Skocz do zawartości
IGNORED

Odsluchy Sławka na AS2007 zapisy

intuos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich kolegow zainteresowanych odsluchem Slawka na AS2007

w zwiazku z tym ze nie moze byc miejsca na burdel na AS, chce to zorganizowac tak by wyeliminowac niezadowolenie

i ewentualne straty w sprzecie. Chciałbym by ten pokaz -odsluch przebiegl na tyle sprawnie na ile sie da.

W zwiazku z powyzszym zostanie stworzona lista osob uczestniczących. Sprzet sluchawkowy czesto jest bardzo dorgi

, ceny samego sprzetu czesto siegaja ponad 1000zl a czasami jak w przypadku moich yamah czy sansui sa bezcenne.

Dbajac o bezpieczenstwo uczestnikow i ich sprzetu ,pokaz niestety a moze i stety bedzie zamkniety. Moze i sa to obostrzenia malo wygodne ale ze wzgledu na wasz sprzet bardzo potrzebne. Nie moze byc mowy ze czyjs sprzet ulegnie zniszczeniu przez chaos panujacy w pokoju.

Tymi rygorami uczestnictwa w dniu sluchawkowym chce skusic jak najwieksza liste osob posiadających dobry sprzet-sluchawki. Czas sluchawkowy bylby oprocz odsluchu mozliwoscia uslyszenia przez innych roznych nowych dla nich modeli sluchawek z (mam nadzieje) wysokiej polki- wszyscy w koncu dązymy do tych najlepszych.

Oprócz modeli ktore bedą przedstawicielami nurtu dynamic bedzie mozna posluchac moich yamah i sansui ze stajni orthodynamicznych.

Prosze pamiętac ze to nie jest test, to odsluch w ktorym powinnismy sluchajac czerpac przyjemnosc i wymieniac spostrzezenia.

W związku z powyzszym prosze na priva zglaszac sie do mnie z propozycjami uczestnictwa i sprzetem ktory chcecie zabrac. Przewiduje wstepnie 21 osob- wynika to z czasu ktory kazdy powinien miec-15-20 minut, ale bedzie to czas laczny bo odsluch bedzie prowadzony na zasadzie, ze danego modelu kazdy bedzie sluchal przez jakis czas a potem nastepny model, taki sposob organizowania przesluchu pozwoli nam powstrzymac od nudy tych ktorzy beda na koncu kolejki, ale ze ostatni beda pierwszymi.... wiec osoba ostatnia w odsluchu bedzie jako pierwsza zaczynala odsluch nowego modelu.

Jestem otwarty na nowe propozycje i sposob prowadzenia ktory by usprawnil odsluch,

oferty uczestnictwa i sprzetu prosze pisac na priva, co jakisz czas bedzie uzupelniana lista na watku osob biorących udzial lacznie ze sprzetem

Wiem ze ten sposob zamknietego pokazu nie uszczesliwi kazdego ale nie da rady inaczej

pozdrawiam wszystkich i zapraszam

https://www.audiostereo.pl/topic/36646-odsluchy-s%C5%82awka-na-as2007-zapisy/

intuos -->

Czy TY jesteś sponsorem prezentacji Senicza na AS 2007?

Czy może właścicielem Sławka?

Jakoś nie znalazłem Cię na liście sponsorów ... a wyskoczyłeś teraz jak zając z kapelusza!

Czy masz jakieś pełnomocnictwa od Senicza w tej kwestii bo chyba wypadało by by to mistrz wyszedł z taką propozycją !

zdezi

prosilem Tomka o pomoc. Zreszta on jako glowny prowokator budowy Slawaka a take z racji ogromnej wiedzy na temat sluchawek i wielki miloscnik orthodynamic jest osoab bardzo odpowiednia do swojej funkcji naktora sie zgodzil. bedac z wawa bedzie doskonale wypelnial to trudne zadanie. Ja ze swojej strony deklaruje stax elektret dosc slabe sluchawki. Musze tez powiedzic ze Tomek otworzyl mi oczy na niebywala jakosc jaka jest w sluchawkach i polecam milosnikom muzy aby czesto z nich korzystali.

zdezi nie czytasz chyba forum

jestem osoba niezalezna , zostalem poproszony przez Wlodka do tego i przyjalem to zaproszenie

nic nie sponsoruje i czuje sie w jakis sposo dzieki temu bezstronny. Prosze to docenic i to ze chce to zorganizowac

wydaje mi sie ze zaproponowalem bardzo uczciwe warunki uczestnictwa i prosze do meritum chlopaki

hej intuos!

jakie słuchawki zagrały Wam dotychczas najlepiej z tym "sławkiem"? z tego co się zorientowałem to robliście jakieś odsłuchy ze Szwagiero i innymi?

jak wypadły Shure E2?

