nie można było domknąć drzwi na korytarz więc element tłumiący składający się z ludzi był można tak powiedzieć wybitny.Więcej informacji napisałem w innych wątkach i nie chce mi się ich powielać.

Rafaell

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.