Skocz do zawartości
IGNORED

Nowa płyta Radiohead......co za pomysł?

dymu73

Rekomendowane odpowiedzi

10 października ukaże się nowa płyta Radiohead "In rainbows".

Nie chciałbym wnikać tu w wartość ich muzyki (choć osobiście mam słabość do Yorka i bandy), ale podyskutować o sposobie dystrybucji tej płyty.

Otóż płyta ta będzie do ściągnięcia za strony

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) za przysłowiowe "co łaska". Prawdopodobnie nawet za 0.0 funta czyli za darmo.

Dla "tradycjonalistów" za całe 40funtów jest wersja "box", zawierająca drugi dysk cd, dwa analogi i jakies dodatki. Rozesłana zostanie do zamawiających dopiero 3 grudnia.......Czy płyta pojawi się w sklepach w "normalnej" formie nie wiadomo.

Ciekawe podejście do dystrybucji, w zasadzie mała rewolucja. Jakby nie patrzeć zespół z pierwszej ligi decyduje się na wydanie płyty poza wielkimi wytwórniami i jej dystrybucję poza sieciami sklepów.

post-13172-100003596 1191271108_thumb.gif

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

kilka lat temu w mojej firmie trwała dyskusja czy wejść na rynek sprzedazy muzyki w wersji zdigitalizowanej. Wniosek był taki: za kilka lat muzyka będzie za darmo (lub co łaska), płyty CD i analogi będą dalej wydawane, ale raczej dla kolekcjonerów i audiofili. Artyści zarabiać będą na koncertach, tantiemach i swoim wizerunku. Jak widać to już się dzieje vide nowe płyty Prince'a i Radiohead.

Ja już zamówiłem box i właśnie słucham wersji mp3. Jest dobrze! Zaczyna się bardzo "brudnymi" riffami gitarowymi, ale potem pojawia się dużo akustycznych brzmień. Aranżacje fragmentami bogate, z wiolonczelami. Może nie jest to płyta przełomowa, ale po pierwszym przesłuchaniu mi się spodobała. Jutro musze podłączyć creativa do wzmacniacza :)

Kupujcie :)

Przesłuchałem w sumie dwa razy i bardzo mi się podoba. Co do jakości, to trudno odpowiedzieć, bo słuchałem na Creative Zen-V + Sennheiser HD-480. W oczekiwaniu na dostawę boxu (grudzień!) wypalę dzisiaj CD.

P.

Słuchałem obszerniejszych fragmentów w Trójce Kaczkowski dyskretnie nie piał z zachwytu w przeciwieństwie do Kaczkowskiej.Jak dla mnie rozczarowanie może nie wszystkiego słuchałem ? ale te pare kawałków było po prostu nudne

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Panowie się chyba wypalili. Do "Kid A" forma rosła z każdą płytą, Kid A. Amnesiac był prawie tak dobry jak Kid A, a przedostatnia płyta to krok wstecz i zaczęło wiać nudą...

Witam,

Płyta w/g mnie bardzo dobra. Może ostatni utwór nie za bardzo. Natomiast No 4 i No 8 - perełki.

Ocena bardzo subiektywna. Dla mnie Radiohead to czołówka.

Pozdrawiam

Dla mnie czołówka to taka latarka na czoło a skoro jest nudno to jak to nazwać?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• 7 miesięcy później...

Nowy Radiohead to duże rozczarowanie, przygotowałem się na to, że będzie nudno, ale żeby aż tak? Dziw bierze, że to ten sam zespół nagrał tak świetną płytę jak "Kid A".

pozdrawiam.

• 1 rok później...

Może nie sam Radiohead wydał nowa płytę ale Eliza Lumley "She Talks In Maths" z ich kompzycjami.

Inaczej ,ciekawie tak bardziej smoothjazzowo .............,posłuchać warto.

• 1 rok później...

Nowa płyta na horyzocie. 19 lutego w Internecie ukazuje się "The Kings of Limbs":

Ukryta Zawartość

post-17176-067394100 1297951981_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Totalna zaskoczka

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Nowy Radiohead to duże rozczarowanie, przygotowałem się na to, że będzie nudno, ale żeby aż tak? Dziw bierze, że to ten sam zespół nagrał tak świetną płytę jak "Kid A".

Nie wiem, jak nowa płyta, ale In Rainbows to wyborna płyta, nie to co te smęty Kid A.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Nie wiem, jak nowa płyta, ale In Rainbows to wyborna płyta, nie to co te smęty Kid A.

Dla mnie też "In Rainbows" to bardzo dobra płyta do której chętnie wracam, parę aranżacji wybitnych. Odnośnie wypalania się zespołu hmm..przecież to jeden z najlepiej koncertujących zespołów. Polecam obejrzeć sobie choćby na YT ich parę koncertów z słuchawkami na uszach. Jestem ciekaw tej nowej płyty, wiadomo że Thom ma nietuzinkowe pomysły.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

• 1 miesiąc później...

Witam

No i jak "The Kings of Limbs" Wam się podoba? Bo ja się od wczoraj nie mogę od niej uwolnić. I właściwie nie wiem, jak ją nazwać. Bo oceny typu: świetna, lepsza od..., rewelacja itp. nie oddają tego, co ze mną robi. Bo ta płata mnie kompeltnie wciągnęła, zahipnotyzowała, zawładnęła. Wczoraj w domu i dziś w pracy przesłuchałem ją pewnie już z 10 razy i nie mam dosyć.

Jest bardziej elektroniczna, zimna, syntetyczne od poprzednich. Chyba najbardzie z Radioheadowych przypomina solowy album Thoma Yorkea. Dla mnie rewelacja.

Pozdrawiam Stempur

Jest co najmniej niezła. Zaznaczam, że mam wersję winylową :)

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.