Skocz do zawartości
IGNORED

kara śmierci dla gwałcicieli

kalimorfa

Rekomendowane odpowiedzi

wojciech iwaszczukiewicz, 25 Paź 2007, 19:25

>Czy to ma jakieś znaczenie,że zdjęcie pochodzi z lat 30?

Nie, to tylko mała podpowiedź, ponieważ twarz przedstawionej osoby znana jest ogółowi z późniejszego okresu życia.

>Mówimy o sytuacji gdy w warunkach pokoju sąd w imieniu Państwa skazuje uwięzionego już ( czyli

>niegroznego dla społeczeństwa)

Niegroźnego dla społeczeństwa ZA MUREM.

Dla współwięźniów i strażników - jaknajbardziej groźnego!

Poza tym jest to akurat mało istotne. Nie chodzi o jakąś głupią funkcję prewencyjną - chodzi o zwyczajne wymierzenie SPRAWIEDLIWOŚCI.

>Byc może kastracja byłaby jakims rozwiazaniem.

Pozbawienie jąder? Penisa?

Mozna gwałcić ręką, przedmiotem.

Mozna w ogóle nie gwałcić a torturować.

kolekcjoner, 25 Paź 2007, 18:44

>No to jeszcze tylko odpowiedz, ale - KONKRETNIE !

>Dla Lewisa Carrolla, strzal w potylice (z przylozenia) czy dozywotnie wiezienie ?

No i wiedziałem. Normalnie wiedziałem, że tak to się skończy. Bo Lewis Carroll bla, bla, bla...

O czym Ty gadasz? O popierdolonych sadystach oprawiających bezbronne dzieciaki w ciemnej piwnicy czy o jakimś nieszkodliwym (być może JESZCZE) czubku? Bo ja mówię o tych pierwszych, a ich łby własnoręcznie mogę wbijać na pal przed ratuszem i to całkiem za darmo. Religia, moralność, sranie w banie, ple, ple, ple... Postaw się na miejscu rodziców jeden z drugim, a później powiedz co myślisz, a nie co wypada mówić w tym ekhm, KATOLICKIM kraju, gdzie k**wa, złodziej i ojciec gwałcący własne dzieci, pierwsi w kościele ryje wystawiają do komunii...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Dudivan

Widzę,że jesteś zwolennikiem Kodeksu Hammurabiego.Czy naprawdę przez te 3,5tys. lat nic sie nie zmieniło?

parantulla

To co proponujesz to tylko krwawa zemsta.Takie postulaty moga być zrozumiałe w ustach pokrzywdzonych ale nie może nimi kierowac sie niezawisły sąd.Dewiacje seksualne były są i będą.Kara śmierci i tortury tego nie zlikwidują.Wysiłek powinien iść w innym kierunku.Spróbować zrozumieć mechanizm,nauczyć sie ich identyfikować aby nastepnie móc izolować ( np. aby pedofile nie mogli zawodowo kontaktować się z dziećmi).

przypomnę pytanie autora bo widzę, że tracicie fokus

"no właśnie ...... czy w obliczu gwałtu, pedofilii i przestępstw sexualnych na dzieciach kara śmierci to jedyne słuszne i skuteczne rozwiązanie???? Jak zapobiegać takiej patologii?"

analiza:

1. "kara śmierci to jedyne słuszne i skuteczne rozwiązanie????"

1.1. "słuszne"

1.2. "skuteczne"

1.3. "rozwiązanie"

2. "Jak zapobiegać takiej patologii?"

2.1. "zapobiegać"

Już sama próba syntezy na podstawie tej analizy jest do dupy.

Zapobiegać można troszcząc się właśnie o dzieci - w ich rodzinach, szkole w miejscu wychowania i reagować w zarodku pojawiania się zaburzeń... a nie zabijać jak tylko podrosną

>TomekL3

Czy w swoim życiu widziałeś kiedykolwiek człowieka zabijajacego drugiego człowieka?Jakie jest prawdopodobieńtwo takiego wydarzenia?

Gdybyś żył 100,500,1000 czy 2000 lat temu szansa ta byłaby wielokrotnie większa.Nie mówiąc o tym,że prawdopodobnie nie dożył byś tej czterdziestki!

Coś się jednak zmieniło!

wojciech iwaszczukiewicz, 25 Paź 2007, 19:25

>Ale główny problem tego wątku polega chyba na czym innym.Co robić z wielokrotnymi gwałcicielami i

>pedofilami?

>Byc może kastracja byłaby jakims rozwiazaniem.

A może rozmowa wychowawcza i abonament w agencji towarzyskiej, żeby chłopak napięcie rozładował?

Poza tym z tego co wiem, to kastracja nie za bardzo odwracalna jest. Tak a propos pomyłki, wiecie. Mamy XXI wiek, a nie średniowiecze. Pomyłki to się trafiały jedna na sto i dwadzieścia lat temu. Współczesna medycyna sądowa i techniki operacyjne wydziałów kryminalistyki wykluczają jakiekolwiek pomyłki, także tego typu argumenty możemy między bajki sobie powkładać. Poza tym nic nie stoi na przeszkodzie, żeby sprawców "wątpliwie" udowodnionych zbrodni traktować właśnie dożywociem. To są akurat szczegóły techniczne i nie chce mi się o tym gadać.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

>camle

Według mnie rozwiązaniem nie jest kara śmierci czy tortury.Ale lepsze rozpoznanie,izolowanie i eliminowanie np. poprzez kastracje.