Ja mogę zabrać Sennheisery HD595 i Grado SR325i. Do tego drobnicę typu Crossroads Mylarone X3, AKG K324P i Senneheisery PX100. Przyda się też jakiś napęd do tejże drobnicy, który będę miał w ilości 1 lub 2 sztuki. Proponuję, aby na pokazie były ze 3 źródła, wtedy sprawniej będzie szło, a nie pojedynczo, bo żeby się zorientować z czym się je niektóre dynamiki, wcale nie musi być Sławek. Ten to na deser. ;)

>>graaf, jak dla mnie e2c grają podobnie do e3c, takim nieco przybrudzonym dźwiękiem. Być może mają konkretniejszy bas od e3c, ale reszta jest na korzyść wyższego modelu - moim skromnym zdaniem. Powiem tylko tyle na "pocieszenie", że wolę e2c od e4c, które uważam za niewarte swojej ceny. Czyli u mnie ranking Shure wygląda tak: e500>e3c>e2c>e4c. Innych modeli nie słuchałem. Swoje Mylarone Crossroads X3 posadziłbym gdzieś w okolicach e3c - są lepiej rozciągnięte, ale średnio szczegółowe. Kosztują połowę ceny e2c z dostawą. No i ważne jest dla mnie to, że nie demolują tak uszu jak Shure - nie licząc e500.

1. Senicz - stax electret

2. Intuos - yamaha yh100 , sansui ss-100 orthodynamic team

3. michal - senki hd595, grado 325

ps narazie ograniczam ilosc sluchawek, bo w koncu bedzie ich wiecej niz nas a chodzi o to by posluchac dobrego sprzetu, prosze sie nie obrazac jezeli nie odpowiadam odrazu-biuro praca

Re: michelangelo, 5 Paź 2007, 10:48

>>>graaf, jak dla mnie e2c grają podobnie do e3c, takim nieco przybrudzonym dźwiękiem

ze "sławkiem"? a może to elektronika brzmi brudno?

ciekawe, że pomiarowo nie ma żadnego podobieństwa między E2c i E3c

największe podobieństwo pomiarowe jest między E2c i E500

>Powiem tylko tyle na "pocieszenie"

:-)

chyba ostatnio mało piszę więc wyjaśnię - mnie pocieszać nie trzeba! :-))

wiem jaki jest mały mankament E2c, pisałem na forum, wiem jak go całkiem wyeliminować

może napisz raczej list pocieszający do Linkwitza:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>No i ważne jest dla mnie to, że nie demolują tak uszu jak Shure

aleś pojechał :-))

z tych które dobrze znam to uszy demolują Senki a także w mniejszym stopniu Grado RS-1 (ponoć SR325i podobne)

no brudki E2c w porównaniu z rezonansami RS-1 (ponoć SR325i podobne) to pikuś

pzdr.

graaf

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

michelangelo, 5 Paź 2007, 10:48

>>>graaf, jak dla mnie e2c grają podobnie do e3c, takim nieco przybrudzonym dźwiękiem. Być może mają

>konkretniejszy bas od e3c, ale reszta jest na korzyść wyższego modelu - moim skromnym zdaniem.

>Powiem tylko tyle na "pocieszenie", że wolę e2c od e4c, które uważam za niewarte swojej ceny. Czyli

>u mnie ranking Shure wygląda tak: e500>e3c>e2c>e4c.

