Skocz do zawartości
IGNORED

Czy Katyń też musi być utytłany?

jar1

Rekomendowane odpowiedzi

"Andrzej Skąpski, szef Federacji Rodzin Katyńskich, nie weźmie udziału w oficjalnej części jutrzejszych uroczystości w stolicy - dowiedział się RMF FM. Federacja, która liczy kilka tysięcy członków, dostała zaledwie 30 zaproszeń na uroczystość pośmiertnego awansowania oficerów zamordowanych w Katyniu.

Wcześniej, przeciwko terminowi ceremonii zaprotestował również Andrzej Wajda.

Andrzej Skąpski, którego ojciec zginął w Katyniu, pojawi się jutro na placu w Warszawie, ale nie na trybunie honorowej. Stanie z boku, wśród tysięcy warszawiaków. Na specjalnej trybunie honorowej ma się pojawić ponad 700 zaproszonych gości. Tyle jest wydrukowanych zaproszeń."

• Redaktorzy

Widziałem już też protesty innych rodzin. Ale nie ma jak pompa! Tfu, żeby im bokiem wylazła. Dwa dni przed wyborami będize uroczystość pośmiertnego przyjęcia wszystkich ofiar katyńskich do PiS. Na członków honorowych.

to znaczy że na życzenie platfusów i lewaków PIS ma zrezygnować z wszelkich patriotycznych i pozytywnych działań, a zwłaszcza z takich które mogą się podobać

bo kampania..

tcy jesteście platfusy i żałosne lewaki, owszem moglibyście walczyć ale tylko z przeciwnikiem który ma związane ręce

żałosne pieszczochy merdiów, obrażone jeśli przeciwnik bez wsparcia wygrywa, jak w 2005tym

• Redaktorzy

Horst, ta sprawa jest tak wstydliwa, że mógłbyś chociaż tutaj odpuścić sobie nachalną propagandę. Idź na spacer z psem.

a czego mozna spodziewac sie po strukturze opartej w swej wiekszej częsci na PZPR.Zrobili bo chca cos ugrac.Ale nie o ofiary tu chodzi, bo i czemu to ich ma obchodzić .Jesli nie obchodzi ich znacznie nowsza historia i jej bohaterzy..

No nie wytrzymałem, tak jak się o polityce nie wypowiadam, to krew mnie zalała, jak czytam tekie brednie jak wypisuje Horst.

Durniu jeden, rocznica Katynia to kwiecień i na ten miesiąc przyszłego roku były planowane uroczystości. I na ten termin przygotowywali się ludzie z Rodzin Katyńskich. I tylko trzęsący się z żądzy władzy PiS w sposób bezprecedensowy przysunął termin o pół roku, by zrobić to przed wyborami. Podaj mi choć jeden rzeczowy argument przedstawiony przy PiS przemawiający za przyśpieszeniem uroczystości. A argumentów przeciwko jest masa.

Granie Katyniem w kampanii wyborczej to chyba najohydniejsza rzeczy, jaką można w naszym kraju zrobić. To stawia tych panów dokładnie na równie z zapitym Kwaśniewskim nad grobami oficerów. Niczym się moim zdaniem w tej sprawie od niego nie różnią.

Stempur

lubię Jarosława K. bo to fajny gość :-)

ale przesuwanie terminu tych uroczystości także mi sie nie podoba,

tak jak nie podobało mi się to, co sie działo wokół wypadku polskiego autobusu we Francji.

jak tak dalej pójdzie to PiS może stracić sympatię rbuzów.

jar, odblokuj Horsta na chwilę. Zobaczmy, co ma do powiedzenia, bardzo jestem ciekaw sposobu myślenia takich ludzi... Poza tym lubię patrzeć, jak się publicznie kompromitują

Pozdraiwam Stempur

stempur>>nie ma potrzeby odblokowywania.Jak poczytasz watki podobne, to ci przejdzie ochota generalnie na rozmawianie.Tyle tylko że teraz jest to ODRAZAJĄCE.Jak cała ta ekipa rzadzaca.Ale co maja robic jak za nimi juz tylko ściana.

• Redaktorzy

A co konkretnie odszczekiwać, drogi arbuzie? Kaczorowi ktoś podsunął wstrętny pomysł, spootkał się on z protestami (co najważniejsze, protestowały Rodziny Katyńskie), i musiał się z niego wycofać. Mam nadzieję, ze wstydem, chociaż wątpię. Może też cofnie premię swoim piarowcom. Powiedz kochany, co a zwłaszcza kto ma odszczekać?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.