Skocz do zawartości
IGNORED

Kondycjoner Shunyata Hydra V-Ray

Mirek Potempski

Rekomendowane odpowiedzi

...swoja drogą gdzie można wymrozić kable ? :)

...może bym o takiej hibernacji wrzucił jakis rozgałexnik przemysłowy, co to trezch betoniarek nawet nie zauważa, a potem może odzałuję po tym kondziu 0,1uF na kazde gniazdka...może byc Vishay albo Wima, bo akurat takie mam w domu...

Cały bajer w tego typu listwie to pewnie budowa, która filtruje harmoniczne z sieci. W czary oczywiscie też wierzę ;)

Mirek, czy V-Ray jest wyposażony w kabel zasilający "firmowo" ?

Pozdrawiam

Skibus, 8 Paź 2007, 16:56

>McGyver, ok skoro tam jest kilka elementów po kikadziesiąt groszy w takim razie daję za klona (

>pomijam elegancką obudowę( Dostarczę taka obudowę wedle Twojego projektu, wykończoną wg mojego gustu

>)) 1 tyś zł ( może i nie dużo, ale zamienić kilka zł na 1 tyś to chyba warto ).

>

>1 warunek. Efekty brzmieniowe będą identyczne z oryginałem.

powtarzam po raz kolejny. Nie neguję tego, że to gra. Nie kwestionuję ceny. Zniesmacza mnie jedynie pisanie takich pseudonaukowych bzdur w reklamach tych produktów.

A listwę sam sobie zrób. Tu masz przepis:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Facet rozebrał Hydrę, i pisze co tam było: "I investigated the 7-element Venom filter, and it appeared that the filter elements consisted of one Littlefuse TMOV20R130E Metal-Oxide Varistor and one noise suppression capacitor across each duplex AC receptacle."

Czyli jeden warystor, i po jednym kondensatorku na każde dwa gniazdka. Mogę podpowiedzieć gdzie kupić elementy. Taki kondensator Okaya jak w tej Hydrze zresztą w tej chwili leży mi przed nosem na biurku.

Z tego wynika że nie musisz wydawać tysiuąca złotych.

post-3550-100003019 1191857541_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Arek__45, 8 Paź 2007, 17:23

>Ten "belkot"tworzy dzial sprzedazy nie konstruktor.

A czy ja temu zaprzeczam? Niemniej bełkot jest bełkotem, niezależnie od tego, kto się pod nim podpisze.

lancaster

w hydrze zawsze jest kabel -ja ogladałem 6 ,/wtedy nie było V-reya/ i przy niej był ten najtanszy z oferty chyba za 1 kzł

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

...cala tajemnica prawdopodobnie tkwi w tych krotkich odcinkach kabli i gniazdach, ktore sa jakos specjalnie przygotowane, mi wygladaja troche podobnie do cardasa hookup wire, dobrej klasy czysty litz, oczywiscie wszystko skrecane, zero lutowanka...

Ukryta Zawartość

post-15-100003010 1191863519_thumb.jpg

post-15-100003011 1191863519_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja rozpieczętowałem nowe pudło i nie było w nim żadnego kabla. Kabel trzeba dokupić oddzielnie.

Pokazaliście zdjęcia Hydry 6, ona nie ma zwiozku chemicznego, który jest od modelu 8. Ja znam model 6 i porównywałem z V Ray'em. Tocałkiem inne urządzenia, chociaż Hydra 6 i tak jest fajna.

Ja sam mam do tej pory transformator 2500 W z ekranami za uzwojeniem pierwotnym z pełną symetryzacją w uzwojeniu wtórnym (2X115 volt). Ma się to nijak do V Ray'a

w samym pudle był tylko kondycjoner dokładali do tego sieciowke

widac uznali ze 15 za Raya to za mało aby dac cos lepszego a za duzo aby dac najtańszą :-)

Jeszcze jedno zdjęcie hydry 6

I dwa rozbierane zdjęcia listwy sieciowej no-name. Obudowa anodowane aluminium, gniazda wyglądają identycznie jak te z Hydry 6... jutro wmontuję te kondensatory Okaya i warystory TMOV

Ukryta Zawartość

post-3550-100003000 1191866517_thumb.jpg

post-3550-100003001 1191866517_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

sto razy pisałem ze gniazda w Shunyacie są Hubbla ktory robi tysiace rzeczy do elektryki do nabycia w USA w kazdym sklepie włacznie z tymi 20 A