Dodaj że słuchawki słuchałeś tylko na na swoim kieszonkowym wzmaku i sprawdzonym w próbach robionym przezemnie kabelku swojego Ixosa jak i mojego Lina za 300 zł szybko odłożyłeś na bok, miałeś każde z nich n.p u mnie E4c na innym żródle i nie zawsze to był CD ! tylko komputer z mp3 .Co do E4c które słuchałeś u mnie to możesz sobie pisać opinię i porównać je do będących wtedy lepszych AKG K701 i jeszcze lepszych Sony MDR7509 oraz kiepściutkich Twoich przypomnij mi symbol

Shure E500 miałem prawie miesiąc u siebie były równolegle wygrzewane z Bayerdynamikami 880 i 990 AKG K701,ShureE4c w sumie pięć słuchawek dziwi mnie jak mogłęś E500 z tak dużą wadą duży dołek słyszalny między 10 a12 khz postawić na 1 miejscu po drodze jeszcze są n.p. E5c o liniowo grających E4c nie wspomnę.Ja pisząc opinię musiał bym mieć słuchawki podłączone do tego samego toru na tym samym materiale żródłowym i podczas tego samego odsłuchu.Naprawdę dziwi mnie twoje lekkie rzucanie opiniami na sprzęt słuchany w tak różnych warunkach. Naprawdę rozumiem że kryje się za tym marketing dotyczący produkowanego i sprzedawanego przez Ciebie wzmacniacza ale to że chcesz go dobrze sprzedawać nie znaczy że on jest lepszy przez to że zdyskwalifikujesz takie słuchawki jak n.p. E4c które są droższe od Twojego wzmaka i nawet na nim nie powinny pracować tylko na czymś lepszym a w przenośnych wzmacniaczach ,odtwarzaczach MP3 i CD takiego urządzenia nie znalazłem (n.p.drugi od góry CD Sony walkman D-EJ1000 czy jeszcze lepszy Panasonic SL-CT810) słuchawki te pokazują jak badziewny jednak jest dżwięk w urządzeniach przenośnych co Ty przekuwasz w ich wadę. A może odwróć sytuację ile Słuchawek dyskwalifikuje Twój wzmacniacz gdyż pokazują jaki on jest jeszcze niedpracowany i jak dużo mu brakuje?

Starałem się nic na temat Twojego wzmaka nie pisać i dać Ci szansę na rozwój ale przegiołeś z tą kryptoreklamą

i negatywnym marketingiem !

Informuję słuchawkowców wzmacniacz Michała z waszych przenośnych urządzeń i słuchawek cudów nie zrobi może wam tylko podbuzerować dżwięk ale z wróceniem do brzmienia nagrywanego dżwięku ma jeszcze długą i krętą drogę ! Spróbujcie coś posłuchać na lepszym stacjonarnym sprzęcie i przyzwoitych słuchawkach a zobatrzycie jaka jeszcze jest przepaść dzieląca te dwa światy

RAFAELL

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Ja na sluchawkach zbytnio sie nie znam ale to co uslyszalem na Slawku i Yamaha Tomka to byl szok. Taki pierwszorzutusznny. Potem okazalo sie ze i inne sluchawki pokazaly pazury. przepasc edzy Slawkiem a wyjsciem z cd lub wzm mocy typowym jest tak wielkei jak miedzy radyjkiem AM sprzetem hifi. tego absolutnie nie da sie porownac. No moze troche przesadzilem ale zwykle wyjscia maja jakis taki plaski dzwiek i bez wyrazu. Slawek daje wszystko co potrzeba i bas i przestrzen i super detale i......... jeszcze by dlugo. Moze w stosunku do nalesnika jest bardziej impulsywny i nie taki grzeczny i wygladzony. Bas chyba tez jakis taki impulsywniejszy? nalesnik toleruje slabe sluchawki a Slawek nie uwypukla slabosci sluchawek nadzwyczajnie. Jak maja klopoty ze srednica to te klopoty sa wyraznie slyszane. Mysle ze to co zaspokoi Slawka musi byc super. A zreszta co bede owijal w bawelne to jest inna klasa dzwieku. I wszystko co do tej pory slyszeliscie to jest kupa i juz. Sami sie przekonacie.

Mialo byc - na pewno beda zapisy na Slawka jak by co. Ale spoko nie zanosi sie na to w najblizszym czasie. Musze zmienic lokal - wyprowadzic sie na wies. No i Tomek musi mi zbudowac sale odsluchowa. Raczej projekt lub wskazowki jak to tanio zrobic. Myslalem o ziemiance ale to podobno drogie i niewygodne w utrzymaniu.

no chlopaki spokoj prosze a ciekawosc mozna bardzo latwo zaspokoic- wystarczy sie wpisac na liste przynoszac ze soba jakies fajne sluchawki, ptx nie czekaj , wez swoje akg701 i posluchamy fajnej muzy

