Skocz do zawartości
IGNORED

Kondycjoner Shunyata Hydra V-Ray

Mirek Potempski

Rekomendowane odpowiedzi

zyzio=>

co ty chrzanisz , jak mogę przeczyć sam sobie, jak nie słuchałem żadnego wyższego modelu Hydry ???

Chciałem uzyskać odpowiedź od tych co maja i słuchają bo ciągle myślę o Hydrze V -Ray ,

ale jeśli jest to euforia na poziomie o jakim pisałem to mam to w t................. i nie będę się wygłupiał.

=> gutek

Przeczysz w ogólności nie w kontekście Hydry ;) Jak Ci już kwasówka niczego nie poprawia to po cholerę zapłaciłeś za nią 2800 zł i twierdziłeś, ze jest niesamowita?? Może lepiej przerzuć się na listwę Filtercona za 50 zł....przecież bedzie tak samo i taniej :)

-> makumba,

Ok - parametr "głębokości naskórkowej" jak wiadomo zależy od f w potędze 1/2, dodatkowo jak wiadomo efekt ten będzie tym silniejszy, im większa będzie średnica przewodu. Mówimy o dość małych średnicach. Co więcej - zastanówmy się, jak zmiana impedancji kabla, a co za tym idzie spadek napięcia na nim, oraz przesunięcie fazy może wpływać na urządzenie z DOBRZE zaprojektowanym zasilaczem? Weź pod uwagę fakt, że tak czy siak mamy tam prostownik, a potem (zazwyczaj, oprócz przypadków typu GainCard) ładujemy baterię kondensatorów.

Być może ja nie słyszę wpływu kondycjonerów z dwóch powodów:

1. Brak problemów z siecią - nie mam w pobliżu fabryk, przemysłu ciężkiego itd.

2. Konstruktorzy urządzeń, których używam, zadbali o odpowiednio dobre zasilacze.

-> darkul

No właśnie, 99% problemów wynika z obecności pętli masy, przynajmniej tak sądzę.

Paweł Skurzewski, 8 Lut 2009, 17:12

>Cały ten wątek,ma jakis pokrętny charakter,może lepiej było by go umieścić w zakładce sposorowane?

>

>Pozdrawiam

>P

Tak Paweł zgadłeś.

Zostałem nowym dystrybutorem Shunyaty na Polskę.

Zamówienia na produkty proszę kierować na PW :)

W poprawnie skonfigurowanym systemie kabelki będą jedynie kropką nad tzw."i".

Co do tego ile za taki kabelek wydamy jest sprawą indywidualną.

Jest wszak znaczna grupa ludzi słyszących wedle ceny czy napisu na danym kabelku.

W ślepym teście będzie ciekawiej bo mniej oczojebne.

Na tym forum akurat wszystko jest możliwe, wystarczy coś zachwalić i schodzi jak świeże bułeczki :D Nie zapomnę jak zeszłej niedzieli poszło 9 wzmaków za 300 zł ;))) Nie zapomnę jak napisałem kiedyś, ze ściereczki XLO są super i są dostępne w Katowicach w MHz-u, w ciągu tygodnia sprzedali KILKASET sztuk, nie został po nich nawert ślad !!!! :)))) Wcześniej leżały miesiącami i nikt na nie nie zwracał uwagi :)))) Po tym wątku wielu zapaleńców zamówiło V-RAY-a w CIEMNO !!! - to PEWNE ! :)

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

johny, 8 Lut 2009, 17:19

>Paweł Skurzewski, 8 Lut 2009, 17:12

>

>>Cały ten wątek,ma jakis pokrętny charakter,może lepiej było by go umieścić w zakładce sposorowane?

>>

>>Pozdrawiam

>>P

>

>Tak Paweł zgadłeś.

>Zostałem nowym dystrybutorem Shunyaty na Polskę.

>Zamówienia na produkty proszę kierować na PW :)

Napisałem to bez żadnej złośliwości,zastanawia mnie tylko fakt,że o pewnych sprawach można pisać do woli(ilo to już stron o Hydrze?)a niektórych nie wplno głosno wymawiać,bo zaraz znajdzie się grupa krzyżowców krzyczących:reklama!handlarz!precz z preczem!!

