Skocz do zawartości
IGNORED

Avance Dana 509 + MF E11

sziroko

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

Czy jest mi ktoś w stanie powiedzieć, czy takie rozwiązanie ma prawo bytu? Oczywiście najlepiej samemu to przesłuchać, tyle, że niestety nie mam możliwości i musiałbym kupować raczej w ciemno...A może ktoś zaproponuje jakiś inny, konkretny model wzmacniacza, który bardziej będzie pasował do ww. kolumn?

https://www.audiostereo.pl/topic/36407-avance-dana-509-mf-e11/

cóż, ale jest on ciężki do zdobycia, a także cena do najmniejszych nie należy. Uda się coś jeszcze polecić z bardziej znanych i dostępnych modeli? A także powiedzieć coś o zestawie w tytule?

Do Avance pasuje wzmacniacz firmy NAD np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wiele osób słucha kolumn Avance na wzmacniaczach Yamaha lub Cambridge Audio

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Używam Avance aktualnie na jednym ze słabszych modeli Yamahy, ax-550. CA i Nad, dość spora różnica jest między nimi :) NAD C325BEE, raczej niezbyt pochlebne ma opinie, a cena jest dość wysoka.

DENSEN B 100 zdrugiej ręki .Znakomity wzmak, przy tym same pochlebne opinie ,poczytaj na AUDIOREVIEW.U mnie grał 2 lata z żalem sprzedałem.Powinien sie zgrać z twoimi DANAMI.Sprzęt "popular'' przy nim wymięka.ale przed jakimkolwiek kupnem radził bym posłuchać

?

cóż, w ogłoszeniach znalazłem Densen DM10 o cenie 3000 zł, to byłaby mała przesada :) a powiedz, polecisz coś jeszcze? po zastanowieniu, myślę, że jednak najlepszy byłby jakiś dobry, dynamiczny wzmacniacz, nie musi być zbyt dobry w szczegółach. Chciałbym coś kupić już na dłużej, bo kolumn nie zamierzam wymieniać.

Nie muszę koniecznie w tej chwili kupować, za miesiąc mógłbym dać przeznaczyć na wzmacniacz trochę więcej, więc cena nie gra aż takiej roli. Ktoś mi polecił HK 970, jak myślisz o takim zestawie?

i jestem już szczęśliwym posiadaczem wyżej wymienionego wzmacniacza :) Gra naprawdę ślicznie, i mocno, jak na swoje 2x60 wat. Całkiem szczegółowo, muszę kupić jakiś cd oraz parę płyt, by powiedzieć coś więcej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.