Nie ma co sie wzajemnie irytowac lepiej przyjsc i sprawdzic. Ci co nie beda mogli byc na imprezie beda mogli poczytac w necie recenzje kolegow. Wazne aby opis jakosci sluchawek podpowiedzial im jakie kupic teraz lub w przyszlosci.

senicz, 5 Paź 2007, 13:07

Włodek ja wiem że są pewne granice ale w końcu nie wytrzymałem mam także te same przetworniki Sansui SS100 co Intuos ale nawet tego nie nagłaśniam bo po co, słuchawki są świetne ale ich nikt nie kupi bo ich dawno nie robią po co pisać o latajacym holendrze jak go nikt nie ma szansy zobatrzyć.Dobrze jakbyś miał możliwość zaprezentowania Ultrasone E9 Grado GS1000 bo to są znane produkowane seryjnie i faktycznie lepsze słuchawki o swoich przezemnie chwalonych SonyMDR 7509HD nie wspomnę bo też są egzotyką w Europie mimo że są produkowane seryjnie i sprzedawane za niewielkie pieniadze w pozostałej części świata Te słuchawki mogły by pokazać co potrafi Twój Sławek. Ja niewiem czy dam radę zawitać do Sobieskiego mam naprawdę sporą motywację ale w tym samym okresie mam bardzo ważne dla mnie międzynarodowe targi w Krakowie Intertools po których zawsze jestem wypruty. Bardzo dużo się teraz zmienia w technologiach wytwarzanie i warto zobatrzyć w którą stronę prowadzą najważniejsze dziś technologie wytwarzania.Niektóre technologie są bardzo przydatne także w sprzęcie audio tylko nikt nie wpadł na pomysł ich zastosowania Jako samouk wiesz że wszyscy będą patrzeć na to samo a każdy zauważy co innego i treść obrazu nie zostanie zapamiętana i wykorzystana w całości

Pozdrawiam

Rafaell

Rafaell, co Ty piszesz?! e4c wpinałem tylko i wyłącznie do mojego iRivera, to samo poczyniłem z e500 i e3c, które oprócz tego wpinałem w inne źródła, ale wnioski z tego pozostawiam dla siebie. e2c wpinałem do iRivera i do wzmaka. Poza tym ja dobrze wiem, jak gra mój wzmak i odtwarzacz, więc wiem także, co od czego pochodzi w dźwięku. Mój wzmak nie ma tu nic do rzeczy. Jeśli obstajesz przy swojej wersji wydarzeń, że słuchałem ze wzmaka, to przypomnij sobie, że po e4c sięgnąłem pod sam koniec obecności u Ciebie, kiedy to już ze wzmaka nie dało się korzystać z przyczyn technicznych. Zresztą, uważam że takie słuchawki właśnie trzeba słuchać ze źródeł, do jakich zostały przewidziane, czyli przenośnych, bo same są przenośne. O jakości playera i plików na nim obecnych niech się wypowiedzą szwagiero albo senicz, bo słuchali tego przez chwilę.

Skoro tak ujeżdżasz mój wynalazek, to mi napisz, naczym mieliśmy słuchać? Do wyboru była jeszcze dziurka w CD Technicsa i wzmacniaczu Sony. Z racji podbicia basu w Technicsie, przeniosłem się na swój wzmak. Dziurki w Sony ES to ja dobrze wiem jak grają, bo słuchałem tego nie raz przez decka TC-K611S. Mój wzmak kosztuje tyle, że mniej już nie można, a o cudowności moich konstrukcji nigdy nikogo nie przekonywałem, jak już to w oparciu o opinie innych osób. Stosunek jakość/cena chyba jednak ma dobry? Poza tym ja się powoli rozwijam w tym, na miarę wolnego czasu. Będą coraz lepsze. Ten, którego miałem u Ciebie, to najprostsza konstrukcja nastawiona na oszczędność baterii. Włodek słuchał, więc może skomentować, a może nawet potwierdzić, że gra to tak, jak sam mu opisałem.

Rafaell, co Cię to tak ubodło z tymi e4c? Nie spodobały mi się i tyle. e500 cenię wyżej, gdyż mimo jednej oczywistej wady, o której obaj wiemy, resztę rzeczy robią lepiej. Moim zdaniem. Poza tym piszę, że moje uszy ciężko łykają Shure ze względu na niewygodne gabaryty, więc może komuś zagra lepiej. Te "tandetne" to pewnie Crossroads X3, bo wtedy innych dokanałówek nie miałem. Odnośnie innych słuchawek, które mają wiele zalet i jedną konkretną wadę, to właśnie Sony MDR-7509HD do takich należą. Pogłos od obudowy wdziera się tu i uwdzie. Dla kogoś może to być dyskwalifikujące, tak jak dla Ciebie dołek 12kHz na E500, więc od razu powinno się według Twojego rozumowania zepchnąć te słuchawki odpowiednio niżej w rankingu.

