Skocz do zawartości
IGNORED

Kondycjoner Shunyata Hydra V-Ray

Mirek Potempski

Rekomendowane odpowiedzi

Elberoth

o mnie | ignoruj | PW

stat: 1441 / 3124 / 12 9 Paź 2007, 09:58

Skibus, 9 Paź 2007, 07:04

>Nie interesuje mnie co w środku interesuje tylko jak gra i wygląda

No i właśnie do takich ludzi jak ty, adresowana jest Hydra. Możesz pożyczyć, podłączyć - jeżeli wpływ na brzmienie będzie wiekszy niz w przypadku np. nowych kabli - z czystym sumieniem kupujesz. Mam 2 znajomych którzy zainwestowali w Hydrę-8 i są zadowoleni (Każdy z nich ma system wart 200-300tys zł, więc wydatek rzędu kilkunast tys zł na Hydrę + kabel stanowił tylko ułamek całości).

Co nie zmienia faktu, że człowiek z zacięciem DIY bęzie mógł złożyć urządzenie "hydropodobne" za 200-300zł.

wydaje mi sie ze tak kosztownego systemu,to juz sie nie poprawia.ma zagrac rewelacyjnie,bez pseudopolepszaczy.

Skibus, coś dla Ciebie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Skibus, 9 Paź 2007, 10:44

>Ps. Jak bym miał system za klikaset tysięcy to ok, niestety mam system za ok 45 tyś i wydatek 15

>tyś dodatkowych to bardzo duża inwestycja.

Skibus --> jakoś nie mogę się doliczyć tych 45 k PLN w Twoim systemie :(

No chyba że te Harpie takie drogie :)

Tak na marginesie nawet jeśli wydałeś 45 k PLN na system to jego wartość jest obecnie dużo niższa ...niestety :(

zdezintegrowany_3PO

Ludzie nie uczcie mnie ekonomii. Wiem, że traci sprzęt na wartości. Zresztą nie to jest tematem wątku.

Również tematem wątku nie jest kondycjoner z Allegro.

Ponawiam pytanie czy ktoś zbuduje mi za 1500 zł kondycjoner, który brzmieniowo wniesie to samo do systemu co model posiadany przez Mirka ?

Nie dajcie się prosić, chyba po 1500 zł warto się schylić.

tomek7776, 9 Paź 2007, 12:41

>wydaje mi sie ze tak kosztownego systemu,to juz sie nie poprawia.ma zagrac rewelacyjnie,bez

>pseudopolepszaczy.

Gdyby to wszystko było takie proste ...

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elberoth, taka zrobią hydrę jakie robią kolumny (beznadziejne) u nas. Podpowiedz w takim razie jak sobie zrobić Krell'a MRA. Poc o wydawać 0,5 mln zł jak któryś konstruktor zrobi coś podobnego.

Sądze, że momentami zapominasz z czym masz do czynienia. Czy spotkałeś się choć z jednym produktem DIY, który przyćmiłby klasowe urządzenie.

Abudzik, napisałeś, że Ansae coś tam robi. Miałem możliwość wypróbowania kabli Muluc i innych. Moja opinia jest nie istotna ale fakt jest taki, że Shunyata i Ansae to nie ta sama liga. Znam produkty Ansae i wiem co to jest.

Mirek Potempski, 9 Paź 2007, 18:57

>Czy spotkałeś się choć z jednym produktem DIY, który przyćmiłby klasowe urządzenie.

Tak. Monobloki Pana Maćka z Otwocka wykosiły moje kosztujące 23k EUR Lammy M1.2 Reference. A przedtem różne BATy, Krelle, Classe i Nagry.

Myslę, że z jednej strony nie doceniasz ludzi zajmujących się DIY, a z drugiej strony przeceniasz sprzęt firmowy.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Wow.

I tak zostałem debilem.Pewnie da się przeżyć.

I trochę na serio ; u mnie Hydra 8 zastąpiła dwa Accuphase PS 1200V.Miałem te urządzenia równolegle przez kilka tygodni (Accuphase ponad 3 lata) i nie mam wątpliwości ,że postąpiłem słusznie . Hydra to lepsze wybrzmienia , więcej powietrza i i bardziej namacalne poczucie realizmu .

Przed decyzją widziałem "rozebrane" zdjęcia i Hydry i PS 1200V - i co z tego .Brzmienie mojego systemu nie pozostawiło wątpliwości.

Tak dla porządku to jestem podwójnym debilem ponieważ nabyłem jeszcze Hydre V-Ray.

Lepsza ,chociaż nie mam wrażenia ogromnej przepaści.

Pozdr.Szczepan

Grzesz, na foto jest kilka kondensatorów, ale te Rify to tylko tak dla towarzystwa. Shunyata stosuje TYLKO Okaya, czyli takie jak ten w środku.

O firmie Evox-Rifa raczej wszyscy słyszeli, z tym że w Hydrze Rify nie ma. Jest Okaya. A kto słyszał o takiej firmie? Przyznam, że ja nie słyszałem, dowiedziałem się o niej z linku podanego kiedyś przez Elberotha:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i później w rupieciach natknąłem się na te kondensatory, nawet nie wiedziałem że je mam. Po obejrzeniu fotek Hydry6 rozpoznałem też gniazda sieciowe, że są takie same jak w mojej listwie no-name, więc ją otworzyłem i pokazałem zdjęcia.

