Skocz do zawartości
IGNORED

Tonsil SD426 do kupienia tylko na sieci?

dowoszek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy te słuchawki są w ogóle osiągalne w zwykłych sklepach? Jestem z Elbląga, obleciałem całe miasto i niestety nie znalazłem nigdzie słuchawek tej firmy :( Jestem skazany na zakup w sieci? Może ktoś wspomoże namiarami na sklep możliwie blisko mojego miasta, w którym mógłbym obejrzeć i posłuchać tych słuchawek?

Pozdrawiam

chyba tylko w sieci :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

chyba ze Września jest koło Elbląga to mógłbyś odebrać osobiście.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Sa to wybitnie nieciekawe sluchawki na ktore zwyczajnie szkoda czasu podobnie jak na gloryfikowane tutaj inne modele Tonsila. Zauwaz ze doswiadczeni forumowicze nie zwracaja na nie uwagi a pisza tylko debiutanci lub milosnicy marki.

disco, zamiast pieprzyc farmazony, zaproponowalbys cos lepszego w podobnej cenie...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

W tej cenie to raczej ciężko znaleźć coś ciekawszego... przynajmniej sugerując się opiniami (dlatego właśnie chciałem posłuchać ich w sklepie). Chyba, że zaproponujesz coś w podobnej cenie?

A poza tym... z całym szacunkiem, ale czy mówiąc o "doświadczonych użytkownikach" masz na myśli tych gości, którzy podniecają się kabelkami sieciowymi za 10 średnich krajowych? ;)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Patrzac na Twoje "o mnie" radzilbym jednak najpierw nieco posluchac. Jestem przeciwnikiem wydawania kroci na sprzet ale jest pewna granica ktora przekroczyc sie musi jesli czlowiek mysli o dobrym brzmieniu. Niestety Tonsile sa ponizej. Ale to nie cena decyduje w tym przypadku a jakosc ktorej nie ma. Czesto wybor Tonsilow spowodowany jest brakiem doswiadczenia. Znam wiele przypadkow przejscia z Tonsilow na sluchawki innej firmy ale nigdy odwrotnie. Sam milosc do Tonsila mam daleko za soba. To taka sama jakosc jak Altusy.

No właśnie, dosco, nabijasz takie farmazony, a to takie fajne słuchawki!

Tonsil tłukł nawet jeszcze ciekawsze, bynajmniej nie sn60, tylko że niemiecki dostawca bebechów wycofał się z produkcji, słuchawek nie ma, za to jaka powstaje narodowa legenda na miarę motocykla Sokół i innch takich, że ho ho...

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Całkowicie się z tobą zgadzam. Nie widzę sprzeczności z tym co napisałem :) Gdybyś jeszcze zaproponował ciekawsze słuchawki w tej cenie, to byłaby już całkowicie "gitara" :) Ja po prostu nie potrzbuję słuchawek za 800zł, bo będę ich używał sporadycznie. Szukam najlepszej propozycji do 200zł i nie kwestionuję ani nie twierdzę, że będą one równi dobre co HD600 :) Zakwestionowałem wyłącznie sieciówki za 10 średnich krajowych ;)

Sd 426 taka sama jakość jak altusy- chyba przesadzasz. Idealne nie są, ale chłamem też nie. Mam je mnie też wnerwia ta dziura na średnicy , ale w relacji cena jakość- no chyba przyznasz.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

wiesz na czym polega Twoj problem gagacek?:) nie byles zbyt celny w swojej ironii i sposrod tu obecnych tylko ja ja chwytam:)

Ani SD 426 ani SD 524 nie nadaja sie do niczego. A AKG K 240? Jak najbardziej - polecam.

>discomaniac71, 30 Paź 2007, 11:13

>Ani SD 426 ani SD 524 nie nadaja sie do niczego. A AKG K 240? Jak najbardziej - polecam.

Nadal nie zaproponowałeś słuchawek do 200 zł lepszych niż Tonsile. SD426 - Altus, popieram zdanie kolegi powyżej, lekka przesada.

AKG K 240 Studio są według Ciebie takie dobre? Lepsze tak, ale zwróć uwagę na cenę, która jest ponad 2 x większa.

W przedziale do 200 zl swego rodzaju perelka sa Philipsy hp8900, acha i zanim ktos powie ze Philips produkuje syf do zapchania polek supermarketow a nie audio to radze najpierw przesluchac ten model.

Ale czy sa lepsze od tonsilow to nie wiem, bo z tymi drugimi nie mialem doczynienia.

Disco, faktycznie, przepraszam!!! Ironią objety został oczywiście kult Tonsila:))) A w żadnym razie discomaniac:)

Mieczysław - Ja podpisuję się pod polecanymi przez Ciebie 8900 obiema rękami, mogą być też starsze 890. A jeśli komus nie brakuje czasu na bzdury i chce mi przyłozyć to proszę bardzo - Porta Pro, 2x taniej a tez bardzo fajnie. Te propozycje to bardzo dobry wstęp do wyrobienia swojej własnej opinii, a nie czytania ton bzdur, których tutaj nie brakuje - niestety.

Trochę sensu poproszę.

>>gagacek, bez przykładania - bez sensu jest kupować Porta Pro gdy istnieją Sennheisery PX100. Ergonomia KPP woła o pomstę do nieba. Patenty mechaniczne jak z zajęć praktyczno-technicznych w podstawówce. ;) Dźwiękowo też bardziej cenię PX100, zwłaszcza nowszą edycję. Są po prostu bardziej uniwersalne. Sprzedawane w ludzkich cenach kosztują poniżej 200zł.

Ergonomia ma akurat drugorzędne znaczenie - to mają być słuchawki wyłącznie do użytku domowego.

Co do Philipsa, to macie na myśli model SHP 8900?

Z Philipsem i Kossami nie będzie przynajmniej problemu ze znalezieniem ich w lokalnych sklepach.

michelangelo

Nie bez przyczyny Porta są w produkcji przez 30 lat, a Sennh. dopiero teraz zbliża się do ich jakości... px100 kosztuja 200, Porta całe 100,- a jednym z kryterii była też cena. Co do noszenia, można pałąk przestawić o 90st. i jest super, mozna też kupić wersję sporta - ale to wszystko to już przekomarzanie się, mnie szkoda na to czasu, nie jestem nieomylny.

Trochę sensu poproszę.

:A co powiecie na Koss UR-40?

po polsku - do dupy ***IHMO***

Trochę sensu poproszę.

>gagacek, 30 Paź 2007, 11:57

>:A co powiecie na Koss UR-40?

>po polsku - do dupy ***IHMO***

Wow i jest opinia! ;) Co więcej - zgadzam się z nią :)

Pozdrawiam,

Poszukaj na allegro Philips HP1000, coprawda koszt okolo 250zl, ale wszystkie porty, sporty, px moga naskoczyc... disco, nadal nie podales swojej propozycji...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

dla tego zaznaczenie ***IHMO*** - gusta są różne; niestetz nie mam teraz czasu, pozdrowienia

Trochę sensu poproszę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.