OK, żeby zamknąć temat - e2c i e4c grają podobnie jak dla mnie, ale mimo wszystko e2c wydały mi się wierniejsze w przekazie. W e4c słyszałem lekki bulgot na górze. Jak ich gdzieś posłucham dłużej, to ewentualnie skoryguję swoją opinię. W kwestii e2c i innych modeli miałem wystarczający komfort odsłuchu.

michelangelo, 5 Paź 2007, 14:12

Jak sam napisałeś wszystko było słuchane przez pryzmat Twojego wzmacniacza i iRivera czyli też urządzeń nie najwyższej klasy.Może faktycznie miałeś pecha że swój najlepszy wzmacniacz dałem synowi bo na nim można było faktycznie usłyszeć referencję ale skoro obiecałem mu to z gęby nie będę robił cholewy .Odsłuch udostępniłem Tobie na tym co sam miałem żebyś mógł się zapoznać z wszystkimi słuchawkami (AKGK701,SonyMDR7509 iShure E4c-te ostatnie króciutko słuchałeś i się nie dziwię bo pozostałe znacznie lepiej grały ale to już w sumie naprawdę ogólnie dobry poziom był) jak zauważyłeś mogłeś słuchać co chcesz ja sobie siedziałem grzecznie z boczku,75% czasu było Twoje i jak chcesz a interesowało Cię głównie Twoje dzieło wzmacniacz Co do żródła CD to sam zauważyłeś że mimo ze nie czyta wszystkiego to jak już czyta to naprawdę jest bardzo dobrze mój interkonekt Ci bardzo pasował .Jeszcze raz powtarzam słuchawki Shure E4c mogłeś oceniać i porównywać z tym co było u mnie i dlaTwoich potrzeb mogło być to obiektywne ale porównywanie ich z nieobecnymi w tym słystemie zarówno innymi modelami Shure jak i innych słuchawek jest nieobiektywne gdyż z żadnymi słuchawkami będącymi u mnie nie miałeś na zewnątrz styczności .Jak się orientujesz porównywanie gdzie indziej słyszanego jak i w innych warunkach sprzętu przy innym samopoczuciu jest bezsensowne chyba że powołujesz się na swój słuch absolutny o czym nie wiedziałem że takowy posiadasz ja niestety nie jestem takim rzadkim zjawiskiem i bałbym się tak zdecydowanie wypowiadać. Przestań ludziom mieszać w głowie i skończ z tą negatywną dla słuchawek kryptoreklamą swojego wzmacniacza

OK, więc informacje odnośnie sprzętu zostały uzupełnione, słuchu pod kątem absolutności nie badałem, ale pamiętam swoje wrażenia. Z e3c spędziłem dużo czasu, z e2c i e500 mniej. Z e4c najmniej. graaf zapytał, to odpowiedziałem. Sam tego wątku nie zaczynałem. Zarzutu o kryptoreklamie nie rozumiem. Napisałem, że coś przyniosę, czego jeszcze nie jestem pewny, a to już niby kryptoreklama? Mam takie samo prawo coś przynieść na wystawę jak Senicz, bo zdaje się tyle samo zapłaciłem. Na dzień dzisiejszy to nawet nie jestem na 100% pewny, że przyjadę na AS, dlatego wybrałem się na odsłuch wcześniej. Niemniej, czuję, że będzie warto, więc raczej pojadę. Chcę posłuchać czegoś, czego jeszcze nie słuchałem, a o tym, że coś jest super lub do kitu każdy ma prawo przekonać się sam, bez sugerowania mu tego.

>>graaf, "demolowanie" użyłem w znaczeniu dosłownym, chodzi o rozmiar słuchawek i głębokość ich umieszczania w uchu. Ponadto ten efekt zasysania membrany i zatykania uszu. Nie miałem tu na myśli brzmienia, a jeśli ktoś to tak odebrał, to niniejszym sprostowuję. Każde znane mi Shure grają dla mnie co najmniej poprawnie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.