Skocz do zawartości
IGNORED

Odsluchy Sławka na AS2007 zapisy

intuos

Rekomendowane odpowiedzi

ptx czego mozna wiedziec?

z michalem krzyskiem bedac u Senicza badalismy rozne modele, i wszystko z nami i ze sprzetem jest wporzadku:)

no ale na serio to naprawde zapraszam, sposob odlsuchu jest zoorganizowany tak ze bedzie na nim zamnkniete grupa osob, wszystko systematycznie i pokolei, nie bedzie mowy o zniszczeniu sprzetu

Mysle ze czesc kolegow nie wierzy w moc Slawka. Moc jakosci i pieknego dzwieku jaki Slawek generuje. A to nie dobrze. Bo w Slawka trzeba wierzyc. W koncu ja go zrobilem.

Intuos, to wszystko(21 osób po 15 minut każda) chcesz zorganizować w sobotę ?

Tylko przypomnę, ze w niedziele będa grać kolumny Matthewa i magazyniera...przynajmniej póki co, bo widziałem jeszcze wpis jednego z kolegów który chciałby wystawic jakieś DIY na Seasie...ale to juz sprawa chłopakow jak sie ze soba dogadaja.

W kazdym razie jeżeli to am byc sobota to rozumiem ze z Włodkiem jesteście dogadani, a jeżeli niedziele to wypada najpierw uzgodnić co i jak z kolegami...bo raczej nie wyobrażam sobie odsłuchu słuchawek przy jednoczesnej prezentacji systemu stereo w tle...

Pozdrawiam

Ja zrozumiałem, że to ma być w sobotę od rana. Dlatego sugeruję, żeby był co najmniej jeszcze jeden odtwarzacz CD. Ja na przykład nie zamierzam obciążać Sławka, bo już go sobie posłuchałem, ale jakby ktoś jakieś fajne słuchaweczki przyniosł, których inni nie mieli przyjmności posłuchać, to na skosztowanie można podłączyć do innego zestawu niż Marańciunio + Sławek.

Swietny pomysl. Mamy czas na sluchawki do 13, przerwa na kawior do 14 i jazda z Nalesnikiem.

Problem w tym jak znalezsc wzm i cd choc w przyblizeniu o tak dobrym dzwieku jak Maranciunio i Slawek? juz od kilku lat prosze kolegow o wspolna budowe lub konfrontacje Maranciunia z innym wysokiej klasy CD i jakos cisza. Co to jest? jest z tym jakis problem?

Re: michelangelo, 5 Paź 2007, 15:23

>>>graaf, "demolowanie" użyłem w znaczeniu dosłownym, chodzi o rozmiar słuchawek i głębokość ich

>umieszczania w uchu. Ponadto ten efekt zasysania membrany i zatykania uszu. Nie miałem tu na myśli

>brzmienia, a jeśli ktoś to tak odebrał, to niniejszym sprostowuję. Każde znane mi Shure grają dla

>mnie co najmniej poprawnie.

aha, to rozumiem, pozdrawiam!

graaf

Ależ Seniczu zaprosiłem Cię do mnie. Pokój jest częścią systemu, dlatego do mnie. Będziesz mógł porównać z CD 2 od dołu w ofercie Naima i wzmacniaczem zintegrowanym również drugim od dołu :D To nawet nie hi-end, to ledwie budżet w Naimie.

lancaster, 7 Paź 2007, 21:06

lancaster witam

o dniu sluhcawkowym rozmawialem z Wlodkiem ze robimy go w sobote rano tak jak pisal, i myslalem ze wiesz cos o tym, absolutnie nie chcialem sie wbijac w "wasz czas", i mam nadzieje ze nie naruszam go robiac to razem z Wlodkiem w sobote rano.

pzdr. Tomek

Impreza zaczyna sie o 10 w sobote wiec bedzie troche czasu na macanie Slawka. Jak towary - sluchawki - nie dopisza to zaczniemy bezwodczana sesje z Nalesnikiem. Ale jak by co to polecam ksiezycowy klos z okolic Sokolowa. Tomku jak wyglada "towarzystwo" na spotkanie? Mamy juz elite audiofili polskich na liscie?

1. Senicz - stax electret

2. Intuos - yamaha yh100 , sansui ss-100 orthodynamic team

3. michal - senki hd595, grado 325

4. skibus - se-a1000

5. jareq - akg k530

6. umka - senki HD600

• 2 tygodnie później...

no kochani co tak malo ludzi, ciekawskich napewno bedzie sporo i jest napewno, a moze ktos si boi jakiejs konfrontacji z yamaszkami:))) przypominam ze to odsluch wzmaka i po pierwsze powod do spotkania sie i poznania na zywo

tazke kazdy kto chce niech daje znac, potem sala sie zamknie i pupka blada:)))

Musi przyjechac Rafaell bo bez jego sony to nie ma imprezy!!! Moze kolega wezmie z Krakowa jakies sluchawki innych typow od kolegow co to nie moga byc? Oczywiscie Slawek beezie obiektem zainteresownia ale i Nalesnik bedzie niezle dawal. Zreszta mozemy zrobic test obu wzm na wyselekcjonowanych sluchawkach. Sami sie przekonacie ze nawet na slabych sluchawkach te wzm graja super dzwiekiem. Sluchawki budzetowe dostaja nagle kopa i przestrzeni.

