Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny do PIONEER SA-608

czakers

Rekomendowane odpowiedzi

czesc, dzis kupilem wzmacniacz pioneera

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i poszukuje do niego w miare tanich kolumn (circa 400zl). mysle o tannoyach m1, tonsilach, mialem tez na oku braun cm-7, ale w zasadzie nie znam sie na sprzecie audio i ciezko mi wybrac cos samemu. czy moglbym prosic o rade mila brac forumowa?

slucham szeroko pojetej elektroniki, a najbardziej cenie sobie muzyke dub bedaca polaczeniem elektroniki, ambientu i reggae. lubie rowniez przeboje i szlagiery lat minionych, nie gardze jazzem. cenie sobie czyste brzmienie, lubie gdy dzwiek ma mase detali (istotny jest tez bas). nigdy wczesniej nie mialem do czynienia z dobrym sprzetem stereo, cale zycie slucham muzyki na starej wiezy samsunga.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/37346-kolumny-do-pioneer-sa-608/

zrodlem muzyki jest komputer i pliki mp3.

pomieszczenie, w ktorym umieszcze wzmacniacz ma 15m² (kolumny beda staly blisko sciany).

ps. czy na jakosc dzwieku w jakis znaczacy sposob moze wplynac karta dzwiekowa?

od razu dokup do niego jakis kompakt. przekolorowany cyfrowy dźwiek z komputera to naprawde nie jest dobra droga.

uzywane kolumny za 400zł, do pioneera 608, patrzyłbym za takimi skrzynkami jak Quadral tribun, Quadral odin, magnat ribbon. Heco profesional. stare porządne kolumny,

Hehe gratuluję zakupu... Mam ten wzmacniacz (to mój pierwszy "vintage") do tego mam tuner tx-608 do kompletu. Rzeczywiście basu nie brakuje, pewien problem mogą sprawiać przełączniki (trzaski, nierówne granie kanałów) - trochę pomaga przesmarowanie sprayem czyszczącym, ale ogólnie lepiej ich za dużo nie ruszać, poza on/off. Potencjometry zwykle są ok... Ja grałem na monitorkach mb quart ql20c. Myślę że propozycje kolumn z poprzedniego wpisu są ok. Raczej coś używanego, lepszego jakościowo niż nowe ale do 400 zł chyba gorsze. Teraz mam sa-7800 i to zupełnie inna bajka.

super, dzieki za odpowiedzi. juz mam magnata all ribbona na oku za 380zl.

ps. a czy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) te kolumny sa warte grzechu?

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Kup sobie Paradigm - Tannoy są bardziej audiofilskie, ale do tego co słuchasz śmiem sądzić że Ci się nie spodobają.

Najlepszym wyborem na początek byłyby paradigm titan(dynamiczne,wyraziste ale nie przerysowane brzmienie, wysokie dobitne, bez cienia metaliczności) - ale ciężko kupić używki.

Ukryta Zawartość

okazja

spróbuj

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.