Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw głośników 5.1 do 1500 zł.

sebastiano

Rekomendowane odpowiedzi

Wtam.

Posiadam Denona AVR-1306 i chciałbym dobrać do niego zestaw głośników 5.1 do 1500 zł.

Zastanawiam sie nad JAMO S 416 HCS 3 + SUB 200 i ewentualnie M-AUDIO HCS 9900 z tym samyn subem, ale nie wiem jak to gra i czy sie wogóle zgra z moim Denonem.

Zależy mi na głębokim i czystym brzmieniu (o ile można tego wymagać za taką kasę).

To miałoby grać w pokoju ok. 12m2 i może sie wydawać, że to troche za mały pokój na taki zestaw, ale to musi być coś konkretnego ;]

Pomocy i dzięki :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-17064-100001076 1193768646_thumb.jpg

post-17064-100001077 1193768646_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Spróbuj posłuchać zestawu RubicoN RP 26 F/S/C, zestaw 5.0 a do tego sub Grand High ASW 10, może uda się zmieścić w kasie, a jeśli nie to koda może zamiast GH.

No nawet fajne te Rubicony, ale może ktoś słuchał któregoś z tych zestawów. I podzieliłby sie wrażeniami.

No i ten Grand High ASW 10 to jakieś 800 zł, a chciałbym sie zmieścić w budżecie. Jakoś sie uparłem na tego Jamo sub 200, słyszałem o nim wiele dobrego.

Dajcie jakieś opinie.

Dużo sie naczytałem o tych Rubiconach i wszystko fajnie, tylko ponoć nie pasują do Denonów.

M-Audio ładnie wyglądają (przynajmniej na zdjęciach), ale nie wiem jak grają,

a o Jamo S 416 nic nie słyszałem (w miare ładne tylko wygląd membram mnie nie przekonuje, no i to zestaw).

Może jeszcze np. Wharfedale Crystal 40 - tylko nie stać mnie na wafle z subem.

Bardzo prosze o...

POooMOooCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

>Dużo sie naczytałem o tych Rubiconach i wszystko fajnie, tylko ponoć nie pasują do Denonów.

głupot byś nie czytał tylko posłuchał, nie każdemu to samo pasuje :-)... mi Denon nie pasuje i dlatego mam Yamahe bo wg mnie lepiej gra...

>M-Audio ładnie wyglądają (przynajmniej na zdjęciach), ale nie wiem jak grają,

- jak dasz głośniej to trzeszczą obudowy... w saturnie sprawdzałem :-)

pzdr

123... test

z tego co wy googloowałem to Nautilus ul. Malborska 24 w Krakowie ma Rubicony, ale czy denony też to niewiem

zajdź i sprawdź co mają i posłuchaj

123... test

Polowałem na coś za 1500 zł i raczej ciężko będzie w tej kwocie kupić coś coś dobrego.

Ostatecznie kupiłem Jamo E680 (+centr+surround), łącznie 1900 zł bez suba. Jestem bardzo zadowolony ale...

Mam kontakt z zestawem M-Audio 5.0 (nie pamiętam modelu) grającym z AVR 1804 i przyznam, że byłem zachwycony, że zestaw 5.0 za 1600 zeta (kiedyś...) może tak grać! W bezpośrednim porównaniu te M-Audio znacznie bardziej przypadły mi do gustu niż Jamo E680 (przy czym Jamo nie wygrzane...).

Nie widze ich już w sprzedaży, widzę tylko jakieś zestawiki za kilkaset zł...

Może lepiej zaczekać i dołożyć? Kiedys też się spieszyłem z zakupem kolumn i teraz wiem, że byłby to zakup nie przemyślany...

Poza tym odsłuch to jednak podstawa...

Za te 1500zł lepiej kup sobie porządne dwa głośniki. Może Yamaha? Też kiedyś przechodziłem fascynację 5.1. Szybko się rozczarowałem. Miałem zestaw Mordaunt Shorta. Teraz z tego został mi tylko subwoofer. Warto posłuchać różnych rzeczy.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

zastanawia mnie czemu ludzie nie wierza w DIY.... za pieniadze ktore sie oferuje mozna kupic, od kogos kto chetnie sprzeda dotychczasowy zestaw na rzecz nowego projektu, duzo lepsze tzn dopracowane wizualnie pod wzgledem forniru lakieru materialu i calej reszty, przy tym o kilka klas wyzej z dzwiekiem... bo DIY nie jest masowka i ludzie robia dla przyjemnosci i satysfakcji... za 1500zl mozna od kogos kupic zestawik ze zaden sklepowy sie nie rowna...

wystarczy tylko przejrzec ogloszenia lub rzucic temat ze chce sie kupic cos takiego.. zakladajac ze sie chce...

no i cierpliwosc;) pozdrawiam

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

przykladowo;)

Ukryta Zawartość

a9dbc8daa4c1b0edm.jpg

jesli moj post to off topic to przepraszam za moje wyzniania

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

I tak sie zastanawiam, czy przy tej klasie głośników duża różnica będzie słyszalna pomiędzy kablam za 1000 zł, a no name 2zł./m ??? Może jakieś propozycje z waszej strony ???

wlasnie fornir... za kolumny o cenie ktorej mowimy w sklepie to wszystko okleina.... nie ma w ogole o czym rozmawiac o fornirze;) zawsze z ciekawosci jak wchodze do salonu jakiegos audio to patrze na wykonanie z ciekawosci.. i czasami patrzac na cene i jakosc dzwieku a cene jaka jest wystawiona.... przykro mi sie robi... jest wiele osob ktorzy

zrobia wiele drogich konstrukcji za polowe ceny zarabiajac przy tym jeszcze i wszyscy zadowoleni. DIY to DIY jednak trzeba na to miec czas lub szukac okazji gdyz konstruowanie wciaga i ludzie pozbywaja sie po kosztach zrobienia konstrukcji tylko dlatego ze chca posluchac czegos nowego i miec znowu satysfakcje ze zrobienia zestawu audio:)

me too... :P

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

jesli macie okazje kiedys posluchac chociaz kolumn DIY to dla samego przekonania sie zobaczcie.

oczywiscie jesli projekt jest dopracowany, wrotnice z pomiarow, dobrane przetworniki, a nie na glosnikach no name czy glosnikow ktore sa przereklamowane ;)

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

przykladowo: kopia sonusow;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

To mi pod modelarstwo podchodzi ;]

Ale nie jestem przekonany co do dzwięków jakie to może z siebie wydobywać.

Traktuje to jako hobby dzięki któremu możemy nadać kolumnom jakiś blask z zewnątrz. Nie myśle żeby to grało lepiej od więkrzości firmówek.

Myślę, że jednak posty off topic.

Ale dzięki za info.

• 2 tygodnie później...

minęło 2 tygodnie... ile z tego co proponowali przedmówcy przesłuchałeś?

bo od gadania to raczej większy mętlik będziesz miał w głowie :-)

pzdr

123... test

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.