Pozdrawiam

P

Ja zaliczam się do zwolenników bardzo dużego wpływu akcesoriów zasilających na tor audio, o czym przekonałem się wielokrotnie nausznie. Natomiast sądzę że potrzeba stosowania tych ustrojstw

jest pochodną wszelkiego rodzaju ograniczeń technicznych świadomie przyjętych przez konstruktorów

wypuszczających sprzęt audio na rynek amatorski. Zważywszy że cena końcowa to 5-10x kosztów urządzenia, o ile droższe musiały by być klocki z perfekcyjnie zrobionym zasilaniem ?.

I wziąwszy pod uwagę że rozwiązanie problemu zakłóceń RFI dotyczy raczej konkretnych połączeń w ramach konkretnych zestawów klocków audio i danej instalacji elektrycznej, a nie w ramach pojedynczych urządzeń ?

Gdyby to miało taki jednoznacznie pozytywny wpływ na wszystkie urządzenia to Producenci ,których produkcja idzie w miliony sztuk zakupili by patent od Shuniaty i poumieszczali /ten kriogenicznie obrobiony kawałek metalu ,piasek i audiofilskie powietrze/ w swoich urządzeniach i dokumentnie zakasowali by pozostałych.

Tak czy siak pozostaniemy chyba przy opcji:

Sieć 230VAC/50Hz>>>> Filtr pasywny Shutter Końcówka [ jak monobloki to odzielne filtry ]

I

I

Filtr pasywny Shutter preamp

I

I

Filtr pasywny Shutter zródełko

itd,itd.

A przed całym pierdzielnikiem trafo z np.Zatry 1...5 kV z przekładnią 1/1.

Nie jestem zainteresowany takimi radosnymi ćwiczeniami.

Jedynie zwróciłem uwagę na prostszą formę zasilania naszych urządzeń.

To czy komuś się to spodoba, sprawdzi itp.jest zgoła zupełnie czymś innym.

Ale tak to już bywa , najpierw pojawia się grupa wychwalająca , później grupa malkontentów.

Za jakiś czas drupka tjuningowców, w końcu grupa realistów.

Efekt zawsze indywidualny.

Dla jednego badziew , cudo , bezsens oraz rewelacja.

Ja nie twierdzę że ten kondycjoner jest do dupy, bo go nie znam.

Natomiast znam wiele innych.

Na ogół zdania były negatywne , lecz nie zawsze.

Klamoty grają tak jak najsłabsze ogniwo.

Jeżeli sieciówka robi komuś rewelację w systemie.... to jest to trochę dziwne.

Jak dla mnie.

To trochę tak jak z podstawkami pod kable sieciowe czy głosnikowe.

Ocieranie o Danikena.

darkul, 8 Lut 2009, 19:43

>Ja nie twierdzę że ten kondycjoner jest do dupy, bo go nie znam.

>Natomiast znam wiele innych.

>Na ogół zdania były negatywne , lecz nie zawsze.

No widzisz darkul, a wystarczy przeczytać ze zrozumieniem pytanie Mirka i sprawa z głowy.

Darkul, teraz przesadziłeś, że podstawki nic nie dają, przecież powinieneś wiedzieć, że wytwarza się

różnica potencjałów między podłogą a kablem w którym płynie prąd. Podstawki Shunyata'y likwidują owe zjawisko.

Swoją drogą to forum to jakaś schizofrenia, albo ja jestem w awangardzie :-)))) Przecież parę lat temu zaproponowałem budowę systemu wokół kabla sieciowego, wtedy mnie wszyscy wyśmiali, a teraz proszę, pojawiają się twierdzenia, że kabel z krzemionką (potocznie nazywaną piaskiem) i listwa to 80% dźwięku. Jak się nie odwrócić- dupa zawsze z tyłu, tak samo ja w każdej sytuacji mam rację :-))))

Pewnie dlatego, że jestem ATOPOSEM

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.