Skocz do zawartości
IGNORED

kto słuchał pentagona a-100

jaz

Rekomendowane odpowiedzi

Mam go od ponad roku.Źródło to Theta Pearl transport,Digital Lens Genesis, Theta Basi IIIA albo Theta Gen V,

głośniki Audio Physic Avanti 3. Kable sieciowe Cardas Golden Reference Power Cord, interkonekt cyfrowy AudioQuest Raven XLR, analogowy i przewody głośnikowe Tara Labs The One.

Wzmaciacz brzmi bardzo dynamicznie.Nagłe uderzenia przenoszone są szybko i silnie.

Bas jest mocny, sprężysty, ale w pełni kontrolowany.

Wysokie tony bardzo naturalne, dźwięczne, nie męczące, ani nie dominujące.

Wobec powyższego środek pasma przekazany bardzo wienie i żywo.

świetnie słychać wokale, fortepian czy saksofon.

Bardzo dobra stereofonia i wielka przestrzeń oraz scena dźwiękowa pomiędzy głośnikami.

Słychać wiele mikroszczegółów, detali.rozróżnia się poszcególne instrumenty.

Ja słucham jazzu.świetnie brzmi kontrabas, bębny i klawisze oraz dęciaki.Można słuchać bez końca.

Słuchałem też hard-core'u syna np.Shadows Fall;The war within.Ostry wykop i czad.

Okryłem na nowo wiele starych nagrań.Np.Pat Metheny:Secret story utwór czyba 9.

Po podkręceniu głosności slychać instrumenty perkusyjne i wiele planów dźwiękowych.

Znakomicie brzmi saks Garbarka i bas Webera na płycie:Visible world.

Wielką siłę maja też organy kościelne z klasztoru w Tyńcu.

Zapraszam do odsłuchu.

Wzmacniacz chcę sprzedać.Cena bardzo atrakcyjna.Tel.694 454 233.

Zbig

• 1 miesiąc później...
  • 1 rok później...

Najlepszy wzmacniacz zintegrowany jaki kiedykolwiek słyszałem. Na przestrzeni wielu lat testowałem już wiele urządzeń i nie sposób ich wszystkich wymienić. Aby mieć punkt odniesienia ponad powszechnie dostępne urządzenia dostępne na rynku odwiedziłem dwa razy wystawę Audio Show w Warszawie odsłuchując wiele urządzeń z najwyższej półki będących zdecydowanie poza zasięgiem przeciętnego Audiofila.

O Pentagonie A100 mogę pisać tylko w samych superlatywach. Urządzenie poznałem przypadkowo na imprezce u znajomego, który też jest wyjątkowo wyczulony na dobre brzmienie. Pentsgon mnie oczarował i tu zaczął się problem - dostepność urządzenia w podaży to praktyczne zero! Ale zdarzył się cud i pewnego pięknego dnia nabyłem go, oczywiście z rynku wtórnego. Więc przechodząc do meritum - BRZMIENIE: Niesamowite zrównoważenie wszystkich pasm. Nic nie jest przesterowane, uwypuklone czy nienaturalnie podbarwione i wyeksonowane. Pięna czysta góra bez wyostrzeń, średnica neutralna i naturalna - dosłownie, bas sięga najniższych rejestrów przy czym jest bardzo sprężysty i znakomicie kontrolowany. Każdy dzwięk wybrzmiewa głębią i prezentuje się prawdziwie i naturalnie. Można przy nim odkryć wiele nagrań na nowo - prezentuje wiele szczegółów będących dotychczas w ukrciu. Tworzy niesamowity klimat dzięki oddaniu naturalnych barw i specyfiki nagrania. Bezlitosny dla źle nagranych płyt. Wysteruje każde kolumny!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

pewnie za chwilę się pojawi na allegro...

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

• 3 tygodnie później...

Użytkownik JAZ prosił o opis wrażeń odsłuchowych więc też to zrobiłem. Nie wiem czemu podejrzewasz że opis ten może być nieprawdziwy i służyć jako podstawa do zwiększenia szansy sprzedaży na Allegro? Słuchałeś kiedyś to urządzenie? Widziałeś kiedykolwiek ofertę tego sprzętu na Allegro? Pewnie nie. Prawda? I nie szybko zobaczysz. Ja szukałem go dobry rok i przypadkiem się udało. A jeśli by się pojawił na Allegro to kupuj w ciemno bo to zjawiskowe urządzenie i nic lepszego za takie pieniądze nie kupisz - gwarantuję!

Ps. Na pewno nie będzie to mój egzemplarz.

A tak to wygląda wewnątrz. Proste, piękne, efektywne i jak brzmi... :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.