Ukryta Zawartość

Elberoth, ja wiele razy rozmawiałem o twoich posunięciach z kolegami. To, że sprzedałeś Lammy M1.2 to był błąd.

Ja wiem dlaczego tak zrobiłeś, w twoim systemie czegoś jeszcze brakowało, jakiegoś ostatniego ogniwa. Nigdy nie miałeś systemu dopiętego na ostatni guzik. Pisze to nie po złości ale troche żeby cie wesprzeć. zasem trzeba poczekać nawet długo a przyjdą efekty.

Elberoth za 23K EUR to koupuje się dopiero kabel głośnikowy, także nie przesadzaj z tym Panem Maćkiem bo miałem możliwość kilkukrotnie słuchać jego monobloków.

ja dam sie pokroic ze w systemie szczepana to slychac wszystko - jezeli ktos napisal kiedys ze sluchawki graja szcegolowo to nieslyszal takiego systemu - niedosc ze jest to najbardziej szczegolowy dzwiek jaki slyszalem to jest to jeszcze prawdziwa muzyka ( jak podejdzie plyta ;) - majac cos takiego nietrzeba chodzic na koncerty :D

Cześć Szczepan,

Dziękuje Ci za podpowiedź i naprowadzenie na Hydre V-Ray. Sam osobiście wypróbowałem to urządzenie bezpośrednio po testach Hydra 8, pożyczonej z resztą od ciebie.

Napisze jeszcze raz: jeżeli nie macie Hydry V-Ray nie macie nic.

Pewnie nie zostałbyś debilem gdybyś miał monobloki Pana Maćka ale nie masz. Tak serio teraz, znam twój system i wiem jedno, że dopiero u ciebie Pan Maciek dowiedziałby sie jak dobrze grają jego monobloki.

Między Hydrą 8 a V-Ray jest różnica około 18% na korzyść VRay'a. Może to mało ale jeżeli ktoś dąży do prawdy nawet po trupach to warto.

Różnica jednak jest znaczna, szczegółnie w górze, w barwie, która robi się bardziej naturalna. Nie mylić z neutralnością, tu nic nie ulega pogorszeniu.

Dla ludzi, którzy latami starają się ciągle coś jeszcze poprawić te 18% to dużo. Jest to wartość dobrze słyszalna, którą można jednoznacznie wyczuć.

Grzesz

Dzięki za "super system".

Rozmawiamy o Hydrze i jestem pewien że wniosła do mojego systemu dużo i tak ją oceniam .

Oczywiście jest wiele czynników równoważnych czy przewyższających wartości "soniczne" Hydry w moim systemie.Nie mam ich klasyfikacji ,ani też nie potrafię i nie mam potrzeby, aby wyrażac procentowe ich udziały czy zasługi w tym,że ostatnimi miesiącami słuch mi się niezmiernie przyjemnie muzyki.

Nie dam się pokroić !

Dzięki dla pitera z .

Pozdr.Szczepan

Mirku ja również znam produkty Ansae i wiem co to jest.

Jeżeli byli u Ciebie z prezentacją pełnego systemu, łącznie z dwiema listwami to zapewne mogłeś wyrobić sobie zdanie. Jeśli jednak sprawdzałeś tylko kable, to niestety nie możesz powiedzieć j.w.

No to Skibus masz już przynajmniej Hydre 3. Poproś audiofil-a(ka) o zakup w Leroy Marlin (podejrzewam że masz daleko bo juz dawno byś na to wpadł)

" i zakupić 20-0to amperowy rozgałęziacz przemysłowy, czyli Hydra3 "

Przetestuj - chociaż to chyba zbędne - i zapłac obiecane 1500 pln

Wiem,że to tylko Hydra 3 a nie 8 , jednak napewno nie ma różnicy .......i wszyscy żyli długo i szczęśliwie .

Pozdr.Szczepan

• 1 rok później...

Mirek Potempski, 9 Paź 2007, 21:08

Napisze jeszcze raz: jeżeli nie macie Hydry V-Ray nie macie nic

Dopiero teraz zrozumiałem Mirku co miałeś na myśli!!!

Absolutna rewelacja. Inny układ planetarny jak napisałeś wcześniej.

Nie mogę przestać słuchać muzyki!!!

Radzę wszystkim malkontentom, co twierdzą, że shunyata robi ludzi w balona po prostu posłuchać tego ,,pustego,, pudełka, a przekonacie się jak bardzo się mylicie.

pozdrawiam

• 4 tygodnie później...

No cóż mogę powiedzieć ?Chyba wolał bym grać na Technics'ie podpiętą pod Hydra V-ray niż zestawie Hi-end bez niej!!! To po prostu nie pojęte ...Dzięki Twojej uprzejmości za co dzięki , będę miał ją tylko przez dwa tygodnie i nie chcę marnować czasu na pisanie lecę słuchać.Kto nie ma Hydry nie ma nic!? Dołączam się do Tego stwierdzenia .Pozdrawiam

o i jest juz prawie V-ray

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Tak na powaznie to sam posiadam Hydre 6,z ktorej jestem zadowolony i basta[nie wiem czy dobrze napisalem]porownanie z Molukami,Molukom nie wyszlo a byl caly komplet z wiezami.Gorzej bo kolega,ktory kupil po pozyczeniu Hydry z firmowymi kablami i porownawczym odsluchu oddawal mocno wnerwiony.[wymienia]

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.