Ja nie kumam tylko jednej rzeczy. Skoro to tak trywialne, a jednocześnie daje tak fantastyczny efekt soniczny, to dla czego jeszcze nikt z was tego nie trzaska? Wystawicie po 1000zł za sztukę i macie zbyt churtowy. No chyba, że istotne jest jeszcze powietrze zamknięte w tej skrzynce, a nikt nie wie skąd to :)

>McGyver

a co z okablowaniem, chyba nie zostawisz tego zanieczyszczonego przemyslowego solid cora oraz zworami laczacymi w pary gniazda, co z geometria? tutaj moze byc pies pogrzebany... tylko kondensator przykrecic, ze filtr bedzie i mamy Hydre?, tak to chyba byloby za latwo... ;-)

dobra przemysłowa listwa 16 A

napiecie pociągniete szynami miedzianymi,nic nie przerabiane

obudowa aluminium

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

cir, 8 Paź 2007, 20:50

>dobra przemysłowa listwa 16 A

>napiecie pociągniete szynami miedzianymi,nic nie przerabiane

>obudowa aluminium

Taką listwę też mam, tylko inny kolor. To nie żadne szyny, tylko zwykły drut miedziany taki sam jak w kablu podtynkowym 1,5mm^2. Gniazda fajne, solidne. Szkoda że białe.

ABs, 8 Paź 2007, 20:36

>>McGyver

>a co z okablowaniem, chyba nie zostawisz tego zanieczyszczonego przemyslowego solid cora oraz

>zworami laczacymi w pary gniazda, co z geometria? tutaj moze byc pies pogrzebany... tylko

>kondensator przykrecic, ze filtr bedzie i mamy Hydre?, tak to chyba byloby za latwo... ;-)

A co mi szkodzi się pobawić? Leżą mi takie rzeczy w domu, odrutowanie Cardasa też się znajdzie, więc nic nie muszę kupować. A jak nie będzie poprawiało dźwięku, to się przecież nie popłaczę.

cir, 8 Paź 2007, 20:50

>dobra przemysłowa listwa 16 A

>napiecie pociągniete szynami miedzianymi,nic nie przerabiane

>obudowa aluminium

Taką listwę też mam, tylko inny kolor. To nie żadne szyny, tylko zwykły drut miedziany taki sam jak w kablu podtynkowym 1,5mm^2. Gniazda fajne, solidne. Szkoda że białe.

McGyver

szynami w sensie ciągłosci drutu a nie sztukowanymi kawałkami bo tak zrozumiałem ma byc w 6 mozna bez problemu włozyc grubszy drut

ale jak wygladaja te szyny w Shunyacie ?

Szyny w Shunyacie 6 (foto).

Doprawdy nie wiem co niby one dają skoro tylko łączą gniazdka w pary, a cały prąd i tak zapieprza po drutologii.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

McGyver

dlatego zwatpiłem czy to prawdziwe zdjęcie 6

w 8 -ce jest opis --brak kabli szyny miedz o sr 4 cm a o 6-ce -- tylko ze ciensze srebrne szyny

Skibus, 9 Paź 2007, 07:04

>Nie interesuje mnie co w środku interesuje tylko jak gra i wygląda

No i właśnie do takich ludzi jak ty, adresowana jest Hydra. Możesz pożyczyć, podłączyć - jeżeli wpływ na brzmienie będzie wiekszy niz w przypadku np. nowych kabli - z czystym sumieniem kupujesz. Mam 2 znajomych którzy zainwestowali w Hydrę-8 i są zadowoleni (Każdy z nich ma system wart 200-300tys zł, więc wydatek rzędu kilkunast tys zł na Hydrę + kabel stanowił tylko ułamek całości).

Co nie zmienia faktu, że człowiek z zacięciem DIY bęzie mógł złożyć urządzenie "hydropodobne" za 200-300zł.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Ja to rozumiem tak:

Najdroższą kawą na świecie jest robusta z Indonezji - Kopi Luvak. Kilogram zielonych ziaren kosztuje około trzech tysięcy złotych. Jej owoce zjadane są przez lisa, wydalane i dopiero wtedy zbierane. W żołądku zwierzęcia zachodzą unikalne procesy fermentacji.

Smakuje Ci ? masz 3 klocki ? kupujesz !

Niestety nie mam 15 tyś wolnych, ale mam 1500 wolne i mogę wydać na zabawę. Nikt nie chce 1500 zł ? Łatwe do zdobycia wg waszych wypowiedzi tym bardziej, że obudową się zajmę sam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.