Skocz do zawartości
IGNORED

Magnat Monitor 220 - opinie

GONZO

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś słuchał/posiada monitorki Magnat Monitor 220? Przymierzam się do zmiany kolumn UNITRA Tonsil space '86 na coś nowego, aczkolwiek nie za drogiego, bo dosyć mocno ogranicza mnie budżet. Na kolumnach będę słuchał wszystkiego po trochu - pop, rock, jazz, disco - więc szukam czegoś uniwersalnego. Czy te Magnaty przy cenie ok. 400 zł za parę są dobrym rozwiązaniem pod względem cena/jakość i czy zagra to choć trochę lepiej od Tonsili? Jak wygląda jakość wykonania, użytych elementów w kolumnach Magnata? Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.

Pozdrawiam!

https://www.audiostereo.pl/topic/36859-magnat-monitor-220-opinie/
  • 2 miesiące później...

Posiadam te kolumny. Współpracują one z ampli Sony str db780QS. Jak na tą cene to dość ładnie grają:)

Do stereo wystarczające:) Najlepiej jak kolumny graja z mocnym wzmacniaczem. Mialem je wczesniej z innym wzmakiem sony o dość małej mocy i wtedy dzwięk byl mocno zniekształcony przy głośniejszym sluchaniu.

Jednak jak dla mie troszke za slabe jak na tą cene. Co do jakośći to nie ma na co narzekac. kolumny dobrze spasowane, ogólnie ładnie sie prezentują:)

Jeżeli możesz to dołóż do czegoś z serii Quantum - są tam lepsze głośniki wysokotonowe, zdaje się że to jakaś odmiana Vify DX25. Gdzieś to wyczytałem a i wygląd jest podobny. Natomiast średniotonowe wyglądają tak samo. Przynajmniej membrana jest identyczna i zawieszenie. Seria Quantum jest teraz mocno przeceniona. Sam ze względów ekonomicznych nabyłem model 505.

• 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące później...
  • 3 miesiące później...

Właśnie zakupiłem te głośniczki jak tylko do mnie dojdą i przetestuje to chętnie ocenie :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-20308-100008563 1217862068_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Właśnie zakupiłem te głośniczki jak tylko do mnie dojdą i przetestuje to chętnie ocenie :)

Ukryta Zawartość

post-20308-100008561 1217862104_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

te Magnaty mają okropną górę pasma, ale z nowych nie ma co wybrzydzać w tej cenie

genralnie polecałbym przejrzeć jednak oferty jakichś używek bo można kupić kolumny o klasę lepsze za połowę tej kwoty co Magnaty

wiem bo sam ostatnio chciałem kupić jakieś monitorki, ostatecznie trafiłem na coś coś takiego, grają rewelacyjnie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

kolego - czytaj ze zrozumieniem...

to nie mój opis tylko sprzedawcy, to żaden hi-end nie jest (chociaż w porównaniu do Magnat Monitor może i tak :P), zresztą chyba nie myślisz że kupiłem je dlatego że sprzedawca walnął taki opis...

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.