>parantulla

Kastracja może być farmakologiczna i wtedy nie jest nieodwracalna.

A tak na marginesie to od zarania naszej cywilizacji istaniały domy publiczne i zawód prostytutki,które w naturalny sposób rozładowywały napięcia seksualne u facetów z problemami w tej sferze.I to nie było wcale złe!

Dopiero chrześcijańskie,purytanskie społeczeństwo uznało to zło.Jestem za pełna legalizacją burdeli!

>parantulla

Taki temat to - SAMOGRAJ !

WIADOMO co Wszyscy napiszą : "zaj...c i wykastrowac sk.... syna".

Więc po co wogóle uruchamiac taką KATARYNE ?!

Dlatego ponawiam pytanie : gdzie widzicie granice, CO jest wlasciwie złem,

jak problem zdefiniowac, co z "pedofilami" ktorzy opierając się niezrozumialemu przez nikogo,

ani nawet przez samych siebie poządaniu, nie ulegaja mu i NIKOGO nie krzywdzą ?!

Jesli nie dokonacie tych ROZROZNIEN, to jest zwykle pierdolenie a nie zadna dyskusja,

bo pieprzycie w kółko to samo, jak jakieś automaty, z wiadomym z góry rezultatem !

Napiszcie coś w koncu KONKRETNIE, bo jak na razie jesteście tylko mistrzami łatwych,

banalnych ocen oraz sztuki intelektualnych uników.

kolekcjoner,

za propagowanie pedofilii (rozmowa na ten temat inna niż "za***ać" pewnie też się zakwalifikuje) jest chyba jakaś straszna kara śmierci w kodeksie karnym.

więc może daruj sobie...

>Też jestem za tym.Ale jak to zrobic?

myślę, że gdyby skupić się nad tym problemem (źródłem problemu) zamiast na "likwidowania skutków" (które i tak, żadnych skutków już nie wyeliminują) dało by to jakieś lepsze rezultaty

wojciech iwaszczukiewicz, 25 Paź 2007, 20:00

>parantulla

>

>To co proponujesz to tylko krwawa zemsta.

Oczywiście. Ale też JEDYNA SKUTECZNA eliminacja zagrożenia w przyszłości ze strony takiego debila.

>Takie postulaty moga być zrozumiałe w ustach pokrzywdzonych ale nie może nimi kierowac sie niezawisły sąd.

Nie może? Bo kto mu zabroni? A w USA przepraszam, to wyburzyli wszystkie niezawisłe sądy i sędziów powiesili?

>Dewiacje seksualne były są i będą.Kara śmierci i tortury tego nie zlikwidują.

Likwidacja dewianta likwiduje problem raz, skutecznie i na zawsze. Każdy kolejny dwa razy pomyśli zanim zrobi.

>Spróbować zrozumieć mechanizm,nauczyć sie ich identyfikować aby nastepnie móc izolować.

Usmażenie psychopaty na krześle akurat w niczym nie przeszkadza, żeby zrozumieć mechanizm... jaki mechanizm? Mechanizm zrytego mózgu? I jak niby zamierzasz to zrozumieć? Jak można zrozumieć seryjnego zabójcę prostytutek i komu do czego taka wiedza może być potrzebna? No dobra, jednego zrozumiałeś, nie lubił prostytutek, no i? Co to zmienia w Twoim, jego lub czyimkolwiek życiu? Inny nie lubił dzieci, a jeszcze inny różowych sweterków na przykład, ale co mnie to obchodzi i co z tego wynika w ogóle?

>( np. aby pedofile nie mogli zawodowo kontaktować się z dziećmi)...

...a prywatnie oglądać Playboya w Polsacie

>kolekcjoner

Żle stawiasz pytanie.My nie dyskutujemy o ludziach,którzy maja jakies tam mysli czy fantasmagorie.

Dyskusja dotyczy dewiantów,którzy dokonali czynów tzw. lubieżnych.

Jeżeli sprawa ogranicza się tylko do oglądania obrazków to uważam,że nie jest to przestępstwo i nie nalezy tego ścigać.Jestem przeciwny ściganiu np. internautów,którzy oglądają obrazki.

Należy ścigać za czyny a nie za mysli.

Gdybyśmy mogli zajrzeć do ludzkich mysli to ...... aż strach pomyślec.

Vlad, dobrze wiesz o co chodzi, a tworzysz jakieś sztuczne problemy.

Chcesz oglądać te swoje rysunki, to sobie oglądaj. Mnie akurat nie interesuje co Ty robisz w wolnym czasie, dopóki nie wpadniesz na pomysł zrealizowania marzeń w rzeczywistości. Wtedy sam chętnie strzelę Ci w głowę i może nawet specjalnie chybię, żebyś za szybko nas nie opuścił i wył w konwulsjach wykrwawiając się na śmierć, ale dopóki siedzisz sobie w domciu i trzepiesz gruchę nad fotkami, to nic mi do tego. Tylko mi tu teraz nie wyjeżdżaj z tymi, co te zdjęcia zrobili, bo to jest zupełnie inna kwestia i na nich też przyjdzie czas swoją drogą.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.