Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do 500-600zł

mac2005

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Chciałbym wymienić swój wzmacniacz na coś lepszego. W tej chwili mam amplituner Denon DRA-345r. Jaki wzmacniacz (a może amplituner) moglibyście polecić mi w granicach 500-600zł?? Chciałbym aby to był duży skok jakościowy w porównaniu do poprzednika. Czy jest to możliwe w tej cenie?? Proszę o porady.

https://www.audiostereo.pl/topic/37367-wzmacniacz-do-500-600z%C5%82/

Przeszukałem trochę forum i zastanawiam się na takimi wzmacniaczami: PIONEER A-333, Denon PMA-1060, Pioneer A-705R, DENON PMA-860. Który z nich będzie najlepszy?? A może w tej cenie znajdę jeszcze lepszego?? Przypomnę że mój obecny amplituner to: Denon DRA-345R. Nie narzekam na niego ale chcialbym coś o wiele lepszego- wysoki skok jakościowy. Z góry dziękuję za odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

NAD 320 to smiech na sali:)

Przepasc jakosciowa w podobnej cenie dadza:

Yamaha A 1000

Yamaha A 1020

Yamaha AX 900 (rozklada Denona PMA 1560)

Denon PMA 920

Sony TA-F 550, 570, 670, 505, 606 ES

zamiast kupowac 5 letni wzmak za powiedzmy 500zł kup za te 500zł wzmak 12-13 letni. kolokwialne to, ale prawdziwe. poprostu bedzie to konstrukcja na wyzszym poziomie. skresl sobie z listy te wszystkie pioneery które wymieniles. denon pma860 od 1060 różni sie osiągami-1060 ma 105 w rms 8 ohm, 860 ma 90W.

AX 396 chyba raczej nie, choć słuchałem tylko wyższego modelu zdaje sie 496. Zanim kupiłem mojego nada 314 (którego aktualnie sie pozbywam, wiec rozumiem ból poszukiwacza) i nad przybiegł na metę o 4 długości konia przed yamahą. Ale zdecydowanie popieram wpis discomaniaka, kanadyjski NAD 320 to śmiech na sali, w porównaniu do ich starej produkcji. Wiele osób wypowiada sie w superlatywach o modelach C352, C372 - moja opinia jest odmienna, uwazam ze to nie sa dobre wzmacniacze, nie grają tak jak mógłbym oczekiwac po starych nadach, a naprawde byłem wielbicielem tej firmy. Także używane nady typu 320, BEE, etc. - tego absolutnie nie bierz pod uwagę.

discomaniac71

"Ta Yamaha AX 396 to kolejna pomylka... Oczywiscie w zestawieniu z innymi wzmakami podanymi powyzej."

discomaniac71

"Slusznie prawi przedmowca:)

Rafale łanie TAK? :)

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

a moze NAD 304 albo 314. ew. tez stawialbym na rotela.

albo z innej beczki, pioneer sa-9500 mk2, jest na allegro, raczej od pewnego sprzedawcy, znanego dobrze na forum. bardzo chcialbym posluchac ten wzmacniacz, mozliwe ze zagra ladniej niz wszystko wczesniej wymienione.. moze sie myle..

• 1 miesiąc później...

Mam podobny problem więc się podłączam.

budżet na wzmacniacz 600-700zł

kolumny Tannoy M2 na solidnych podstawach –nie planuję ich zmieniać

CD Kennwood – chętnie zmienię jeśli mnie przekonacie :)

pokój ok. 14-15m2

muzyka: ... no różna, Dire Straits, Turnau, klasyka, Cesaria Evora, Buena Vista Social Club, jazz sam w sobie nie ale nieduże składy akustyczne brzmiące jak np "1, 2, 3" owszem, oprócz tego jak najbardziej ROCK z dobrym wykopem, gitary, przestery etc. Na pewno nie metal, disco, techno.

Zapisałem sobie Wasze propozycje ale chcę jeszcze dopytać co by się nadawało z takich marek jak Marantz, Onkyo, Musical Fidelity lub jeszcze innych nie wymienionych?

Wolałbym żeby to nie były sprzęty bardzo leciwe.

Kiedyś na tym forum dobre opinie miał Pionier bodajże A-400X

A ten Reloop to poważnie?...

Czesc Rotor(Wolgograd?)

Tak,Reloop jak najbardziej powaznie.Akurat porownywalem bezposrednio A400X i Reloopa(przed tuningiem Reloopa) i jak dla mnie Reloop zagral znacznie lepiej.Z Twojej listy porywnywalem go rowniez z M.F.(nie pamietam symbolu,czarny i blyszczacy),M.F.gral z wieksza kultura ale jak dla mnie za slodko i za miekko,natomiast Reloop mial znacznie wiekszego kopa i byl bardziej zywiolowy,wedlug mnie bardziej naturalny.Duza poprawe daje tuning Reloopa,dodaje srednicy,przestrzeni i glebi,dzieki czemu przestaje byc tak ostry.

Wszystko zalezy od Twoich preferencji,jezeli jednak zalezy Ci na cehach ktore wymienilem,to Reloop jest godny posluchania.

>Przeszukałem trochę forum i zastanawiam się na takimi wzmacniaczami: PIONEER A-333, Denon PMA-1060,

>Pioneer A-705R, DENON PMA-860. Który z nich będzie najlepszy?? A może w tej cenie znajdę jeszcze

>lepszego?? Przypomnę że mój obecny amplituner to: Denon DRA-345R. Nie narzekam na niego ale

>chcialbym coś o wiele lepszego- wysoki skok jakościowy. Z góry dziękuję za odpowiedzi

Ten pierwszy Pioneer to już nieco stary, niski model w dodatku. Ten drugi o ile dobrze kojarzę ten nowszy model, całkiem ładny z wyglądu, ale ceny tych siedemsetek na allegro raczej wysokie. Denona masz, więc wyobraź sobie, że te wzmaki zagrają w podobnym charakterze (dosyć jasno) tylko sporo lepiej.

Nie wiem czy założyciel wątku jeszcze tu zagląda :) podłączyłem się do tematu odrobinę archiwalnego.

Widzę że Denon PMA860 ma tu silne lobby zwolenników, z kolei 880R jest oceniany zdecydowanie gorzej –czy różnica jest aż tak wielka? Na Allegro te z serii *80 trafiają się często a te *60 niestety nie tak bardzo. Kombinuję sobie że denon do ciepłych tannoyów byłby chyba w sam raz. Tylko, że, z tego co widzę, jeden sprzedawca chce za niego 850zł. Stan na zdjęciach bardzo ładny. Warto wziąć go pod uwagę. Jest też 880R o stówę (lub więcej?) tańszy.

A może w ogóle jakiś Arcam?...

Rotor, za 850zł to lepiej weź Marantza PM68. A jak chcesz coś, co gra jaśniej i żywiej to Reloopa HA210, ten gra bardziej w stylu dawnych Denonów x60. Seria x80 w porównaniu ze swoimi poprzednikami to już kluchy były.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.