>1. Senicz - stax electret

>2. Intuos - yamaha yh100 , sansui ss-100 orthodynamic team

>3. michal - senki hd595, grado 325

>4. skibus - se-a1000

>5. jareq - akg k530

>6. umka - senki HD600

>7. kopaczmopa - sr60 hd580

sam jestem ciekaw roznicy miedzy 600 a 580 - ostatnio porownywal je moj znajomy i twierdi ze 580 sa jasniejsze i maja krotszy bardziej kontrolowany bas - zobaczymy.

co do sr60 to juz porownywalem z sr325i - nie ma co porownywac bo nie bedzie co z 60tek zbierac - chyba ze pod uwage wezmiemy cene -wtedy moze byc ciekawie. Poza tym zobaczymy czy Slawek bedzie w stanie cos wyciagnac z 60tek wiecej niz Forumik 608.

>4. skibus - se-a1000

>5. jareq - akg k530

>6. umka - senki HD600

>8. raf_kichu - ATH-AD2000

Ja chcialem tylko zwrocic uwage, ze obecnosc Audio Technica AD-2000 (pkt. 8) zalezna jest od dostawcy tychze sluchawek, jak zdazy, to beda, jak nie to bedzie tylko model A900. Za to do odsluchu beda dwa dosc znane w swiatku portable audio ampy - RSA Tomahawk oraz LaRocco Audio PRII MK2.

Tomek ja oczywiście jestem chętny, tylko sprzedałem wszystkie słuchawki ;) Tak na serio, to pewnie pojawię się z moimi "byłymi" Beyerami DT-150 znowu, no i wezmę też Elektronikę ;))

Pozdrawiam,

ps. a czy będzie możliwość odsłuchu Naleśnika ze słuchawek? :)

Nalesnik oczywiscie bedzie. To ma byc co prawda odsluch Slawka i ocena wielu sluchawek ale warto posluchac tez nalesnika. I to bedzie koronny przyklad jakiej jakosci musi byc wzm mocy aby mogl sluzyc jak wzm sluchawkowy najwyzszej jakosci.

>>1. Senicz - stax electret

>>2. Intuos - yamaha yh100 , sansui ss-100 orthodynamic team

>>3. michal - senki hd595, grado 325

>>4. skibus - se-a1000

>>5. jareq - akg k530

>>6. umka - senki HD600

>>7. kopaczmopa - sr60 hd580

>>8. raf_kichu - ATH-AD2000

>>9. szwagiero tds5 i dt 150

Krzysiek nie ma sprawy czekamy :))))))))

1. Senicz - stax electret

2. Intuos - yamaha yh100 , sansui ss-100 orthodynamic team

3. michal - senki hd595, grado 325

4. skibus - se-a1000

5. jareq - akg k530

6. umka - senki HD600

7. kopaczmopa - sr60 hd580

8. raf_kichu - ATH-AD2000

9. szwagiero tds5 i dt 150

10. Cervantes - SR80, RS-2

Pozdrawiam : )

PS.

Zaczynamy od 10 ?

>4. skibus - se-a1000

>5. jareq - akg k530

>6. umka - senki HD600

>8. raf_kichu - ATH-AD2000

>9. szwagiero tds5 i dt 150

>10. Cervantes - SR80, RS-2

>

>

>

>Pozdrawiam : )

>

>PS.

>

>Zaczynamy od 10 ?

czy ten sprzet ma az tyle wejsc abyscie wszyscy mogli przesluchac te peryferia? ile bedzie czasu?zobaczcie ilu was jest ile sprzetu ile czasu i jaki rpertuar muzyczny kazdy z was preferuje?etc...padniecie sobie do gardeł.

Nie bedzie zle. Mnie wystraczy posluchac mniej niz minute sluchawek aby ocenic co jest grane. Po za tym to jest kulturalne spotkanie a nie jakies wyrywanie sobie sprzetu. Oczywisie moge zrobic kilka/kilkanacie wyjsc np. ze Slawka lub Nalesnika i bedzie mozna spokojnie posluchac kazdej sluchawki spokojnie. Niestety sa duze roznice skutecznosci wiec trzeba by otencjometry drutowe i jeszcze stereo wiec odpada. KOledzy zobacza ze bedzie dibrze. Wubierzemy z grupy najlepsze sluchawki i na nich sie skoncentruje odsluch. Bedzie ich pewnie kilka 1-3 a wtedy bez problemu poslucha kazdy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.